Star Wars: The Old Republic MMO
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Star Wars: The Old Republic MMO
taris najlepiej idzie przy winku;) ja wczoraj mialem pierwsza konfrontacje na tatooine jechalem zrobic misje h4 i wypadlo na nas 4 szitow tyle ze na 50lv ehh zanim sie zorientowalem juz bylem trupem. Nie gralem wczesniej w mmo ale to malo zabawne bylo 4 wymaksowanych kolesi stoi sobie przed wejsciem na misje i napierdala ludzi 20 leveli slabszych imo slabe ale moze na tym to polega niewiem...
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Serwer PVP pewnie. Nudzą się to stoją i tłuką PVP leży na nisokim poziomie - jest nudne a do tego opłacalne na 50 lvl dopiero. Więc co się dziwić. Trochę żałuję że nie gram na serwerze PVP... bym sobie polował BHunterem he he...
A jak Ci się gra ogólnie Szwentas? Jak wrażenia? Wymęczyłeś już Taris?
A jak Ci się gra ogólnie Szwentas? Jak wrażenia? Wymęczyłeś już Taris?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Wrażenia bardzo pozytywne ale strasznie zabija czas... czas i sen:D Taris zmęczyłem z butelką wina chyba jest tak ciężki bo nie ma się jeszcze speedera i strasznie długo sie tylko biega:/ fajnie sie gra w grupach co prawda dopiero sie uczę roli tanka ale idzie mi coraz lepiej zbieranie na siebie gongów:) najgorsze to ten bug myszki już 18 stron tematu jest na oficjalnej stronie swtora a odzewu specjalnego nie ma:/ ja mam plan by nabić 50lv i wtedy moge sobie pograć pvp na razie traktuje to jako pve na serwerze pvp:) no i wkręciłem jeszcze Zielonego jak mnie dogoni to podbijemy serwer:D
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Ja serwera nie zmienie, a w sumie grać samemu to ciężko. W sumie mam jakaś tam gildię ale na tym etapie gry to ona nic nie daje bo nawet ludzie nie wiedzą lub nie znają odpowiedzi na pytania. Brakuje mi jakiejś takiej bazy wiedzy. Torhead i wiki leżą. Widać że małe jest zainteresowanie budowaniem bazy wiedzy.
Cały czas zastanawiam się co robić w end game. Czy jest sens bić max lvl i robić te kilka "raidów" czy klepać drugą postać. Chciałem wprowadzić sobie kilka rozwiązań jak z WoW'a ale widzę że to nie przejdzie.
Chciałem ustawić sobie jakiegoś typka pod domem aukcyjnym... ale nie dosyć że interface AH jest porażka to do tego mail idzie 2-4h +. Ceny surowców są różne ale nie widać dużego zainteresowania matsami. Stosunkowo szybko się je zbiera.
Kolejnym elementem jest zarabianie kasy. O ile w WoW cierpiałem na jej braki to tutaj nie mogę narzekać. Pomysł alta na kase umiera bo robiąc questy w obrebie lokacji i kupując jedynie skille to kasy ma się dużo. Na 20 lvl mam cirka 60k. Zostawiam na latanie.
Cały czas zastanawiam się co robić w end game. Czy jest sens bić max lvl i robić te kilka "raidów" czy klepać drugą postać. Chciałem wprowadzić sobie kilka rozwiązań jak z WoW'a ale widzę że to nie przejdzie.
Chciałem ustawić sobie jakiegoś typka pod domem aukcyjnym... ale nie dosyć że interface AH jest porażka to do tego mail idzie 2-4h +. Ceny surowców są różne ale nie widać dużego zainteresowania matsami. Stosunkowo szybko się je zbiera.
Kolejnym elementem jest zarabianie kasy. O ile w WoW cierpiałem na jej braki to tutaj nie mogę narzekać. Pomysł alta na kase umiera bo robiąc questy w obrebie lokacji i kupując jedynie skille to kasy ma się dużo. Na 20 lvl mam cirka 60k. Zostawiam na latanie.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
my z grupa znajomych (jest nas w sumie 4 tylu ile potrzeba na zalozenie gildii) siedzimy na serwerze pvp kai-kan w gildii 'Black Sun'MomoTheKiller pisze:Ja serwera nie zmienie, a w sumie grać samemu to ciężko. W sumie mam jakaś tam gildię ale na tym etapie gry to ona nic nie daje bo nawet ludzie nie wiedzą lub nie znają odpowiedzi na pytania. Brakuje mi jakiejś takiej bazy wiedzy. Torhead i wiki leżą. Widać że małe jest zainteresowanie budowaniem bazy wiedzy.
jesli nie chce ci sie robic raidow/heroicow/nightmarow/pvp to po skonczeniu watku mozesz zalozyc kolejna postac i grac jak w single. fabuly sa naprawde ciekawe.Cały czas zastanawiam się co robić w end game. Czy jest sens bić max lvl i robić te kilka "raidów" czy klepać drugą postać. Chciałem wprowadzić sobie kilka rozwiązań jak z WoW'a ale widzę że to nie przejdzie.
tez sie zastanawialem co za idiota wpadl na takie rozwiazanie z AH. by nie mozna wpisac nazwy itemu na samym poczatku?? co za pomysl.Chciałem ustawić sobie jakiegoś typka pod domem aukcyjnym... ale nie dosyć że interface AH jest porażka to do tego mail idzie 2-4h +. Ceny surowców są różne ale nie widać dużego zainteresowania matsami. Stosunkowo szybko się je zbiera.
a mail idzie 30 min.
co do PvP to ja sobie je robie od czasu do czasu (daily q to podstawa - sporo expa i credytow). w sumie to na 40 lvlu mam caly set PvP oraz 400/400 znaczkow za pvp
i calkiem mi sie podoba - zwlaszcza hutball ale ja gram healerem
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
No ja tego szczęścia nie miałem, moi zaczeli grać po stronie aluchów... mi dobra strona nie przypadła do gustu. Nie wiem czemu ale wole być/grać złymi.
Fabuły są ciekawe to fakt ale weź pod uwagę że fabuła to 20% puli questów w procesie zdobywania poziomów.
O ile do 10-15 lvl może być ciekawie to później masz ten sam kocioł. I tego się obawiam że gra ma mocny początek ale endgame jest słaby jak w takim Rifcie.
Te 30 min na mail to z jakiegoś guida lub FAQ bo w gildii często wysyłamy sobie jakieś rzeczy i na moim serwie to trwa... AH nie komentuje. Wczoraj zrobiłem drugie podejście i klapa. Imho EVE był/jest bardziej skomplikowanym MMO a jakoś nie miałem problemu by zrozumieć mechanizmy działania a tutaj jakoś nie widzę ich celu. Do tego mam wrażenie że cała kasa poszła w Voice Acting.
Zrobiłem wczoraj pierwszy roll na talentach. Jestem teraz BH Pyrotech build. Zauważyłem że poziom questów jest też wyższy bo na planecie Balmorra cięzko już zrobić samemu HC 4. Mam już przepis na skuter czy co to tam jest .
Znalazłem wczoraj też to miejsce gdzie się wchodzi na Flash pointy - podoba mi się takie rozwiązanie. Uważam to za krok do przodu - kto grał w WoW pamięta Deadmines po stronie Hordy i dostanie się tam.
Porównując do WoW Vanila (bez dodatków) to jeśli chodzi o możliwości wbijania poziomu WoW miał ich więcej. Z drugiej strony rozwiązania techniczne w postaci FPointów czy profesji dają dużego plusa SWTOR. Fajną odskocznią są bitwy kosmiczne. Czy można kupić inny statek? lub zmienić wygląd tego co mamy?
Dzisiaj też 1 content patch. Ciekawe czy na E3 zapowiedzą dodatek - w sumie już za 3-4 dni kończy się większość 30 FREE DAYS.... powinni się postarać
Fabuły są ciekawe to fakt ale weź pod uwagę że fabuła to 20% puli questów w procesie zdobywania poziomów.
O ile do 10-15 lvl może być ciekawie to później masz ten sam kocioł. I tego się obawiam że gra ma mocny początek ale endgame jest słaby jak w takim Rifcie.
Te 30 min na mail to z jakiegoś guida lub FAQ bo w gildii często wysyłamy sobie jakieś rzeczy i na moim serwie to trwa... AH nie komentuje. Wczoraj zrobiłem drugie podejście i klapa. Imho EVE był/jest bardziej skomplikowanym MMO a jakoś nie miałem problemu by zrozumieć mechanizmy działania a tutaj jakoś nie widzę ich celu. Do tego mam wrażenie że cała kasa poszła w Voice Acting.
Zrobiłem wczoraj pierwszy roll na talentach. Jestem teraz BH Pyrotech build. Zauważyłem że poziom questów jest też wyższy bo na planecie Balmorra cięzko już zrobić samemu HC 4. Mam już przepis na skuter czy co to tam jest .
Znalazłem wczoraj też to miejsce gdzie się wchodzi na Flash pointy - podoba mi się takie rozwiązanie. Uważam to za krok do przodu - kto grał w WoW pamięta Deadmines po stronie Hordy i dostanie się tam.
Porównując do WoW Vanila (bez dodatków) to jeśli chodzi o możliwości wbijania poziomu WoW miał ich więcej. Z drugiej strony rozwiązania techniczne w postaci FPointów czy profesji dają dużego plusa SWTOR. Fajną odskocznią są bitwy kosmiczne. Czy można kupić inny statek? lub zmienić wygląd tego co mamy?
Dzisiaj też 1 content patch. Ciekawe czy na E3 zapowiedzą dodatek - w sumie już za 3-4 dni kończy się większość 30 FREE DAYS.... powinni się postarać
Baz wiedzy rzeczywiście mało żeby znaleźć jakich kto ma kompanów miałem trochę gimnastyki znalazłem na jakiejś stronie torpedia.pl
Mój tank czeka aż mnie zielu dogoni więc zrobiłem szmuglera i bardzo fajnie sie nim gra polecam, zwłaszcza że nie jest ani dobry ani zły
Mój tank czeka aż mnie zielu dogoni więc zrobiłem szmuglera i bardzo fajnie sie nim gra polecam, zwłaszcza że nie jest ani dobry ani zły
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Oho... pierwszy patch przesunięty - 1.1 nie wchodzi dzisiaj.
Czytaliście na temat marcowego dodatku? Że wejdzie system LEGANCY.
Cytat:
"To system zaprojektowany przede wszystkim z myślą o osobach, które chcą grać różnymi postaciami. Zamiast kreowania różnych, niepowiązanych ze sobą postaci, możesz stworzyć rodzinę. Kiedy grasz jakimkolwiek jej członkiem, pracujesz na punkty doświadczenia dla swojego drzewka dziedziczenia. Dzięki temu możesz odblokowywać zdolności i perki, co pomaga w rozwoju tych postaci. Sądzę, że to będzie popularne. Postacie mogą być powiązane z twoim głównym bohaterem w jakikolwiek sposób - może to być rodzeństwo, ojciec i syn, przyjaciele, a nawet małżeństwo"
Dziwne co nie?
Czytaliście na temat marcowego dodatku? Że wejdzie system LEGANCY.
Cytat:
"To system zaprojektowany przede wszystkim z myślą o osobach, które chcą grać różnymi postaciami. Zamiast kreowania różnych, niepowiązanych ze sobą postaci, możesz stworzyć rodzinę. Kiedy grasz jakimkolwiek jej członkiem, pracujesz na punkty doświadczenia dla swojego drzewka dziedziczenia. Dzięki temu możesz odblokowywać zdolności i perki, co pomaga w rozwoju tych postaci. Sądzę, że to będzie popularne. Postacie mogą być powiązane z twoim głównym bohaterem w jakikolwiek sposób - może to być rodzeństwo, ojciec i syn, przyjaciele, a nawet małżeństwo"
Dziwne co nie?
My na serwie PvE Kellian Jaro prowadzimy z paroma osobami z Warhammer i z poza Polską gildie "Sanctum" na razie udało mi się znaleźć 9 Polaków ale strasznie trudno jest gdyż ludzie są porozrzucani po wszystkich Planetach i do bazy rzadko przybywają więc jak by ktoś miał ochote zacząć albo ich serwer nie odpowiada i chcą na nowa postać tworzyć zapraszamy do nas. Nastawiamy się raczej na spokojne raidowanie bez ciśnień że członek gildi musi być 5 razy w tygodniu po 5h na raidzie. Jak już wszyscy dobiją 50lvl to heroik Flash według uznania każdy będzie cisnął a operacje 8 bądź 16 osobowe z 2 razy w tygodniu chyba wystarczy.
Jak by ktoś reflektował pisać do mnie nick Malka bądź jak kogoś zobaczycie że należy do Sanctum bo na razie każdy może rekrutować
Jak by ktoś reflektował pisać do mnie nick Malka bądź jak kogoś zobaczycie że należy do Sanctum bo na razie każdy może rekrutować
http://www.oldrepublic.net/261-swtor-co ... -love.html
tutaj macie kompanionow oraz gifty dla nich.
calkiem fajny artykul.
tutaj macie kompanionow oraz gifty dla nich.
calkiem fajny artykul.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Dziękował Morsereg, w sumie jest to na TORHEAD ale ten artykuł czyni to bardziej przejrzystym.
Wczoraj 2h robiłem Area 4 na planecie Balmorra. Porażka Resp mobów po 2-3 sekundach. Do tego elity. Bardzo podoba mi się granie BHunterem. Dzisiaj nie pogram bo dzisiaj kolej żony he he ...
Wczoraj 2h robiłem Area 4 na planecie Balmorra. Porażka Resp mobów po 2-3 sekundach. Do tego elity. Bardzo podoba mi się granie BHunterem. Dzisiaj nie pogram bo dzisiaj kolej żony he he ...
Żona pewnie gra imperatorem:D nie sądziłem że gra healerem może być emocjonująca a tu miła niespodzianka:D a H4 są zajebiste dla healera:) Poza tym podłamałem sie wczoraj ilością nubów na serwerze ale tez miło zaskoczyłem sie kilkoma graczami
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Nie moja żona gra w SIMS 3. Dorwała jakiś katalog projektów domów i sobie projektuje.
A w przerwie robi mi 500 podstawek w kostce brukowej i cegłach dla skavenów.
Co do healerów. Śmiesznie wygląda healer który strzela tymi zielonymi strzałkami Ogarnięcia nie wspomne bo grupa 3+ każdy bije inne cel - temu też nie gram tankiem czy healerem WoW mnie wykończył pod tym względem
A w przerwie robi mi 500 podstawek w kostce brukowej i cegłach dla skavenów.
Co do healerów. Śmiesznie wygląda healer który strzela tymi zielonymi strzałkami Ogarnięcia nie wspomne bo grupa 3+ każdy bije inne cel - temu też nie gram tankiem czy healerem WoW mnie wykończył pod tym względem
nie ma nic bardziej denerwujacego niz to o czym wspomniales.Ogarnięcia nie wspomne bo grupa 3+ każdy bije inne cel - temu też nie gram tankiem czy healerem WoW mnie wykończył pod tym względem
potem sie ludzie dziwia, ze umieraja. ja zas mam poziom ciepla na maxa bo kazdego musialem leczyc duzym, a wiec tym ktory zwieksza najmocniej poziom heata, healem.
wiec teraz jak jestem w grupie to od razu mowie ludziom, ze poza extremalnymi warunkami (AoE, losowe szarze, itd.) to lecze tylko tanka. po paru whipach sie ucza
denerwujace tez jest granie healerem w PvP. nie dosc, ze wspolzawodnicy cie nie bronia, zdobywa sie max 4 medale na koniec (czyli malo valora i commendations. normalnie nadrabia sie to MVP ale ludzie wychodza z WZ zanim je przyznaja. dafaq?), to jeszcze nie ma sie szans wygrania 1vs1 z nikim (oczywiscie mowie o WZ a nie world pvp).
aczkolwiek nadal przyjemnie mi sie gra
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Leczenie wymaga jeszcze dopracowania. Bo taki Sage na 35 lvl ma chyba 2-3 heale.
Brakuje
- HOT'a - taki renew
- AOE Heal - circle of healing czy tranq
- nie ma szybkiego mocnego heala coś jak flash heal
- długiego a potężnego jak greater heal czy choćby lay of hands - klasyczny panic button.
(na podstawie WoW).
Dodam że samo zbieranie agro też jest dziwne bo pierwszy lepszy damage AOE i tank je gubi. Markowanie targetów też jest trudne i ciężkie. Postawienie marków to kilkanaście sekund na grupe 3+, a tych jest w FP czy gdzieś tam po 10+ czy więcej. To czeka na player development - czyli musimy my jako gracze to ograć.
Co do PVP. Leczyłem w WoW disco priestem BG i arenki. Na BG są 2 typy graczy:
- gildia a co za tym idzie TS, Mumble czy inne ustrojstwo
- randomy
o ile gildia to wiadomo zawsze powiesz podlecz, help, mana czy inne tsunami to z randomami jest problem, nie masz komunikacji. A random myśli tak: jestem DPSEM a on healerem - chyba mnie poleczy i hurrraaaaa ....
Gdzie healer myśli jak go polecze to mnie obroni ale zazwyczaj pod koniec myśli ginie Wniosek graj PVP DPSEM do momentu stworzenia jakiegos zachowanie - know how czy cuś
Brakuje
- HOT'a - taki renew
- AOE Heal - circle of healing czy tranq
- nie ma szybkiego mocnego heala coś jak flash heal
- długiego a potężnego jak greater heal czy choćby lay of hands - klasyczny panic button.
(na podstawie WoW).
Dodam że samo zbieranie agro też jest dziwne bo pierwszy lepszy damage AOE i tank je gubi. Markowanie targetów też jest trudne i ciężkie. Postawienie marków to kilkanaście sekund na grupe 3+, a tych jest w FP czy gdzieś tam po 10+ czy więcej. To czeka na player development - czyli musimy my jako gracze to ograć.
Co do PVP. Leczyłem w WoW disco priestem BG i arenki. Na BG są 2 typy graczy:
- gildia a co za tym idzie TS, Mumble czy inne ustrojstwo
- randomy
o ile gildia to wiadomo zawsze powiesz podlecz, help, mana czy inne tsunami to z randomami jest problem, nie masz komunikacji. A random myśli tak: jestem DPSEM a on healerem - chyba mnie poleczy i hurrraaaaa ....
Gdzie healer myśli jak go polecze to mnie obroni ale zazwyczaj pod koniec myśli ginie Wniosek graj PVP DPSEM do momentu stworzenia jakiegos zachowanie - know how czy cuś
Odswieze troche. Kilka dni temu odpalilem gre i mam bardzo dobre wrazenia. Pogralem troche jedii ale dopiero BH mnie usatysfakcjonowal. Bardzo fajny klimat. Generalnie to czuje jakbym gral w fajnego rpga a nie mmo. W WoWa gralem niewiele ale ta gra bije go dla mnie na glowe
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
czemu wszyscy grają imperium na niektórych planetach jest 25 republikan i 100 imperialistow:/ a jesli chodzi o styl to przecież klasy mają swoje odbicia a i w republice można byc złym:/ a te czarno czerwone mordy są paskudne:D ja mam 45 lv scoundrela range/male dps i gra sie bardzo przyjemnie:)
Bo mroczna mlodziez nergala musi grac zlymi o czerwonych mordach ? Moj BH ma blady wydziarany pysk a nie jakis czerwony A tak serio to gierke mam od jakis 3 dni a dopiero teraz jak mam chorobowe to zamiast lezec w lozku to mam troche czasu pograc Napewno bede chcial pograc pozniej przemytnikiem bo szybko nim zrobilem okolo 15 lvl i widze ze sciezka fabularna i odzywki sa swietne (dialogi czesto robione z mega jajem, kilka razy smialem sie do rozpuku). Sentinel tez ma fajne questy ale przy rozkminach BH wysiada jak dla mnie Szitami tylko jakos tak czerstwo wygladaja te gadki (przynajmniej na poczatku bo dalej mi sie odechciewalo) - jestem mroczny i zly i wam wklepie, zmula
Na jakim serwerze Szwentas gracie z Zielonym? Ktos gra na sceptre of ragnos?
Na jakim serwerze Szwentas gracie z Zielonym? Ktos gra na sceptre of ragnos?
No niestety bywa :/Szwentas pisze:czemu wszyscy grają imperium na niektórych planetach jest 25 republikan i 100 imperialistow:/
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
BH górą . Ja teraz po sesji znowu mielę, jak byłem, tak nadal jestem zachwycony gierką. Nie spieszę się z wbiciem 50, na razie mam 42 moim BH i fabularnie gra jest ciągle świetna, w dialogach nadal są perełki, którą mogą rozbawić na całego. Mam tylko nadzieję, że zaczną wprowadzać ciekawe rzezy do robienia na 50- na razie ludzie farmią marki na warzonach, by kupić sobie seciki pvp, ale nic ciekawego się nie dzieje.
Jeśli ktoś zrobił instę Foundry, to niech napisze, wg mnie to materiał do dyskusji, co o niej myślicie?
Jeśli ktoś zrobił instę Foundry, to niech napisze, wg mnie to materiał do dyskusji, co o niej myślicie?
Z Zielonym ciśniemy obaj szmuglerami na The Ravager... Co prawda ja sie nie mogłem długo zdecydować czym grać i mam jeszcze 3 jedi:D Tanka 33lv szadoła 25lv i sentiela 16lvl i nim teraz cisne bo super sie nim gra warzony. Mam Foundera i za bardzo nie kumam go przyszedł jakiś medal mam tytuł ale mam to gdzieś