nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Kefas »

Wiadomo, że prace nad poszczególna armią trwają długo... może nawet latami...
Takie moje małe spostrzeżenie, dwa lata temu widziałem sporo modeli do empire między innymi te:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Natomiast na ostatnim widziałem jeszcze więcej takich figurek...
Czyżby to była część nowych modeli do imperium?
Ostatnio zmieniony 3 lut 2012, o 11:49 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Lazur pisze:Nie wiedziałem, że w boxie nie ma, w batalionie są wypraski do WW.
Obecnie trend wskazuje że jedno pudełko to dwa różne oddziały np pistoliers/outriders u nas więc nie wiadomo.
@Reyki Pantery - stubborn głupotki? ;)

W batalionie, który zakupiłem nie było wyprasek do WW, byłem tym bardzo niemile zaskoczony.

Fajne mode.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Ja uważam, że nasz book cały czas jest bardzo dobry. Moze nie grałem na wczesniejsze edycje i dlatego. Ale jesli były mocniejsze to masakra. Imperium praktycznie w kazdym pkt. może cos zrobic. Tylko trzeba mixować rózne typy jednostek. Co do zakonow, fajnie by było gdyby były rozne opcje tylko czy dadza rade przeskoczyc przez te problemy kawaleri w 8 edycji. Moim zdaniem raczej nie beda stanowic trzonu armi. Batrdziej mnie jednak interesuja rozne rodzaje kaplanow. No i jakas calkowicie nowa jednostka. W koncu każda armia dostaje takową:) Jazda na Demigryfach?? Czy kolejna maszynka?? A moze to co by sie nam przydało, jakas mała jednostka dobrze wyszkolonych zwiadowcow:)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

@Siena to albo ja miałem szczęście albo Ty pecha
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Lazur pisze:@Siena to albo ja miałem szczęście albo Ty pecha
Byłem bardzo w @#$%& y, bo planowałem przeznaczyć wilcze skóry dla milicji z middenheim.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Lazur pisze:@Siena to albo ja miałem szczęście albo Ty pecha
nic z tych rzeczy... to celowa taktyka GW która dotknęła nie tylko boksa z kanjtami...

A co do tematu to ja się pytam dlaczego GW ignoruję łicz hanterów? Taki bohater byłby wypasiony na wszelkie mostra
i mógłby boostować np milicje jak to już ktoś tam wspomniał...

up

Dokonałem przeglądu Imperialnych slotów i doszedłem do wnosku, że ze slotów lord/hero pojawią się jak wiadomo jacyś speciale, Kurt, Ludwig, Marius mają w "świeże" figurki. Może zrobią KF zgodnie ze spekulacjami. Nie zdziwiłbym się gdyby pacnęli Baltazara na pegazie nowego albo przynajmniej nowego pegaza. Luthor aż się prosi nowego wzoru to samo Valten ale mam wrażenie, że Valtena zrobią po prostu w żywicy. Nowy czarodziej i priest też mógłby się pojawić. Może BSB z kilkoma opcjami. Z pewnością będzie nowy War Altar! Ten stary model ssie. Co do Core to ja tam widzę nowych knightów. Te konie są tragiczne! Nowa jednostka w core? Może nie w core ale do spec slota na bank coś wrzucą nowego. Pistolety, gretsłordy i kanuny nie potrzebują nowych wzorów.
Nowego tanka też nie będzie ale pewnie jakiś łar łagun.

up z dziś:
The next most complete project was empire. The book was done, all of the box art for new minis was done so it's imminent. On the new stuff, I saw 2 plastic kits. 1 is a war altar combo kit with a wizardy casting platform thing which had lots of globes almost like a celestial model. The second was Griffin, which to be honest is a bit of a let down. It's big, Manticore sized, and looks almost like an update of the Deathclaw mini only a bit more static, oddly it was painted a deep ruddy brown.
Harry twierdzi, że Empire ukaże się jako pierwsze potem chaos DE i Dwarfy a ciekawe co z WE i BRET

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

@Kefas: prośba, zmniejsz do normalniejszych rozmiarów tą trzecią fotkę projektów gw, rozlatuje się forum i słabo to wygląda
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

#helion# pisze:@Kefas: prośba, zmniejsz do normalniejszych rozmiarów tą trzecią fotkę projektów gw, rozlatuje się forum i słabo to wygląda
Mi nic się nie rozjeżdża i wygląda dobrze ale skoro nalegasz (; i następnym razem wystarczy pm :D

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

spox :wink:

EDIT:
ale fakt Kefas, dobre wieści ze świata niesiesz; oprócz altara, będziemy mieli odpowiednik silnika VC-towego dla magów, niezłe jaja :mrgreen:
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

- Grand Master
- Warrior Priest of any kind
- steam tanks
- the emperor karl franz or
- any named elector count
Witajcie,

Miałby odpaść Grand Master w obecnej postaci? Nie straszcie mnie... to ja siedzę, projektuję sztandar memu zakonowi, rzeźby na hełmy, barwy... już obmyśliłem koncept Wielkiego Mistrza tego zakonu... a tutaj taki klops.

War Altar brzmi ciekawie. Dobra, nowa figurka.

Mi osobiście się marzy, aby włócznicy imperialni stali się pełnoprawnymi pikinierami, w stylu stareńkich Dogs of War. Ale to zapewne tak czy siak pozostanie (mechanicznie) najpewniej niespełnione marzenie i trzeba będzie jakoś żyć bez tego.
Et, za kilka miesięcy się wszystko okaże.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Skąd taki tok rozumowania, że GM miałby odpaść? Tak się nie stanie...

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Ot, niedokładnie zinterpretowałem post Bzimia, na poprzedniej stronie. Byłoby miło, gdyby Mistrz pozostał na swoim miejscu.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Imo GM na pewno zostanie. To co zacytowałeś było chyba z opisu tego speciala z Warhammer Forge, z czym nie może być combowany. Co jak potem napisałem daje do myślenia bo aktualnie nie ma czegoś takiego jak named elector count czy nawet elector count do wystawienia. ;)
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Przemciu "Page not found" więc sypnij cytatem co jest co i co tam wisiało
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

To była strona GW Knightly Orders i avaliability było napisane this product will be avaliable to order on 7th April and 31st March in Pre order już usuneli...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Widocznie się rozmyślili ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wujek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Wujek »

Nie no, nadal jest napisane

"Availability:

This Product launches on the 7th April"

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... =prod20038

EDIT:
co oznacza także, że na 100% nie będzie nowych modeli knightów:/
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, o 18:26 przez Wujek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

nie koniecznie, z nimi wszystko jest możliwe, trzeba obserwować stronkę gw po prostu co jakiś czas, póki co kodeks jest i przy innych jednostkach nie ma takiego zapisu; może nowa kawa wejdzie a starej już nie chcą sprzedawać, ale wypadałoby aby była w katalogu....cholera ich tam wie co kombinują
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Wujek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Wujek »

#helion# pisze:przy innych jednostkach nie ma takiego zapisu
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod2120006

Zablokowany