Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Witam ponownie lamerskie pytania z mojej strony które zrodziły sie w mojej i przeciwnika głowie.
1 - Świnie w rydwanie mają PF ?
2 - Zaszarżowna rydwanami od przodu i boku Hydra w którą stronę ucieka ?
P/S
Zrobiłem taki numer: Ustawiłem 2 haripe obok pedantowca w taki sposób że łiczki patrzą na pedantowca, Pedantowiec na łiczki a z boku stoją harpie. Czy moje postawienie harpi obok Pedantowca jest nie fair play i na masterach są za to karniaki ?
WWWWWWWWWWWWWWWWWWWW (Łiczki)
..........P
H..H....O
..........K
1 - Świnie w rydwanie mają PF ?
2 - Zaszarżowna rydwanami od przodu i boku Hydra w którą stronę ucieka ?
P/S
Zrobiłem taki numer: Ustawiłem 2 haripe obok pedantowca w taki sposób że łiczki patrzą na pedantowca, Pedantowiec na łiczki a z boku stoją harpie. Czy moje postawienie harpi obok Pedantowca jest nie fair play i na masterach są za to karniaki ?
WWWWWWWWWWWWWWWWWWWW (Łiczki)
..........P
H..H....O
..........K
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
1. tak, ponieważ jest to tak sformułowane że PF ma rydwan jako całość, anie wyszczególnione jak przy +1S razorgora, też powinno być tak wyszczególnione jeśli PF by miło być tylko dla obsługi
2. na 4+ od któregoś, ponieważ liczba szeregów jest taka sama, czyli 0
ad. PS.: nie jest wszystko zgodnie z zasadami, i fer play, jedynie było uściślone że random M nie można takiego robić, czytaj adbominacja
2. na 4+ od któregoś, ponieważ liczba szeregów jest taka sama, czyli 0
ad. PS.: nie jest wszystko zgodnie z zasadami, i fer play, jedynie było uściślone że random M nie można takiego robić, czytaj adbominacja
W punkcie pierwszym ustąpiłem koledze, bo wyszedł z założeni że jego w jego rydwanach Hejt załogi nie przechodzi na Cold One-y, więc u mnie z pewnością jest analogicznie. Po co się kłócić.
Punkt 2 był dla mnie oczywisty, jednak kolega uważa że ranny rydwan jest "mniej liczną" jednostką , po rzucie na 4+ i tak wyszedł na swoje bo zamiast w kuszników poleciałem w bok (szkoda ) jednak był oburzony że jest rzut na 4+
POK ani łiczki nie mają random "mówa" więc nie wiem czemu nie fair play ?
Punkt 2 był dla mnie oczywisty, jednak kolega uważa że ranny rydwan jest "mniej liczną" jednostką , po rzucie na 4+ i tak wyszedł na swoje bo zamiast w kuszników poleciałem w bok (szkoda ) jednak był oburzony że jest rzut na 4+
POK ani łiczki nie mają random "mówa" więc nie wiem czemu nie fair play ?
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
po pierwszym nie powinien być " , ", zagranie jest w 100% fair playDibo pisze:POK ani łiczki nie mają random "mówa" więc nie wiem czemu nie fair play ?
ps.: dzisiaj grałem turniej na 2400 + nowe oiro i zająłem 2 miejsce przegrywając pierwsze o jeden pkt.
1. odpowiedz masz :p
2. ucieka od tego rydwanu który zadał najwięcej ran. Jak zadały tyle samo to po przekątnej.
PS. Nie znam sie na fair play a co to wogole?
2. ucieka od tego rydwanu który zadał najwięcej ran. Jak zadały tyle samo to po przekątnej.
PS. Nie znam sie na fair play a co to wogole?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ale Garg chyba dobrze mówi, jak nie ma szeregów to uciekasz od tego zadał więcej ran.
O Kozo ale ja jestem nie ograny ! a Bazyliszek już wkrótce.
Khuman mam nadziej że będziemy mogli się w końcu osobiście poznać.
O Kozo ale ja jestem nie ograny ! a Bazyliszek już wkrótce.
Khuman mam nadziej że będziemy mogli się w końcu osobiście poznać.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
nie wiem czy będę miał $ na tą imprezę ale postaram się pojawićDibo pisze:Khuman mam nadziej że będziemy mogli się w końcu osobiście poznać.
też nie ogarniam wszystkiego, ostatnio czytałem frenzy i faktycznie jest taki paragraf który mówi że muszę szarżować w najbliższą jednostkę
czego człowiek się nie dowie jak sobie tak poczyta kilka razy
Witam
Może mi jakaś doświadczona bestia opisać jak działa obecnie ambush?
Z góry dzięki
Może mi jakaś doświadczona bestia opisać jak działa obecnie ambush?
Z góry dzięki
To słabo. A technicznie jak to wygląda?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
nie używam, bo jest losowy, nie wiadomo czy wogólę wyjdzie, tym bardziej że nie można wybrać gdzie to jest tragiczne, taktyka " at random " mnie nie kręci aż tak bardzo, choć lubię hazard i ryzyko
A ja się napaliłem na 2 grube klocki w ambushu.
Możecie sprecyzować na jakiej zasadzie się wychodzi? Bo że bardzo losowo to mało mówi
Możecie sprecyzować na jakiej zasadzie się wychodzi? Bo że bardzo losowo to mało mówi