Bazyliszek - Czas Trolla WYNIKI str. 68
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Bazyliszek - Czas Trolla (Master, 25-26 lutego Warszawa)
Tylko ogniste.
zagramy u nas na tych mapkach, ale jedna uwaga As, jak na mój gust jest trochę mało tych terenów; nie licząc płotków jest po 6-7 max terenów, przynajmniej jeden nie-płotkowy teren bym dorzucił (SLos) do 8 na stole, a potem ewentualnie płotki jeszcze (jak jest za dużo lasów/pól/bagien);Asassello pisze:Wstępne mapki dostępne tutaj.
Mogą ulec jeszcze małym zmianom
ale to tylko moja opinia
Poprawiłbym 2.
W 3. bym górkę spod krawędzi ruszył (o ile będzie SLoS)
Mapki 4,5,6 są zajebistę
W 3. bym górkę spod krawędzi ruszył (o ile będzie SLoS)
Mapki 4,5,6 są zajebistę
2 ma być z założenia bardziej patelnią, we wstępnej wersji nawet nie było tego obelisku - jakieś propozycje zmian.
na mapce 3 i tak są już 3 LoS blokery, jak odsunę górkę to będzie prawie to samo co na 5. Po prostu po stronie z tą górką nie da rady się łatwo schować - za to jest blisko do domku.
@helion, co do ilości terenów - granie na SLoS jakoś bardzo nie zmienia potrzeby dorzucania większej ilości terenów. Jak dokładnie przeliczymy tereny i wyjdzie, że mamy spory nadmiar pól/lasów to może coś jeszcze wrzucimy, choć chce uniknąć mapek z lasami/polami w rogu stołu, bo to takie "martwe" tereny - mało akcji się tam dzieje.
na mapce 3 i tak są już 3 LoS blokery, jak odsunę górkę to będzie prawie to samo co na 5. Po prostu po stronie z tą górką nie da rady się łatwo schować - za to jest blisko do domku.
@helion, co do ilości terenów - granie na SLoS jakoś bardzo nie zmienia potrzeby dorzucania większej ilości terenów. Jak dokładnie przeliczymy tereny i wyjdzie, że mamy spory nadmiar pól/lasów to może coś jeszcze wrzucimy, choć chce uniknąć mapek z lasami/polami w rogu stołu, bo to takie "martwe" tereny - mało akcji się tam dzieje.
na 3. może zamieńcie domek z polem?
Podbijam IMO powinien, ale to kwestia ustalenia organizatorów.Jagal pisze:Czy punkt ''przygotowanie do gry'' obejmuje również zasady bazyliszka, ktory został wybrany?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Bo jest Prezesem!!! ooo!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Dzięki Klops, gdyby nie Ty, to bym nie wiedział jak działa My Will Be Done. Serio.
Odpowiedź Kalafiora mnie zadowala za to w zupełności. Jako, że jest Prezesem zasługuje na jak najwięcej zasad! Dodajcie mu jeszcze jakieś, np, że może przerzucać oblane testy Paniki czy coś
Odpowiedź Kalafiora mnie zadowala za to w zupełności. Jako, że jest Prezesem zasługuje na jak najwięcej zasad! Dodajcie mu jeszcze jakieś, np, że może przerzucać oblane testy Paniki czy coś
- swieta_barbara
- habydysz
A tak w ogole - testowaliscie juz troche Bazyliszki? Jakie macie uwagi? Warto pisac teraz, bo w niedziele/poniedzialek publikujemy ostateczny draft.
spoko, dostanie jeszcze +1" do uciekania i autozbieranie po deklaracji flee na szarże.
Cauliflower, dostales pw? dosc wazne pytanie tam zawarlem
i ktos chyba pisal, ale nie moge sie doszukac.
Jesli przeciwnik poddaje sie w 1 turze, bo moze i chce, to nalicza sie to do systemu?
Sczyszczenie stolu w 4 tury nalicza sie do systemu?
i ktos chyba pisal, ale nie moge sie doszukac.
Jesli przeciwnik poddaje sie w 1 turze, bo moze i chce, to nalicza sie to do systemu?
Sczyszczenie stolu w 4 tury nalicza sie do systemu?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Dziwne macie te pytania czasem.
Te karniaki dotyczą graczy którzy oddają wyniki tak naprawde na niedługo przed końcem rundy.
Jezeli bitwa trwa 2.5h, a Ty oddasz wynik po 1.5h bo wyczysciłeś stół w 4 tury to raczej Ci sie liczy jakbyś to zrobił w 6.
Nie jestem orgiem, ale to łatwo wywnioskować.
Te karniaki dotyczą graczy którzy oddają wyniki tak naprawde na niedługo przed końcem rundy.
Jezeli bitwa trwa 2.5h, a Ty oddasz wynik po 1.5h bo wyczysciłeś stół w 4 tury to raczej Ci sie liczy jakbyś to zrobił w 6.
Nie jestem orgiem, ale to łatwo wywnioskować.