Nowe DE
Re: Nowe DE
Może mi się mata trochę myli, ale pegazista dostaje ok 0,4 rany od 12 atakow warriorow khorna z halabardami, tak dla przykładu..... łatwo policzyć ile zajmie zabicie go względem statystyki...
Co do pisania o myśleniu przy stole nieco przesadziłem fakt wybaczcie, nie wiedziałem też kto za jakimi ograniczeniami głosuje.
Pisząc o drużynówce chciałem zwrócić uwagę że Bard teraz gra DE i jednocześnie jest jednym z twórców uściśleń...
Wkurza mnie jednak mimo wszystko pisanie, że ludzie grają w domowym zaciszu i nie mają o niczym pojęcia a potem piszą uściślenia... bo jednak troszkę im się szacunku nalezy, poza tym nikt nikomu na euro grać nie karze, chcesz jeździć na turnieje na zasady euro, pojechać na euro, dostosuj sie, a nie tylko: o nie moja biedna armia.... akurat grałem kilka bitew z DE i uważam że całkiem dają radę, zresztą najbliższe turnieje pokażą, a jak coś będzie nie tak... mamy jeszcze następny draft.
Co do pisania o myśleniu przy stole nieco przesadziłem fakt wybaczcie, nie wiedziałem też kto za jakimi ograniczeniami głosuje.
Pisząc o drużynówce chciałem zwrócić uwagę że Bard teraz gra DE i jednocześnie jest jednym z twórców uściśleń...
Wkurza mnie jednak mimo wszystko pisanie, że ludzie grają w domowym zaciszu i nie mają o niczym pojęcia a potem piszą uściślenia... bo jednak troszkę im się szacunku nalezy, poza tym nikt nikomu na euro grać nie karze, chcesz jeździć na turnieje na zasady euro, pojechać na euro, dostosuj sie, a nie tylko: o nie moja biedna armia.... akurat grałem kilka bitew z DE i uważam że całkiem dają radę, zresztą najbliższe turnieje pokażą, a jak coś będzie nie tak... mamy jeszcze następny draft.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Pedantowiec zawsze był imba, ale teraz przynajmniej są czary pozwalające szybko go zneutralizować (death).
Rozumiem frustracje ludzi, zmuszanych do ciągłych zmian rozpisek. Mogliby jakoś inaczej to rozwiązać, bo ciągłe zmiany nikomu nie służą.
Rozumiem frustracje ludzi, zmuszanych do ciągłych zmian rozpisek. Mogliby jakoś inaczej to rozwiązać, bo ciągłe zmiany nikomu nie służą.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Mi średnio przeszkadzają bo zazwyczaj opcja jest jedna Tylko teraz zamiast 2 maserów na pegazach będzie 1Andrzej pisze:Pedantowiec zawsze był imba, ale teraz przynajmniej są czary pozwalające szybko go zneutralizować (death).
Tego mastera wymyśliłem już jakiś czas temu i wydaje mi się że świetnie będzie się spisywał.1 Master @ 188.0 Pts
Lance; Heavy Armour
Ring of Hotek [25.0]
Cloak of Hag Graef [25.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Co do dużego pendantowca - ja osobiście zrezygnowałem z niego już dużo wcześniej, mały pegaz sprawdzał mi się po prostu podobnie - oczywiście nie jako 100% bloker ale tez dobrze.
Hotekowiec - tu do sprawdzenia wymiennie z małą suka z lifetakerem (złożenie Rince'a). Jest ona bardziej uniwersalna za to hotekowiec no... dla mnie jest tez dość sympatycznie fluffowy ^^
Durin - każdy draft to wywalenie rozpy do kosza i zgrzyt, że muszę dokupywać figur. I przede wszystkim - miały być kosmetyczne zmiany. A u mnie (shady) leci cała rozpa do kosza. Co prawda już sie ogarnąłem bo i przy najgorszym drafcie grać i wygrywać trzeba, ale wkurzenie jest wkurzeniem i tak zostanie ; )
A przykładem, że twórcy Draftu szałowo nie grają, jest danie 200 punktów Bestiom. Jest to i tak mocna armia (grałem i jestem zadowolony) i boostowanie jej jest reliktem 7 edycji. Tylko rzadko widuje się złożenie Crusa na stołach to i mało się o potędze Bestii słyszy ^^
Hotekowiec - tu do sprawdzenia wymiennie z małą suka z lifetakerem (złożenie Rince'a). Jest ona bardziej uniwersalna za to hotekowiec no... dla mnie jest tez dość sympatycznie fluffowy ^^
Durin - każdy draft to wywalenie rozpy do kosza i zgrzyt, że muszę dokupywać figur. I przede wszystkim - miały być kosmetyczne zmiany. A u mnie (shady) leci cała rozpa do kosza. Co prawda już sie ogarnąłem bo i przy najgorszym drafcie grać i wygrywać trzeba, ale wkurzenie jest wkurzeniem i tak zostanie ; )
A przykładem, że twórcy Draftu szałowo nie grają, jest danie 200 punktów Bestiom. Jest to i tak mocna armia (grałem i jestem zadowolony) i boostowanie jej jest reliktem 7 edycji. Tylko rzadko widuje się złożenie Crusa na stołach to i mało się o potędze Bestii słyszy ^^
Andrzej pisze:Rozumiem frustracje ludzi, zmuszanych do ciągłych zmian rozpisek. Mogliby jakoś inaczej to rozwiązać, bo ciągłe zmiany nikomu nie służą.
Tylko, że wszyscy powinni pamiętać, że zasady EURO są na EURO.
A jeżeli Polakom się nie podobają ciągłe ich zmiany, to nikt ich nie zmusza to grania na ten pakiet zasad.
Kandydaci do drużyny powinni po prostu grać wg innych swoich ograniczeń i tyle.
W lidze gra kilkaset osób, a na Euro pojedzie 8. I większość z tych kilkuset doskonale wie, że to nie będą oni.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
+1
Ale mamy taką ogólno środowiskową traumę po ostatnim ETC i obecnie ściskamy do przodu. W zeszłym sezonie Cosmo cisnał rozpiską na ETC na kilku turniejach(w tym Drakonie) i zrobił najlepszy wynik w drużynie – czyli jak się okazuje da się, byle osoby które chcą jechać wzięły się za przygotowania na poważnie.
Ale mamy taką ogólno środowiskową traumę po ostatnim ETC i obecnie ściskamy do przodu. W zeszłym sezonie Cosmo cisnał rozpiską na ETC na kilku turniejach(w tym Drakonie) i zrobił najlepszy wynik w drużynie – czyli jak się okazuje da się, byle osoby które chcą jechać wzięły się za przygotowania na poważnie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Mimo wszystko jakieś ograniczenia na turniejach muszą być. Chodzi tylko o to, żeby nie były one zmieniane co parę tygodni.JaceK pisze:Tylko, że wszyscy powinni pamiętać, że zasady EURO są na EURO.
A jeżeli Polakom się nie podobają ciągłe ich zmiany, to nikt ich nie zmusza to grania na ten pakiet zasad.
Kandydaci do drużyny powinni po prostu grać wg innych swoich ograniczeń i tyle.
A robienie turniejów na euro ma o tyle sens, że pozwala trenować kadrze na euro i pozwala na zauważenie nowych potencjalnych członków. Dzięki temu nasz tegoroczny skład bedzie mocniejszy. A chyba każdy chciałby, żebyśmy wygrali tegoroczne euro?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jasne, tego nie poddaję w wątpliwość.Andrzej pisze: Mimo wszystko jakieś ograniczenia na turniejach muszą być.
Mój problem dotyczy przede wszystkim nieobecności scenariuszy.
Na Euro są ucinane pod hasłem "drużynówka".
U nas obcina się je nawet na singlach ślepo kopiując to rozwiązanie. Why?
Tylko co ma piernik do wiatraka. Celem jest żeby to kadra na Euro była ograna swoimi rozpiskami.Andrzej pisze: A robienie turniejów na euro ma o tyle sens, że pozwala trenować kadrze na euro i pozwala na zauważenie nowych potencjalnych członków. Dzięki temu nasz tegoroczny skład bedzie mocniejszy. A chyba każdy chciałby, żebyśmy wygrali tegoroczne euro?
Więc niech oni na Euro grają.
A na co gramy my, to obojętne. Najwyżej będą mieli trudniej, ale to chyba nie jest nic złego.
Żeby była jasność - nie chodzi mi tu o jakąś wielką wywrotkę zasad.
Nie podoba mi się tylko, że muszę grać ciągle na ten sam format i bez scenariuszy, z powodu 8-miu osób.
Skądinąd sympatycznych, ale ich turniej nie dotyczy mnie i większości graczy.
I tyle.
PS. Wiem, że to nie dyskusja na ten temat. Może warto, żeby mod to wyciągnął do samodzielnego wątku.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Pedros pisze:Ja i tak, jeśli nie wrócę do we, będę pykać na klocku witchy. Ten oddział mieli prawie wszystko.
Kurwa czemu wszyscy chcą robić to co ja?Rince pisze:Mowie o bestiach. Tez planuje wiczki, tylko modele musze kupic.
W dobie rozpisek głównie opartych na magii? No nie wiem czy taki fluffowy.Qc-Rat pisze:Hotekowiec - tu do sprawdzenia wymiennie z małą suka z lifetakerem (złożenie Rince'a). Jest ona bardziej uniwersalna za to hotekowiec no... dla mnie jest tez dość sympatycznie fluffowy ^^
Chcecie sobie rozmawiać o ETC/ EURO itd. to załóżcie sobie osobny temat i tam rozmawiajcie, Panowie to jest dział? I wszystko jasne
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
No kurde jak ja pomyślałem o nich już jak ploty były? Ale spoko nie zastrzegłem praw autorskich Wyśle Ci moją rozpe na PW
1 Dreadlord @ 273.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Dragonhelm [10.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
Black Dragon Egg [30.0]
Whip of Agony [25.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 285.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Sacrificial Dagger [25.0]
1 Master @ 215.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Dawnstone [25.0]
Cloak of Hag Graef [25.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Death Hag @ 200.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon
1 Sorceress @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Dispel Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
19 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 240.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Guardmaster @ [5.0] Pts
14 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 185.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Guardmaster @ [5.0] Pts
27 Black Ark Corsairs @ 330.0 Pts
Frenzy; Rptr Handbow (Swap); Light Armour; Sea Dragon Cloak; Standard;
Musician
Sea Serpent Standard [25.0]
1 Reaver @ [10.0] Pts
1 War Hydra @ 175.0 Pts
1 Reaper Bolt Thrower @ 100.0 Pts
1 Reaper Bolt Thrower @ 100.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2398.0
Co do DE - zestawienie mieszane, zdjęcie smoka bo bez stubborna imo realnie nie wchodzi w żaden sensowny combat, konik bo wychodzi taniej niż pegaz i wchodza harpie dodatkowe. Moge wyrzucić 15 kuszników, za to dac klocek włóczni i w specialach zamiast kotła dac 3 x 5 shadów. W ogóle szukam wizji aktualnie na ten nowy draft ; ) na bsb nie wchodzi bicz bo punkty w hero nie pozwalają
Zakaz Hydry pendent zablokowany dark stedy zabronione kusznicy liczą się 2.5 max 5 shadow i 5 harpi i każda rana na armi DE liczy się podwójnie i w każdym sojuszu mają sojusz gorszy od gorszego co sprawia że armia co torę musi życic k6 jak wypadnie 1 2 3 4 5 atakuje wojska swojego towarzysza . To tylko czarna wizja tego co będzie widząc ograniczenia ETC 2011 Ale to tylko moje pesymistyczne myśli. Grając DE od zeszłego roku za każdym razem zadaje wyjadacza pytanie czemu Hydra może być tylko jedna a oni bo niema takiej drugiej taniej jednostki co była by tak mocna a kusznicy bo strzelają podwójnie (tak ale z modyfikatorem 40 strzałów 5 zabić)
Już nie wspominając zapisu że czarodziejki miały napierdzielać 6 kostkami jako jedyne pfff wszyscy mogą.
Czasami mam wrażenie że DE obrosły legendą że są mega imba zajefajne i trzeba było je tak znerfować żeby tylko naprawdę super gracze byli wstanie nimi wygrać a co z nowymi graczami którzy też chcą mieć szanse?? A na pytanie dlaczego nie można znieść tej głupiej zasady sojuszu dla DE to dostaje odpowiedź że starają sie nie ingerować w zasady RB ale w zasady AB jak najbardziej można. Wogule wywalić zasad ETC a grać tak jak GW stworzył tą grę.
Już nie wspominając zapisu że czarodziejki miały napierdzielać 6 kostkami jako jedyne pfff wszyscy mogą.
Czasami mam wrażenie że DE obrosły legendą że są mega imba zajefajne i trzeba było je tak znerfować żeby tylko naprawdę super gracze byli wstanie nimi wygrać a co z nowymi graczami którzy też chcą mieć szanse?? A na pytanie dlaczego nie można znieść tej głupiej zasady sojuszu dla DE to dostaje odpowiedź że starają sie nie ingerować w zasady RB ale w zasady AB jak najbardziej można. Wogule wywalić zasad ETC a grać tak jak GW stworzył tą grę.