Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: de_wil »

Dragon i Deamon Slayerzy w kampanii Storm of Chaos mogli mieć unikalne zdolności (skills). np więcej ataków, killing blow czy zadawanie 2krotnie więcej obrażeń. może na podobnej zasadzie będzie to działało? :roll:
...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Grazbird pisze: no i świeżo poślubiona małżonka też ma swój udział :-)))
No i pogratulować :D

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

Witam
czy ktoś miał do czynienia z hamkami z mantica??
czy warto inwestowac? bo myslę na zakupem jednego pudełeczka
i ew. pokonwertowanie ich, czy sa skalowo podobne do gw?? i jak z jakością wykonania?
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Widzieliście nowe jednostki VC? Moim zdaniem ładnie ich dopakują w nowym booku
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

puma1944 pisze:Witam
czy ktoś miał do czynienia z hamkami z mantica??
czy warto inwestowac? bo myslę na zakupem jednego pudełeczka
i ew. pokonwertowanie ich, czy sa skalowo podobne do gw?? i jak z jakością wykonania?
Skala jest ta sama. Jakościowo są ok (choć technologicznie produkcja plastików przez mantica jest parę ladnych lat wstecz w porównaniu do GW). Jeśli podoba ci się Design (bo tu zdania są mocno podzielone) to możesz śmialo kupować.
pingu pisze:Widzieliście nowe jednostki VC? Moim zdaniem ładnie ich dopakują w nowym booku
Przecież statystyki i zasady nowych VC są szeroko znane. Tragedii nie ma, dla dwarfów najbardziej uciążliwe będą Vargheists i Crypt Horrors. Problematyczne z początku mogą być Hexwraithy, choć IMO nie staną się standardem turniejowym więc po wstępnych testach znikną w w dużych ilościach ze stołów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Jeśli chcesz kupować matica to nie mieszaj ich z gw bo średnio to bedzie wyglądało
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

vargheist nie będą problemem bo mają frenzy i dzięki średniemu Ld ich szansa na wyskoczenie gdzieś za tył bez szarży prosto w nas jest średniaa więc nie mamy się zbytnio czego obawiać. Poza tym jaki kraś da sobie zostawić miejsce by duży klocek lataczy im tam wskoczył gdzieś :P
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Chodzi o to że to kolejny mobilny cel do odstrzelenia i na dodatek wcale nit takil latwy (duże podstawki i T4). A Frenzy to nie problem; najpierw trzymają się blisko BSB i lub Generala a później wyskakują i jeśli maszyny są w mniej niż 19" to wszystko jedno czy zda LD czy nie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

tylko frenzy musi szarżować na najbliższy a maszyny nigdy praktycznie nie są najbliższym
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Wszystko zależy od rozpy krasnoludzkiej; przy dużej ilości maszyn trudno jest tak się nimi schować żeby modele mające 20" nie podlecialy na taką odleglość ażeby najbliższym celem nie byly maszyny.
Po prostu latwiej bylo gdy VC mialy tylko fell baty z T3 i W2 :)

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

No i doszła im jeszcze jedna jednostka eteryków co nasz może boleć, tylko nie wiem czy będzie wystawiana w końcu 30 pkt za model.
Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

hexy??? oczywiscie ze beda wystawiane, eteryk do tego z 2 atakami z sila 5 noAS i możliwością przejeżdżania i dawanie hitów. Jednak tylko my posiadamy magiczne ataki na maszynach.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Prawda, ale podejrzewam że inne cele tez będą i może nam maszyn braknąć
Obrazek

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

pingu pisze:Prawda, ale podejrzewam że inne cele tez będą i może nam maszyn braknąć
To może być prawda i trzeba bedzie kombinować bo maszynki muszą strzelać do oporu :mrgreen:
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

crovaxus pisze:Jednak tylko my posiadamy magiczne ataki na maszynach.
nie tylko.

a co do samych hexow to tez mi sie wydaje, ze beda jednak standardem. juz nawet walic ich S5 bez AS. tak naprawde to malo jest jednostek ktore maja magiczne ataki same z siebie. wiec nawet jak nie na maszynki to dzieki temu, ze sa fastami, przejda na flanke/tyl i beda zdobywaly punkty.
vargi bedzie mozna kowadlem traktowac by nie lataly.

wprawdzie nie widzialem jeszcze booka ale mam wrazenie, ze calkiem sporo niezlych zabawek maja. jednak nie beda w stanie wystawic wszystkiego :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Arbiter Elegancji pisze: Tragedii nie ma, dla dwarfów najbardziej uciążliwe będą Vargheists i Crypt Horrors.
Jeśli są w unicie przynajmniej 6 to może i tak.
Bo właśnie grałem przeciwko nowym VC na 700 pkt. i przeciwnik wystawił 3 Vargheisty z championem (proxy z fellbatów), nekrosa, wraitha, corpse cart i 30 ghuli. Ja miałem 20 kuszników z GW, 19 Warriorów z GW, taniego gienka i organki.

Na początku myślałem że mnie posiekają jak dolecą bo każdy sto ataków z siłą 5 ma przecież (tak wogóle z organek i 20 kuszników powinienem im zadać statystycznie więcej niż tylko 2 rany no ale trudno) a okazało się milutko bo trafiają nas na 4 i przebijają na 3. No i co z tego, że z 13 ataków zabił mi 5 kuszników jak reszta ładnie wypłaciła z wielkich siekier i panowie się pożegnali ze światem po raz wtóry. :) Oczywiście na maszyny czy gdzieś z flanki potrafią narobić zapewne krzywdy ale gdy się dobrze ustawić i mają od frontu wpaść w coś takiego jak klocek dwarfów to nie mają jakoś łatwo.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

na 700 pkt to nie ma co porównywać bo to kijowe pkt bo nikt nic nie wsadzi. zagramy troche na 2000+ i wszystko sie okaże jak tam idzie tym nowym VC

Remo
Falubaz

crovaxus pisze:na 700 pkt to nie ma co porównywać bo to kijowe pkt bo nikt nic nie wsadzi.
A ja sądzę, że jeśli nie umiesz pokierować 10 żołnierzami to nie nadajesz się dowodzenia setką... no ale każdy ma inną filozofię.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Tu nie chodzi o filozofie, niektóre buildy mieszczą się dopiero od konkretnej ilości punktów a niektóre unity/itemy oplacają tylko przy konkretnej ilości punktów. Normą jest że różne armie różnie radzą sobie przy konkretnej ilości punktów.
Również moim zdaniem Dwarfy na male punkty mają troszkę trudniej niż na 2400-2800

Remo
Falubaz

Arbiter Elegancji pisze: Również moim zdaniem Dwarfy na male punkty mają troszkę trudniej niż na 2400-2800
Właśnie moim zdaniem na małe pkt mają najłatwiej. Na turnieju na 800 pkt w Opolu udało mi się zająć 1 miejsce jakiś czas temu. Miałem Katapę, Cannon, Organki i Longbeard Rangerów z Master rune of challenge. Nikt nie dojechał do moich maszyn... 8)

ODPOWIEDZ