Ktokolwiek widział ktokolwiek wie, czyli co to za figurki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie, czyli co to za figurki

Post autor: WOJTASU »

Witam.

Robiąc porządki w szafie z figurkami natrafiłem na trochę okazów, których nie potrafię rozpoznać.

Jeżeli wiecie co to za figurki(nazwa jednostki/bohatera systemu bitewnego a może coś więcej:) ) to proszę o pomoc.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

CAŁOŚĆ:

Obrazek

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

5.
Obrazek

6.
Obrazek

P.S. Jeżeli to niewłaściwy wątek lub temat to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

model z drugiej fotki, ten z lewej to jakiś ganger z necromundy, z gangu delaque, o ile kojarze
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

To figurki do gry Warzone.

1. Agent Cartelu oraz żołnierz Bractwa, wg najnowszej edycji Cartel Enforcer uzbrojony w Hellstorm SMG oraz Brotherhood Paladin uzbrojony w Volcano AR
2. Legion: Ożywieńczy Legionista uzbrojony w Kratach AR (Undead Leagionaire) oraz nefaryta Algerotha Alakhai Przebiegły (Alakhai the Cunning), ze złamanym mieczem
3. Kolejny Ożywieńczy Legionista oraz Nefaryta Demnogonisa uzbrojony w Plaguebringer Cannon
4. Dwóch Ożywieńczych Legionistów z Kratachami
5. Agent Polowy Cartelu z pistoletem Piranha
6. Nekromutant Legionu uzbrojony w Belzarach; Sierżant piechoty Bractwa, wg najnowszej edycji Paladin Decurion (sierżant paladynów)

Podsumowując:
Bractwo: żołnierz i sierżant paladynów
Cartel: agent polowy i specjalista agentów polowych
Legion: 4 ożywionych legionistów, 1 nekromutant, Alakhai Przebiegły i Nefaryta Demnogonisa

Mam nadzieję że pomogłem :)

WOJTASU

Stary szacuneczek pełen !!! Wielkie dzięki!

Mam jeszcze pytako - czy ktoś gra w warzone (w sensie czy istnieje np scena turniejowa itp) i czy te figurki mają jakąś realną wartość?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Ktoś tam grywa, są jakieś turnieje (ja akurat nie siedzę już w temacie).

Zerknij na forum:
http://liniafrontu.pl/
http://wargamer.pl/forum/viewforum.php?f=102

Co do wartości to niestety muszę Cię zmartwić, niestety nie jest dobrze :) Jak wyciśniesz 3zł za model to będzie nieźle.

WOJTASU

Ok dzięki wielkie! Nie spodziewałem się cudów, skoro leżą i się kurzą to nawet te 3zł za sztukę jest dobre - będzie na flaszkę! :) pozdrawiam

ODPOWIEDZ