Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
buniek
Chuck Norris

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: buniek »

Tylko, że smok ogranicza również naszą fazę czarowania... ze 4 kostki trza kulnąć żeby szaman się zamienił w misiaczka...
Poza tym, jak na smoku jakieś łundy nabije i go zdispeluje to już w ogóle w czarnej d... jesteśmy, bo GBS jest kaput i nie mamy odpowiednio sensownej fazy magii... Dobrze chociaż, że magia jest przed strzelaniem :/

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Dibo pisze:Dispelowanie smoka w fazie magi przeciwnika to przecież prezent bo ogranicza czarowanie własne. Lepiej żeby nam smoka zdjął niż rzucił na siebie brzytwe albo birone.
+

tak utrudniałem fazę VC już starym AB :P, shamanem 1lvl 8)

przy defensach nie rzucasz smoka tylko spaera by rozwalić maszynki, a potem w CC :twisted:

buniek
Chuck Norris

Ostatnio, po dzisiejszym turnieju poszła u mnie taka kmina, żeby na dużego shamana dać death i utrupiać snajperami różnych herosów... naprawdę death zrobił mi z d... jesień średniowiecza :/ #-o

Macie jakieś swoje refleksje o tym?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

lore of death =P~

=

jest hitem sezonu na lor zimy 2011/2012 :P

kto co tam woli :wink:

buniek
Chuck Norris

Fajnie wiedzieć, ja się ostatnio przekonałem, że to SAMO ZŁO :evil: :evil: :evil:
Fajnie się dum and darknes łamie staborny :D

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

mnie nie rajcuje, ale teraz dużo osób na nim zaczęło grać, wiec może tkwi w nim ukryty potencjał którego nie widzę, albo to dla tego że wymaga to min. 3shamanów + hesdstone, fetysz i takie tam, a magii nie lubię :twisted:

buniek
Chuck Norris

Co kto lubi... Ja osobiście lubię fazę magii, no ale można też liczyć na CC, chociaż bez busta magii to kiepsko, ale np. dzisiaj przeorałem 30-paru savagy z 2 herosami i lordem (magiem) klockiem 40 gorów z beast bannerem i bsb.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ten klocek gorów z tym bannerem jest prze genialny 8)

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Czemu w AB nie mogę dodać magicznego sztandaru gorom? Nie mogą go mieć czy jak?

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Gory nie mogą mieć magicznego sztandaru, tylko BSB i Bestigory mogą nosić magiczne sztandary.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

to że minoski nie mogą mieć MB jest strasznie każące, na razie co prawda wypadła gwardia z regenka, a hydre czy adbominację da się w miarę ogarnąć bez tego, ale jak w VC wpadnie coś nowego na regence, czy demony przekonają się do plagósów, będziemy w głębokim rowie

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Khuman - goły bsb z flamingiem a nie bannerem +1S ... zanim przerzuciłem się na Ogry zawsze mi się sprawdzał ; )

buniek
Chuck Norris

Ale wtedy gory mają nędzną siłę 3 i można ich używać co najwyżej do trzymania punktów, a tak to miażdżą! Chyba, że przeciwnikowi wejdzie jakiś udupiający czar :/ 10 IG z 3 herosami (BSB, firebelly i duży mag) są w stanie przeorać (przeorałbym gdyby nie regenka, którą mój przeciwnik na nich rzucił i kontrszarża munfangów ture później)...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

fakt taki BSB jest fajny i mobilny, ale jak powiedział gory z tą 3S mało co robią, a bez banneru uzależnia sie ich skuteczność od magii czego nie lubię, tak jak cholerne demonetki, bez brzytwy nic nie robią

QQrydza
Prawie jak Ziemko

no lol jakby z siłą 4 robiły az tak bardzo więcej ; / Imo bez shadowa i tak niewiele zrobią. A flaming zawsze sie przydaje de facto no i taki BSB jest dużo tańszy

Btw co do twojej rozpy - moze mieczyk na championie minosów dałby wiekszy luz z MA...

buniek
Chuck Norris

Ależ gory z S4 robią i to sporo, nawet bez mjasmy czy innego obniżenia siły! To jest nadal 40A z hatem z S4= 30 trafień = ok.15 ran (na T4), to jest naprawdę sporo, a jak trafiają na 3kach z mjasmy to już w ogóle sama radość, bo to jest ze 34-6 trafień czyli ok. 17-18 ran. O tym co robią z przeciwników jak dostaną 0 z beasta nie będę wspominał :twisted:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

teraz to będzie dużo zależało od VC czy na czempionie wyląduje jakiś mieczyk, czy zostanie jak jest, bo jednak ten blackened plate ( szczególnie pod krasie itemek ) mi się sprawdzał, bo dużo jest FA jak na razie, no i miał HA i shield 4+ SV co dawało mi możliwość dawania w niego jakieś shootingowe pociski z 4S czy 3AP

po za tym też będą większe formaty na oiro, zastanawiają się między 2500 a 2600, choć raczej wrócą do 2400, co daje rozpę na 2500 w BoCh tak na oko ;) przy 2000 po prostu nie zmieściłem MA na lordzie drugim a to już starczy spokojnie, Crus miał farta że nie dałem chempionowi jakiejś kosi bory, bo slann by się złożył 8) i tak było bardzo miło z nim po raz kolejny grać :D

jednak minoski z shieldami dają radę to tylko średnio o 1A albo 2A, mniej niż z AHW, ( żal że nie można z supportów uderzać chociaż 5A ) ale zawsze to rana mniej od pocisków z 4S czy jakiś ścierwem blokujących ich ( slavy czy nawet stormverminy ), rana do rany i jest minosek za 59pkt. to jednak dużo, a 2A więcej tak nie kluczą, może kluczą po stracie frenzy ale to wiadomo że jak straciły frenzy to już nie jest zbyt dobrze tak czy siak

pobiłem rekord 14A na Doombullu, 16A to nowy rekord samego frenzy + bloodgreed + standardowe 5A, 9 tur ze slanem eterycznym co miał banner, szereg muzyk i tak w kółko, potem doszedłem drugim doombullem i go pokroił z warrior bana :P ale to w 7 turze CC do 9 tam stali potem zamietli saurusy od boku, właściwie doombull i impakty wystarczyły :twisted:
buniek pisze:Ależ gory z S4 robią i to sporo, nawet bez mjasmy czy innego obniżenia siły! To jest nadal 40A z hatem z S4= 30 trafień = ok.15 ran (na T4), to jest naprawdę sporo, a jak trafiają na 3kach z mjasmy to już w ogóle sama radość, bo to jest ze 34-6 trafień czyli ok. 17-18 ran. O tym co robią z przeciwników jak dostaną 0 z beasta nie będę wspominał :twisted:
prawda byłem chyba jedynym graczem ( może nadal jestem ) który zamulał w CC klocek 18 irongatów Marysia, nie za wiele zbustowani +1S, na regenke poszedł DS, a na +1T 6DD, potem moja tura i z ify +1S / +1T i dokończenie rzezi, naprawdę 40 gorów + ten BSB to mocny unit wart tych pkt.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

cholera kusisz bym potestował to złożenie...

buniek
Chuck Norris

Ja od zawszę twierdzę, że gory wymiatają :D

U mnie już DS zmarnowałem wcześniej i lipa, poza tym szaman wybuchł w 2giej turze :roll:

Myślisz, że nie dadzą bestiom znów +200? Ino +100, to trochę lipnie :/

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

+200 ale bez odliczania 10%, więc i tak kozacko można pograć na takie pkt.

jeszcze troszkę i się zobaczy co i jak :)

ODPOWIEDZ