A co mi tam w trumnie stuka? - Lublin 22.01.12
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Re: A co mi tam w trumnie stuka? - Lublin 22.01.12
Swoją drogą jeszcze tylko Orki i Tomb Kingi i mamy pełen zestaw armii WFB na turnieju (zakładam, że tocz gra HE).
To jak? Znajdą się jacyś zielonoskórzy lub lekko wysuszeni gracze?
To jak? Znajdą się jacyś zielonoskórzy lub lekko wysuszeni gracze?
- 4 karabiny
- Beast from the East
A gramy na stare czy nowe wampiry???:D:D:D:D
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Oszukista
Komplet danych nt. nowych VC jest na forum - myślę, że posiadanie aktualnego podręcznika nie jest niezbędne jeżeli jest taka potrzeba, to wydrukuje odpowiedni temat z forum wampirczaków
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Rakso w ferie zamierzacie coś organizować?
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Rękawica rzucona niejakiemu sir Power Scrollowi herbu Łukasik, paladynowi zielonego krzewu z księstwa Kalinowszczyzny
Na wstępie chciałbym podziękować Raksowi za zorganizowanie turnieju i moim przeciwnikom z dobrą grę.
1) Bojo nowe VC - 20:0
Rozpa: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 24&start=0
Przeciwnik nastawił się na krzyki i to zarówno te lżejsze- baśka jaki i te większego kalibru terrory i lord z mieczem krzyczącym. Na początek zaszarżowałam na vargheisty Kawalerią niszcząc je. Dało mi to jakąś swobodę operowania. W drugiej turze odpaliłem z pomocą Kotsona hellhearta co w zasadzie ustawił bitwę. Duzy Wampir stracił wszystkie levele, duży Nekromanta wylądował w warpie. Krzyczenie ewidentnie przeciwnikowi nie szło. Kawaleria zdjęła jednego Terrorystę, Ludojady drugiego. Przeciwnik rezolutnie zaszarżował klockiem ok. 30 ghuli z generałem , baśką i wraithem w mój oddział żelazobrzuchów z Oprawcą, Rzeźnikiem i BSB. Trupy ścieliły się gęsto po obu stronach, starcie zakończyła szarża Kawalerii na tyły mocno już nadszarpniętych ghuli.
2) Tocz Imperium – 16:4
Rozpa: 2x30 swordmenów, 30 flagelantów, 2 mortary, działo, 2 czołgi, 10 kawalerii, 2 małych magów z lifem, inżynier, papamobile.
Bardzo ciężka bitwa na wyniszczenie. Bardzo ciekawa była sytuacja gdy moje żelazobrzuch zostały zaszarżowane przez 2 czołgi. Sytuacje uratował oprawca rzucając słonce przez oba, co w zasadzie ustawiło bitwe.
3) X maciek – B&G - 18:2
Rozpa: 5x10 skinków, engin, stegadon, horda skinków, slan, dużo salamender, odział skinek.
Rozstawiłem się defensywnie licząc na osłabienie przeciwnika. Miałem do wyboru albo zdjąć Slana co jest raczej niewykonalne albo hordę i oddział skinek. Engin zszedł z armaty, stegadon z ludojadów, Slan był szachowany przez kombo snajperki z deatha + zachłanna pięść . W chordę wbiłem się Kawaleria wspomagana przez ironblaster. Z impaktów spadło 13 skinek. Łącznie zginęło ok. 25-30. W turze przeciwnika odpaliłem hellheart co zaowocowało utrat kości PD i uniemożliwiło wskrzeszenie hordy. Pogoniłem kroksów z hordy i w swojej turze zaszarżowałem na skinki. Przeciwnik stracił 2 sztandar.
Ogólnie 54/60 i pierwsze miejsce.
Podsumowując.
• Rozpa wymaga dalszego testowania, ale wydaje się w porządku na razie nic nie będę zmieniać.
• Death jest IMO najlepszym lorem dla Ogrów.
• Przyda by się jedynie jakiś klepacz z magicznymi atakami.
1) Bojo nowe VC - 20:0
Rozpa: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 24&start=0
Przeciwnik nastawił się na krzyki i to zarówno te lżejsze- baśka jaki i te większego kalibru terrory i lord z mieczem krzyczącym. Na początek zaszarżowałam na vargheisty Kawalerią niszcząc je. Dało mi to jakąś swobodę operowania. W drugiej turze odpaliłem z pomocą Kotsona hellhearta co w zasadzie ustawił bitwę. Duzy Wampir stracił wszystkie levele, duży Nekromanta wylądował w warpie. Krzyczenie ewidentnie przeciwnikowi nie szło. Kawaleria zdjęła jednego Terrorystę, Ludojady drugiego. Przeciwnik rezolutnie zaszarżował klockiem ok. 30 ghuli z generałem , baśką i wraithem w mój oddział żelazobrzuchów z Oprawcą, Rzeźnikiem i BSB. Trupy ścieliły się gęsto po obu stronach, starcie zakończyła szarża Kawalerii na tyły mocno już nadszarpniętych ghuli.
2) Tocz Imperium – 16:4
Rozpa: 2x30 swordmenów, 30 flagelantów, 2 mortary, działo, 2 czołgi, 10 kawalerii, 2 małych magów z lifem, inżynier, papamobile.
Bardzo ciężka bitwa na wyniszczenie. Bardzo ciekawa była sytuacja gdy moje żelazobrzuch zostały zaszarżowane przez 2 czołgi. Sytuacje uratował oprawca rzucając słonce przez oba, co w zasadzie ustawiło bitwe.
3) X maciek – B&G - 18:2
Rozpa: 5x10 skinków, engin, stegadon, horda skinków, slan, dużo salamender, odział skinek.
Rozstawiłem się defensywnie licząc na osłabienie przeciwnika. Miałem do wyboru albo zdjąć Slana co jest raczej niewykonalne albo hordę i oddział skinek. Engin zszedł z armaty, stegadon z ludojadów, Slan był szachowany przez kombo snajperki z deatha + zachłanna pięść . W chordę wbiłem się Kawaleria wspomagana przez ironblaster. Z impaktów spadło 13 skinek. Łącznie zginęło ok. 25-30. W turze przeciwnika odpaliłem hellheart co zaowocowało utrat kości PD i uniemożliwiło wskrzeszenie hordy. Pogoniłem kroksów z hordy i w swojej turze zaszarżowałem na skinki. Przeciwnik stracił 2 sztandar.
Ogólnie 54/60 i pierwsze miejsce.
Podsumowując.
• Rozpa wymaga dalszego testowania, ale wydaje się w porządku na razie nic nie będę zmieniać.
• Death jest IMO najlepszym lorem dla Ogrów.
• Przyda by się jedynie jakiś klepacz z magicznymi atakami.
Więc zdobyłeś 34 pkt na tym turnieju a Kotson 20.Kamil.Sz pisze: W drugiej turze odpaliłem z pomocą Kotsona hellhearta co w zasadzie ustawiło bitwę.
Moje bitwy: ( WE na 3 drzewach, 6 treekinach, 50 łuków )
1) Dispell Scroll - Bretonia
Mimo zdjęcia w jednej turze 3 treemanów ( 6 ran z trebusza, break z combatu i lord z hkb który wpadł w treemana uciekającego z kombatu i zebranego ) oraz 6 treekinów ( 2 realmów na bok ) ugrałem 10-10.
2)Nina Love - Demony
Zapowiadało się nieźle, demony jak to demony padały pod obstrzałem. Ostatecznie 10-10, i mała nieścisłość która mogła bardzo dużo zmienić.
3)Rakso - Skrzaty
Na początku po wyjściu minerów było gorąco ale sytuacja została opanowana. Treemany dzielnie znosiły katapulty które raniły 2x1. Z powodu "braku czasu" zagraliśmy 4 tury. 13-7
I prawdopodobnie 8 miejsce.
Dzięki za bardzo dobry turniej, oby więcej i częściej.
Powodzenia w sesji i kościach
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ojś krzyki mnie zawiodły...ale też jestem zbyt narwany i za szybko chce sie dorwać do wroga co owocuje że terrogeje w 2turze krzyczą i potem są szarżowane...rozpa mi się podoba i postaram się ciągnąć ja dalej
dzięki za gre wszystkim i szczególne dzięki dla Karabina, który jak na starego wampira przystało, złoił dupe młodemu wampirowi pokazując kto w Sylwanii Lubelskiej rządzi
oby więcej takich turów ręka aż sama się rwie by wydawać kasę na figsy, gdy coś się dzieje ;*
dzięki za gre wszystkim i szczególne dzięki dla Karabina, który jak na starego wampira przystało, złoił dupe młodemu wampirowi pokazując kto w Sylwanii Lubelskiej rządzi
oby więcej takich turów ręka aż sama się rwie by wydawać kasę na figsy, gdy coś się dzieje ;*
Super turniej. Dzięki regisowi za nocleg i reszcie za turniej i bitwy.
Tak po krótce:
I Bitwa Challenge z Szeszejem 1:19
Nieograny jestem na szczury, aczkolwiek tragiczniejszych błędów nie popełniłem.
II Bitwa z Waldim Woch 9:11
Carnage. Brak szrajnów był świetny. Rzeź po obu stronach. Marzenie khornitów.
III Bitwa - Absencja
Podejżewam iż byłem ostatni, ale jestem zadowolony z wyników. Jest progress
Do zobaczenia kiedyś, w przyszłości.
Tak po krótce:
I Bitwa Challenge z Szeszejem 1:19
Nieograny jestem na szczury, aczkolwiek tragiczniejszych błędów nie popełniłem.
II Bitwa z Waldim Woch 9:11
Carnage. Brak szrajnów był świetny. Rzeź po obu stronach. Marzenie khornitów.
III Bitwa - Absencja
Podejżewam iż byłem ostatni, ale jestem zadowolony z wyników. Jest progress
Do zobaczenia kiedyś, w przyszłości.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .