Na przyszłość polecam sprawdzić temat, który jest przyklejony - ''przydatne linki''Mauler pisze:Hejka
Czy do Brety to była jakaś errata na 8 edycję?
Jeśli tak to podrzućcie link, dzięki.
I pozdro
pzdr!
Na przyszłość polecam sprawdzić temat, który jest przyklejony - ''przydatne linki''Mauler pisze:Hejka
Czy do Brety to była jakaś errata na 8 edycję?
Jeśli tak to podrzućcie link, dzięki.
I pozdro
no to przejdź z tymi pytaniami do działu z zasadamizawisza pisze:No to jeszcze zacytuję, tym razem faq do "O&G":
"Q: Does the Fists of Gork spell give the Shaman magical attacks
as well as the characteristic boosts? (p72)
A: Yes."
Przypominam czar, że czar Fist of Gork jest niemal identyczny z "Savage Beast of Horrors".
Jagal pisze:Chłopi nie są trudną jednostką - są po prostu jednostką gównianą.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
IMO:Kenpachi pisze:witam
mam kilka pytań otóż
1. co bardziej opłacalne realm czy errant?
2. ilu srednio potrzebnych jest paladynów i do czego najbardziej opłaca się ich dołączać?
3. ilu realmów/errantó w skladzie?
4. czy men at arms potrafią coś roznieść czy tylko przetrzymać na przybycie kawalerii?
5. damselka z buta czy na koniu?
z góry dzieki za odpowiedzi
Good game jak tak Masz oddzial ktory ciezko kontrolowac nawet nianczac przy generale. Masz okolo 7ld przy lordzie albo 5ld jak jest daleko (oczywiscie na potrzeby powstrzymania sie od szarzy). Jakos wole decydowac sam kiedy szarzuje a nie niemal miec koniecznosc gdy tylko jestem w zasiegu. Masz do tego 3WS wiec wiekszosc piechoty wroga trafia cie na 3+ Ja bym tam odradzal errantow.Lenar pisze:Ale w każdej bitwie warto wystawić też 6 Errantów z FCG i Errantry Banner
Imo tylko i wylacznie konna. Przez lasy widac a jak dostaniesz morze pestek to zejdzie mimo covera Za glazem czy gorka spoko mozesz chowac ale od jakis harpii nie uciekniesz z buta Do tego mysle ze znalazlo by sie kilku chetnych do walenia w ciemno z plackow do takiej skitranej panienki A w lancy siedzi sobie bezpiecznie i raczej nikt ci jej nie wyciagnie. Co najwyzej mozesz sobie lance wysadzicLenar pisze:5. Konną damę możesz umieścić w lancy, pieszą łatwiej ukryć w lesie albo za jakimś głazem. Nie ma reguły.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Nigdy nie miałem problemów z kontrolowaniem Errantów : ) Łatwo ich wyczuć, jak już się trochę na nich pogra.Akadera pisze:Good game jak tak Masz oddzial ktory ciezko kontrolowac nawet nianczac przy generale. Masz okolo 7ld przy lordzie albo 5ld jak jest daleko (oczywiscie na potrzeby powstrzymania sie od szarzy). Jakos wole decydowac sam kiedy szarzuje a nie niemal miec koniecznosc gdy tylko jestem w zasiegu. Masz do tego 3WS wiec wiekszosc piechoty wroga trafia cie na 3+ Ja bym tam odradzal errantow.Lenar pisze:Ale w każdej bitwie warto wystawić też 6 Errantów z FCG i Errantry Banner
W sensie, że zdajesz każdy test na 5ld? Tu nie chodzi o jakieś wyczucie, tylko prostą matematykę...Lenar pisze: Nigdy nie miałem problemów z kontrolowaniem Errantów : ) Łatwo ich wyczuć, jak już się trochę na nich pogra.