A co mi tam w trumnie stuka? - Lublin 22.01.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: A co mi tam w trumnie stuka? - Lublin 22.01.12

Post autor: Rakso_The_Slayer »

BTW. kilka fotek z turnieju:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A wyniki jutro koło południa :P
Obrazek

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

No krusk nasza epicka walka minosy konta mnisi z piecem - wszystko z inicjatywa 3, jemu zostało 2 minotaury z 8, mi zostalo 5 mnichow z 28 :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Wyniki turnieju:

1. Kamil Sz. (54 punkty)
2. Crane (41)
3. Tocz (39)
4. X.Maciek (37)
5. Szeszej (34)
6. 4Karabiny (34)
7. Kuba (33)
8. Czopek (33)
9. Regis (31)
10. Valdee (30)
11. Rakso (29)
12. Nina_love (19)
13. Bojo (15)
14. Dispel (11)
15. Krusk (10)

I kilka słów o moich bitwach.

Rozpa:
- Kowadło w wersji możliwie najtańszej (jedynie runa kamienia i runa prędkości coby móc ewentualnie powalczyć z eterykami)
- Kowal run
- Thane BSB puszka
- Magister inżynier w wersji taniej
- goły Dragon Slayer
- 30 Wojowników z GW
- 29 Długobrodych z GW
- 10 Strażników z TA i shieldami
- 6 Górników
- 28 Górników FCG ze świdrem
- katpa
- katpa
- działo
- balista

1. bitwa - Regis - bretka
Bitwa fajna i przyjemna gdyby nie kości. Miałem dwa oddziały górników, duży oddział (28 chłopa z FCG i świdrem) zamiast wyjść wtedy kiedy powinien zwlekał do 4 tury przez co sytuacja się nieco pokomplikowała. Ogólnie pegazy i bohaterowie na pegazach mi natruli najwięcej krwi. Strzelanie nic praktycznie nie zrobiło. Najbardziej mi się podobało jak 6 górników wpadło na dupy graalowców z czarką, zatłukli panienkę i złamali rycerzy (szkoda, że nie zagonili :roll: ). Ogólnie wyrównana bitwa i 12:8 dla krasnoludów koniec końców.

2. bitwa - Kuba - skaveny
Bardzo przyjemna, lightowa bitwa. Niestety strzelanie znowu do dupy. Kubie dwa razy weszły 13tki na ifce przez co moje odziały długobrodych i warriorów zostały zdziesiątkowane i już wiele zrobić nie mogły. Abomka doszła na jednej ranie w longów i zjadła Kowala Run ale została na szczęście ubita chociaż zostało tylko 3 dziadków na koniec.
Górnicy zrobili swoje, wlecieli w slavów (oczywiście nie w bok bo Kowadło się zacięło na małej runie i Kuba zdążył się przygotować w pełni na atak od flanki), mali górnicy potem w bok slavów, sztormszczury z BSB w bok małych górników, potem warriorzy z BSB w bok sztormszczurów i posypałem gryzonie. Oczywiście nie zagoniłem.
Z mniej miłych rzeczy w ostatniej turze wychodzi sobie inżynier, rzuca kulkę w warriorów, BSB nie zdaje LoS i go wciąga. W ramach rewanżu inżynier dostaje szarże samotnego slayera i 4 górników, którzy zadają tylko 1 rane :roll: , łamią go i oczywiście nie doganiają. W tym czasie furmanka, której nie dało rady ustrzelić rozjeżdża mi resztkę dziadków i inżyniera.
Koniec końców 10:10.

3. bitwa - Czop - WE
Blood and Glory, wszystko miało być ładnie pięknie ale wyszła dupa. Strzelanie nie zrobiło nic. Balista płonąca strzelająca przez 4 tury w treemana nie zadaje ani jednego wounda, katpy i działo coś tam ranią ale praktycznie nic. Trzy treemany zaczynają mi robić sieczkę razem z treekeenami, które łamią moich wojowników mimo steadfasta (kocham kości), górnicy którzy atakowali trzy oddziały łuczników ze sztandarami i mogli dać zwycięstwo oczywiście ich nie doganiają, za to dostają treemana na mordę i po kilku turach zostają wyeliminowani. Ogólnie uwielbiam 1 przy woundowaniu na 2+, takie podsumowanie tej bitwy :roll:
wynik: 7:13 dla Czopka

Czyli ogólnie mocno średnio, wręcz słabo. Ale z drugiej strony pierwszy raz grałem tą rozpą i już wiem co w niej poprawić.
Sam turniej myślę, że był spoko, ale ocenę pozostawię innym uczestnikom :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Rakso_The_Slayer pisze: Balista płonąca strzelająca przez 4 tury w treemana nie zadaje ani jednego wounda,
Płonąca? Cały czas byłem przekonany że zwykła, tylko inżynier [-X
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Przecież miałeś moją rozpę. Było w niej to napisane.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Hehe, bardzo możliwe, tylko że ręczne rozpy są mało czytelne a ja nie znam się na runach. Ważne że nie raniłeś treemanów :D

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

co byście powiedzieli na turniej w Chełmie? myślę że byłbym w stanie zorganizowac tu cos, pytanie czy było by wystarczajaco duzo chętnych ??

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Na pewno jesteś w stanie zrobić w Chełmie? Druga sprawa że taki turniej jest mało opłacalny dla Ciebie jak i przyjeżdzających. Jak jest w Lublinie, wtedy tylko tobie się nie opłaca :D

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Dzięki organizatorom za turniej, przeciwnik za bitwy a zwycięzcy gratuluję :)
Miejsce w pierwszej dziesiątce jest choć tłok na miejscach 5-11 straszny :P

1 bitwa X. Maciek Lizardy
Dość szybko lord mag spadł z dwellersów. helenka trafiła misfire z miscastami. Na szczęście drugi mag miał puppeta, wessało dwóch skinkowych magów, wessałoby i żabkę ale ta przerzuciła miscasta na mojego maga i jego wessało. Bez magii, zfrenzowane oddziały spadały z czego popadło :/ Bsbeka zabił skinek poganiacz od salamander, a Helenka wybuchła. 0-20

2 bitwa krusk Bestie
Fajnie, że je trafiłem bo ostatnio z nimi grałem ze 3 lata temu. Rzeź straszna. miałem dużo szczęścia bo zaszarżowany doombull został zbrejkowany od rycerzy i zagoniony, co wyczyściło lewą flankę. Z prawej minotaury przejechały się po armii. W środku padło wiele trupów gorów, maruderów i wojów. Nie udało się zabić maga - ustał na dwóch woundach i zmienił się w chimerę czy coś tam. Po podliczeniu punktów lekkie zwycięstwo dla mnie 11:9

3 bitwa dispel Bretonia
Kluczową akcją było wywołanie miscastu przez Helenkę, co osłabiło dwie lance, w których siedziały magiczki. Czarnym koniem (i to dosłownie) okazał się oddział maruderów, który złamał i zagonił oddział graali. Udało się dzięki koniom mordercom. Wynik 19:1

Wszystkie bitwy dograłem do końca - co nie zawsze się udaje przy tak dużych punktach. Cały czas grałem przy jednym stole a dzięki przeciwnikom - zawsze po tej samej stronie.
Bitwy bezstresowe, za co dziękuję :)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Może by go tak do Ligi zgłosić 8)

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Właśnie wysłałem maila ze zgłoszeniem. Ale Ty jesteś niecierpliwy Arturze :P Rakso wrzucił wyniki 2 godziny temu, a ja musiałem je jeszcze wpisać w excela (łącznie z danymi graczy) i obrobić do wysłania.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Crane pisze:Może by go tak do Ligi zgłosić
Arturze nie wiedziałem, że masz takie ciśnienie na ligę 8)

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

co do możliwości to tak jestem w stanie zrobić turniej w Chełmie, głównie z tego względu że 1 turniej na miesiac to troche słabo... lecz jak chłopaki z Łęcznej zechce sie wam ruszyć dupke i zrobić turniej w Łęcznej to też będe szczęśliwy bo wam to brakuje tylko chęci, nic poza tym

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Tocz pisze: bo wam to brakuje tylko chęci, nic poza tym
Dokładnie :wink:

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Arturze nie wiedziałem, że masz takie ciśnienie na ligę 8)
Ale Ty jesteś niecierpliwy Arturze :P
No, ba !

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Wydaje mi sie czy na ktoryms zdjeciu przewinal sie Karabin z krotkimi wlosami? Jakos malo prawdopodobne.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Akadera pisze:Jakos malo prawdopodobne.
Ale prawdziwe ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Bardzo fajny turek. Szczególnie dla mnie po przerwie.
Nowe wampiry ... generalnie jestem pod wrażeniem możliwości złożenia:D
Wielki rispekt dla KRUSKA za przyjazd. Chyba się zrewanżuję i nawiedzę Białystok:)

ODPOWIEDZ