rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
jak gad dostanie z armaty to już jest zle, tzn wiedz, ze coś się dzieje
Warda mu nie dasz, bo jak sam zauważyłeś masz 50 pkt, owszem mozesz dać zbroję za 50 pkt, ale masz save 4+... lepiej mieć ten save na 2+ z przerzutem niż warda na 4+ i praktycznie bez armour sava. Oczywiście mozesz dać jakiegoś warda na 5+ ale to imo kiepskie rozwiązanie.
A sam save na 2+ to za mało, więc zostaje tylko helmik, który zapewnia przyzwoitą ochronę.
Słomka=słoma=SoM=Sword of Might
Warda mu nie dasz, bo jak sam zauważyłeś masz 50 pkt, owszem mozesz dać zbroję za 50 pkt, ale masz save 4+... lepiej mieć ten save na 2+ z przerzutem niż warda na 4+ i praktycznie bez armour sava. Oczywiście mozesz dać jakiegoś warda na 5+ ale to imo kiepskie rozwiązanie.
A sam save na 2+ to za mało, więc zostaje tylko helmik, który zapewnia przyzwoitą ochronę.
Słomka=słoma=SoM=Sword of Might
jak grasz na krasnoludy bardzo dobra sprawa, bo wyłącza to jedną maszynę krasnoludzką, a jak wejdzie limit euro 4 maszyny, to i przeciw kraśkom smok już będzie mógł polatać(raczej pochodzić ), to wszystko za 3pkt i czasem zdarzają się jakies flaming atacki na oddziałach.
jest fajne ale:
1). save na 2+ to naprawdę mało jak na lorda, któy musi wchodzić do walki, do tego T3 i 3W. Zbyt mało
2). brak magicznych ataków... boli, bo co zrobisz vampirom? Wystarczy, że będzie 2 wraciaków w kluczowych oddziałach i już nic im nie zrobisz.
1). save na 2+ to naprawdę mało jak na lorda, któy musi wchodzić do walki, do tego T3 i 3W. Zbyt mało
2). brak magicznych ataków... boli, bo co zrobisz vampirom? Wystarczy, że będzie 2 wraciaków w kluczowych oddziałach i już nic im nie zrobisz.
A co myslicie o czyms takim na 2400 biorac pod uwage dodatkowe 100pkt o ile przyjdzie w euro ograniczeniach
czyli de facto na 2500pkt
Star Dragon
Princ
Vambrecki
Charmed shield
Som
Dragon Helm
Heavy armor
Mag 2lvl kradziejka Life/High
Bsb
Armor of Caledor
Dawn Stone
Gw
konik/orzel
5DP muzyk kapitan
5DP muzyk kapitan
5DP myzyk kapitan
tiranoc chariot
tiranoc chariot
5 ellyrianow/chariot
w corach oczywiscie luki z ognistymi atakami i jacys wlocznicy czy tez LSG
czyli de facto na 2500pkt
Star Dragon
Princ
Vambrecki
Charmed shield
Som
Dragon Helm
Heavy armor
Mag 2lvl kradziejka Life/High
Bsb
Armor of Caledor
Dawn Stone
Gw
konik/orzel
5DP muzyk kapitan
5DP muzyk kapitan
5DP myzyk kapitan
tiranoc chariot
tiranoc chariot
5 ellyrianow/chariot
w corach oczywiscie luki z ognistymi atakami i jacys wlocznicy czy tez LSG
Warhammer to nie jest sport
Moim zdaniem rozpa mocno zero jedynkowa, moim zdaniem przydałby się chociaż jeden klocek elitarnej piechoty
Ciekawy jestem jak by to się sprawdzało, przetestuj ok?
Ja bym wziął ellyrian, aha, no i dwa orły koniecznie!5 ellyrianow/chariot
Ciekawy jestem jak by to się sprawdzało, przetestuj ok?
Wisła Kraków.
ja się też zastanawiam nad 9/11 DP i BSB na koniku, wtedy odblokowuje się orzeł, czyli mamy dwa (o ile jest prawda w tym przedwczesnym euro odnośnie HE)
oczywiście do tego jedna 20 WL zamiast normalnych dwóch.
oczywiście do tego jedna 20 WL zamiast normalnych dwóch.
A ja już mam nową kminę na HE Co tam, że 2-3 tygodnie temu wyśmiałem podobny pomysł zaproponowany przez kogoś innego
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Myślę że jednak 0-1, bo jak trafisz na armię na klockach piechoty to nic nie zrobisz a jak będziesz miał jeden oddział WL to już coś można podziałać więcejCaledor19 pisze:
mysle ze jednak raczej nie 1:0:P
Wisła Kraków.
Pisze się "Niemożliwe"
Ogólny zarys rozpy będzie taki sam, zmieni się za to dużo w magii, w tym domeny
Ogólny zarys rozpy będzie taki sam, zmieni się za to dużo w magii, w tym domeny
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.