Karpiu - Galeria - Up - 19/08/2016 W9ED, WM

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Re: Warsztat Karpia - 14.02.2011 - Mag Limit 2010 - Poprawka

Post autor: ^Karpiu^ »

Sporo czasu minęło od ostatniego posta. Niestety trochę się rozleniwiłem.

Tak czy inaczej bez zbędnego owijania w bawełnę wrzucam ostatnie moje prace plus WIP-y, Niestety jakość fotek marna ale może sie uda kiedyś to naprawić.

Na początek nowy warsztat ( już nie stolik z IKEA :) )

Obrazek

Jako następni kilka Dog's of War na zamówienie.
Klient chciał podstawowy Table Top bez wykończenia podstawek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Następnie troche WIP-ów mojego Chaosu plus skończony nowo edycyjny Doombull

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Opinia o Karpiu - hurtowniku cały czas się gruntuje :wink: :D ...
A poważnie szacun za warsztat - robi wrażenie, doombull wypasiony - jedynie czarne ropgi mi kompletnie nie pasują. Pozostałe figsy - jak to WIP-y - trzeba czekać na efekt końcowy. Oszałamiająca jest liczba prac, nad którymi działasz jednocześnie - prawdziwy z Ciebie hurtownik :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Niestety ten hurt widać. To co najbardziej w oczy kole to brak cieniowania na niektórych elementach jak np czaszki, które po prostu na biało sa pomalowane, tak samo jak złoto. Zwykły wash mógłby tu cuda zdziałać przy minimalnym wkładzie pracy. Jeżeli właścicielowi takie malowanie pasuje to ok, ale taka rada że przez takie malowanie można sobie skilla zaniżyć ;)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Skaven pisze:Niestety ten hurt widać. To co najbardziej w oczy kole to brak cieniowania na niektórych elementach jak np czaszki, które po prostu na biało sa pomalowane, tak samo jak złoto. Zwykły wash mógłby tu cuda zdziałać przy minimalnym wkładzie pracy. Jeżeli właścicielowi takie malowanie pasuje to ok, ale taka rada że przez takie malowanie można sobie skilla zaniżyć ;)
Nie martw się to akurat WIP jeśli mówisz o czaszkach. Wszystko będzie wyciągnięte :)

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Weź ty tam masz mój ,,drimland''. Masy figuurek, masee figureek do malowaniaaa, masee chaousuu, maseee khorne'aaa, maseee farbeeeek. Ja też tak chce. <szloch> <szloch>
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Skaven pisze:Niestety ten hurt widać. To co najbardziej w oczy kole to brak cieniowania na niektórych elementach jak np czaszki, które po prostu na biało sa pomalowane, tak samo jak złoto. Zwykły wash mógłby tu cuda zdziałać przy minimalnym wkładzie pracy. Jeżeli właścicielowi takie malowanie pasuje to ok, ale taka rada że przez takie malowanie można sobie skilla zaniżyć ;)
Spoko Skaven, cierpliwości - to tylko WIP-y ! Widać, że chłopak dopiero ponakładał kolory podstawowe!

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Aj nie zauważyłem tego napisu pod pikinierami, zobaczyłem ten nad nimi że to TT i całość pod spodem wziąlem za gotowe ;) W takim razie czekam na dalsze postępy z prac :)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Nadszedl czas na male wskrzeszenie tematu.

Niestety od kopa muszę przeprosić za jakość zdjęć ponieważ były robione na szybkiego jak jeszcze było dobre światło. Niestety nie zdążyłem jeszcze rozgryźć nowego aparatu by zrobić jakieś racjonalne fotki w takich warunkach.

Więc po małych przeprosinach wrzucam kilka fotek prac które zdążyłem skończyć. Obecnie na warsztacie wylądowały bestie i trochę wochu. Dodatkowo jeszcze na warsztacie mam mase bestyj i metalowych warriorsów. Może uda mi się do tego pokończyć herosów na Juggerach których wrzucałem wcześniej i Dyskowców.

Dość wiec gadania i oto foty.

Na początek Herald Khornea na Juggerze
Obrazek

Następnie limitowany Heros Wochu
Obrazek

Kolejni to 20-tka Choosenów. Planuje dokupić jeszcze ok 20-tu może wtedy klocek stanie się grywalny :D
Obrazek

Jako kolejni to wesołe stadka Minosów. Wszystko metal plus Doombulle.
Obrazek

Obrazek

Niestety tyle na dziś i wracam do malowania po małej przerwie spowodowanej pracą. Zapraszam do komentowania i sorki za uciecie topora doombullowi jakoś nie zauważyłem wcześniej tego na focie.

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

calkiem fajny ten limitowany hero, najbardziej podoba mi sie oryginalny dobor kolorow... ale prawie wszystkie jego elementy mozna by jeszcze podciagnac :) tak czy siak fajnie...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurde, zazdroszczę Ci figsów #-o :D . Najbardziej podoba mi się Exalted Champion - fajna kolorystyka i spoko malowanie, natomiast choseni wyglądają na wipy z uwagi na pancerze. Skoro zdecydowałeś się na tak ciemną stal to jednak metaliczne krawędziowanie imho byłoby lepsze. W tej chwili delikatne szare krawędzie nie oddają tego pancerza właściwie. Miejscami wygląda to wręcz jak podkład - nie odnosi się wrażenia, że to stal. Najmniej natomiast podoba mi się herald - zapewne przez czerwienie. Są jakieś takie zbyt płaskie. za mało jest bardzo ciemnych i ciemnych czerwieni, jasne powinny być tylko w najbardziej wystających miejscach. Nadałoby to figsowi mroczności i charakteru.

Awatar użytkownika
robaczywy
Wałkarz

Post autor: robaczywy »

Moim zdaniem kolorystyka chosenów jest odealna... nie obraź się ale ściagne troche i nadam swoim podobne kolory :D
No man can't fight these creatures?!

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Nie ma problemu nie bede o to oburzal. Ja swoje sciagnalem z GW :D

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Po naprawde dlłuuugiej przerwie wracamy z szybkim updatem. Przepraszam za jakos zdjęć ale po zmianie aparatu muszę się przystosować.

Na początek by wskrzesić temat beastlord oraz dwie piątki psiaków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na podstawkach niestety wieje nudą ale graja z resztą nudych podstawek :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Beastlord bardzo mi się podoba =D> Natomiast pieski trochę mniej. nie wiem czemu - ale mniej. Choć dla mnie te pieski bardzo ciężko się maluje jakoś. Pomalowałem piątkę, a druga jest zaczęta i coś nie mogę jej skończyć :mrgreen: Podstawki faktycznie jakieś ksieżycowe, ale aby pasowały do reszty...
Grunt, że wreszcie coś wrzuciłeś do galerii...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

do podstawek to cos rokmiń - jakies ziólka meszki czy chocby kolorowe washe moge jeszcze dodac im smaku ^^

Ale malowanie bestii to juz mega + a tak syamptyczne malowanie to + podwójny
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Może jutro będę miał lepsze światło rano to spróbuje ponowić fote bestii bo ta sporo przekłamuje kolory plus wogóle nie widać co się dzieje z metalikami.

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Spróbuj przy robieniu zdjęć świecić z co najmniej dwóch punktów albo świecić na białą kartkę/podłoże, żeby zmiękczyć oświetlenie. Niektórych rzeczy nie widzę w ogóle, inne mi się podobają, ale nie mam pojęcia czy światłocień zrobiony jest oświetleniem zdjęcia czy malowaniem.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

No wreszcie coś się ruszyło :wink: Ja też niedawno skończyłem malowanie Fortified Manor House i teraz myślę co ruszyć jako kolejne.
Lordzik całkiem spoko, a Houndy też nie odstają, ich kolorystyka jest bardzo ciekawą propozycją.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

wenanty pisze:Spróbuj przy robieniu zdjęć świecić z co najmniej dwóch punktów albo świecić na białą kartkę/podłoże, żeby zmiękczyć oświetlenie. Niektórych rzeczy nie widzę w ogóle, inne mi się podobają, ale nie mam pojęcia czy światłocień zrobiony jest oświetleniem zdjęcia czy malowaniem.
Dzięki za rade bede musial dokupic dodatkowa lapke do doswietlania. na tych fotach mialem juz dwa zrodła swiatła. To bazwoe co używam na codzien przy malowaniu. Jedna lampka z lewej i dodatkowa z gory. Moze uda mi sie w przyszlym tyg dokupic jeszcze jedna tak by miec swiatlo z prawej jeszcze.
Karlito pisze:No wreszcie coś się ruszyło :wink: Ja też niedawno skończyłem malowanie Fortified Manor House i teraz myślę co ruszyć jako kolejne.
Lordzik całkiem spoko, a Houndy też nie odstają, ich kolorystyka jest bardzo ciekawą propozycją.
Thx chcialem by psy sie troche odcinaly w armii na male pkt. Reszte watachy musze wymyc w rozpuszczalku bo wolaja o pomste do nieba i wogole nie laza :D. Pozatym byly malowane przezemnie pierdylion lat temu a skill poszedl troche do przodu od tamtego czasu:)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Hyhy czas napierać dalej :)

Tym razem foty Shrinow ktore malowalem na Mistrzostwa Podbeskiedzia i lepsze foto Bestlorda.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Generalnie sumując prace nad ołtarzami. GW zrobiło beznadziejne malowanie modeli po ich publikacji. Położyli totalnie dobór kolorów i przez to ludzie się pozrażali. Jak sie okazuje modele maja masę detali i sa naprawdę super spasowane, w zasadzie jak ktos jest leniwy musi zaszpachlować jedna dziurę max :D
Zdjęcia zrobilem na szybkości bo ciężko u mnie jeszcze o dobre światło :/

ODPOWIEDZ