VC 8ed 2400

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Myter
"Nie jestem powergamerem"

VC 8ed 2400

Post autor: Myter »

Pierwsza moja rozpiska na nowych VC:
1 Vampire Lord @ 534.0 Pts
General; Lore of Vampires; Level 4 Wizard; Heavy Armour; Shield
Master of the Black Arts [75.0]
Dark Acolyte [25.0]
The Black Periapt [55.0]
Talisman of Preservation [45.0]

1 Vampire @ 260.0 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 2; Lore of Vampires
Aura of Dark Majesty [25.0]
Fear Incarnate [20.0]
Armour of Destiny [50.0]

1 Vampire @ 239.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Vampires; Heavy Armour
Dispel Scroll [25.0]
Dark Acolyte [25.0]
Fear Incarnate [20.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Charmed Shield [5.0]
Talisman of Protection [15.0]

1 Cairn Wraith @ 60.0 Pts
Great Weapon

2 Vargheists @ 148.0 Pts
Frenzy

1 Vargoyle @ [10.0] Pts
Frenzy

2 Vargheists @ 148.0 Pts
Frenzy

1 Vargoyle @ [10.0] Pts
Frenzy

1 Corpse Cart @ 120.0 Pts

1 Corpsemaster @ [0.0] Pts

1 The Restless Dead @ [0.0] Pts

38 Skeleton Warriors @ 250.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
The Screaming Banner [25.0]

1 Skeleton Champion @ [10.0] Pts

32 Crypt Ghouls @ 340.0 Pts

1 Ghast @ [10.0] Pts

40 Zombies @ 130.0 Pts
Standard; Musician

20 Zombies @ 70.0 Pts
Standard; Musician

2 Fell Bats @ 32.0 Pts

2 Fell Bats @ 32.0 Pts

2 Fell Bats @ 32.0 Pts

Models in Army: 142

Total Army Cost: 2395.0

Rozpa nastawiona na magie. BSB w szkieletach. Lord i vampir w zombiakach. Plan taki aby magią dopakować klocki. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie. Proszę o krytykę :)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Dam ci przykład. Po drugiej stronie widzisz 30WL lub 30bloodletterow lub 30 grave guardow lub 30 plage monkow ze sztandarem. Jak chcesz to zabić?
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Brakuje w tej rozpisce czegoś co bedzie tłukło - niestety.
A na magii to bym tak nie polegał przy tak drogim Generale, no i poza tym tego boostowania to nie ma za bogatego w nowych VC

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

JarekK pisze:Dam ci przykład. Po drugiej stronie widzisz 30WL lub 30bloodletterow lub 30 grave guardow lub 30 plage monkow ze sztandarem. Jak chcesz to zabić?
Jak to czym? Smrodem! :D ( chociaż z GG może nie wyjść ;) )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Ja pierniczę. Jakaż ironia Milordzie. Weź się uspokój Trollu.
Co do rozpiski jej znaczącym brakiem, na co w bezczelny sposób zwrócił ci uwagę powyższy użytkownik jest brak oddziału z tak zwanym pierdolnięciem. Dodatkowo jeżeli chcesz mieć rozpiskę nastawiona na magię proponuję grać na necromantach. Są tańsi przeszło o połowę, a do magii sprawdzają się lepiej (Jako, że jest ich dwóch, z np. dwiema domenami (np.Wampirzą i Death) do tego to możliwość dwóch arcanów i dodatkowo bardziej rozbite punkty. Tak więc pomysł magi na Wampirach jest słaby. Brak ci Bsb, który jest ciągle przydatny, nawet bez jakiegokolwiek magicznego sztandaru, szczególnie jeżeli jest eko. Dalej patrząc na tą rozpiskę widzę fakt, że swojego generała za 560 punktów plus 100 za generała trzymasz w oddziale, który w sumie musi się bić. Nie masz eteryków, które przy obecnej możliwości wystawienia ich po 1 bazę są bardzo mocne, nie masz wilków, które wskrzeszane ponad stan również nie są głupie, nie wiem czy masz boundspella z popychaczką, która jest niesamowicie ważna, kiedy już będziesz miał cokolwiek do combatu, nawet jeżeli nie możesz szarżować to przynajmniej możesz tak jakby maszerować. Co również jest przydatne. Pomyslałbym jeszcze nad tą rozpiską.
Moje rady to użyj Crypt Horroró i Vargheistów w dużych oddziałach do combatu. Warto mieć masę małych oddziałów, które możesz wskrzeszać ponad stan (wilczki, fell baty, spirit hosty (w sensie są małe i świetnie działają). Świetną jednostką są Zombie wystawiane w oddziałach po 50 z muzykiem i sztandarem. Kosztuje to jakies 162 punkt, a jest lepszym odpowiednikiem slavów właściwie, bo z ITP oraz fearem, a przy okazji jesteś w stanie wskrześić to do praktycznie każdych rozmiarów, warto mieć jeden oddział trzymany bardziej z tyłu do trzymania magów itp, bądź mieć opcje wyrzucenia ich tam gdyby na przykład ktoś już podszedł do Zobiaków.
Powodzenia i kmiń dalej.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Brawo Łukaszu - zaczynasz w końcu konstruktywnie krytykować rozpiski.

ODPOWIEDZ