Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Witam, mam pytanie:
Gdzie ustawia się bohatera, który był w oddziale zamienionym przez 13th a zdał Look out Sira ? (Chodzi mi o euro, gdzie bohaterowi przysługuje LoS)
Gdzie ustawia się bohatera, który był w oddziale zamienionym przez 13th a zdał Look out Sira ? (Chodzi mi o euro, gdzie bohaterowi przysługuje LoS)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
IMO dzieje się z nim to co dzieje się z herosami którzy nie są infantry i znajdowali się w klocku który zostal zamieniony przez 13stkę. Czyli:
Any noninfantry
models left must be placed by the controlling player 1”
away from the newly formed unit, facing in any direction.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
-
- Pseudoklimaciarz
Czy sztormówka działa na runę zadającą hity z kowadła?
Opis sztandaru mówi o atakach strzeleckich, imo - o wszystkich atakach zasięgowych wykonywanych w fazie strzelania.
Jak jest waszym zdaniem?
Opis sztandaru mówi o atakach strzeleckich, imo - o wszystkich atakach zasięgowych wykonywanych w fazie strzelania.
Jak jest waszym zdaniem?
nie dziala.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dlaczego miałaby nie działać?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
No chyba że moc kowadla to nie jest "shooting attack"?All shooting attacks that don’t use BS to hit their
target need to roll a 4+ on a D6 before they can fire.
Za Arbitrem i Lazurem.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Kowadło wbija "hits". Podobnie jak "hit" dostaje każdy model który dostanie z Klopy/cannona.kufel007 pisze:Z drugiej jednak strony "attacks" i "hits" to chyba 2 różne rzeczy...
All shooting attacks that don’t use BS to hit their
target need to roll a 4+ on a D6 before they can fire.
Ok, ok chodzi mi o to, że kowadło zadaje "hity" nie jest to "shooting attack". Katapulta czy cannon jednak strzelają, nie zadają auto-hitów. Idąc Twoim tokiem myślenia hity ze zniszczonych slavów też powinny wchodzić na 4+ bo nie używasz BS do zadawania w jednostki, mają zasięg itp
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Kowadlo rzuca na 2+ malą runę żeby wyplacić autohity. Cannon rzuca artyleryjką żeby wyplacić autohity. Slavy wybuchają w fazie combatu, nie są shooting attack.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie przekonuje mnie ten argument. Równie dobrze można by powiedzieć że obsługa cannona rzuca artyleryjką a kula wypłaca hity.
Nie zrozum mnie źle, nie twierdzę tego bezpodstawnie: w AB Dwarfów wyraźnie jest napisane, że to Runelord wali w runę. Natomiast dalej że Anvil zadaje.
Osobiście wolałbym, żeby Banner działał bo sam gram szczurami
jednak chciałbym, żeby wszystko było dla mnie jasne.
Osobiście wolałbym, żeby Banner działał bo sam gram szczurami

Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jeśli już to runelord wali runę która to zadaje hity. Kowadlo jedynie daje mu możliwość walnąć w runę i psuje się jeśli walnie źle.kufel007 pisze:Nie zrozum mnie źle, nie twierdzę tego bezpodstawnie: w AB Dwarfów wyraźnie jest napisane, że to Runelord wali w runę. Natomiast dalej że Anvil zadaje
Zresztą w tej edycji Maszyny i obsluga to pojedyncze modele które mają kilka statystyk. Tak więc chyba to nie robi różnicy.
Mnie natomiast jako że gram Krasiami bardziej na rękę żeby nie blokowal kowadlakufel007 pisze:Osobiście wolałbym, żeby Banner działał bo sam gram szczurami

Czytając zasady Screaming Bella naszło mnie jedno przemyślenie. Skoro Seer może uciec na górę (pisze, że wtedy nie może walczyć ale również nie jest w combacie) to czy może czarować? Raczej nie w to, co pod nim walczy, ale na przykład w jakiś inny oddział?