DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Wyszli bardzo ladnie. Mam tylko prosbe - wrzucajcie fotki przed zdipowaniem modelu bo wtedy duzo latwiej jest ocenic na ile pomogla bejca
A ja mialem swoje DElfy zdipowac w ten weekend, ale ukochana wrocila ze Szwecji i jakos nie moglem jej powiedziec "Sorry bejbe, ale nie mam dla Ciebie czasu bo musze trzepac"
A ja mialem swoje DElfy zdipowac w ten weekend, ale ukochana wrocila ze Szwecji i jakos nie moglem jej powiedziec "Sorry bejbe, ale nie mam dla Ciebie czasu bo musze trzepac"
jak kocha to poczekaWych pisze:Wyszli bardzo ladnie. Mam tylko prosbe - wrzucajcie fotki przed zdipowaniem modelu bo wtedy duzo latwiej jest ocenic na ile pomogla bejca
- Tiger Brown
- Kradziej
1. Tu macie dwie fotki przedbejcowe.
2. Bejca taka jak w moich wcześniejszych próbach w tym wątku - akryl, półbłyszczący, Tikkurila, nr 3168.
3. @ Kerim Po bejcy przetarłem jasnym metalizerem bronie i ponownie naniosłem na te partie bejcę, tylko mocno rozrzedzoną. I już lakier (Model Master). A, i pomalowałem kaprawe oczęta, żeby ekipa wiedziała gdzie strzelać.
I pięknie dziękuję za słowa uznania, miło mi.
2. Bejca taka jak w moich wcześniejszych próbach w tym wątku - akryl, półbłyszczący, Tikkurila, nr 3168.
3. @ Kerim Po bejcy przetarłem jasnym metalizerem bronie i ponownie naniosłem na te partie bejcę, tylko mocno rozrzedzoną. I już lakier (Model Master). A, i pomalowałem kaprawe oczęta, żeby ekipa wiedziała gdzie strzelać.
I pięknie dziękuję za słowa uznania, miło mi.
-
- Chuck Norris
Ave
Zgadzam sie z Szamanem, ze wygląda jakby szary był cieniowaniu, albo przynajmniej krawędziowany
Zgadzam sie z Szamanem, ze wygląda jakby szary był cieniowaniu, albo przynajmniej krawędziowany
- Tiger Brown
- Kradziej
Jasne, że szary na ubraniu był cieniowany, choć na małej rozpiętości. Na tunice to przetrwało, na kapturze słabo.
-
- Chuck Norris
Ave
W dippowaniu chodzi właśnie o to, żeby nałożyć podstawowe kolory, bez rozjaśniania, ale efekt lepszy niż dobry
W dippowaniu chodzi właśnie o to, żeby nałożyć podstawowe kolory, bez rozjaśniania, ale efekt lepszy niż dobry
- Tiger Brown
- Kradziej
Ojjj. Tak coś czułem, że nie powinienem rozjaśniać!W dippowaniu chodzi właśnie o to, żeby nałożyć podstawowe kolory, bez rozjaśniania,
Mam nadzieję, że to nie lansowanie diportodoksji (to technika cieniowania, więc precz z rozjaśnianiem!).
-
- Chuck Norris
Ave
A czy ja mówię, że to źle? Mi się bardzo podoba, tylko dipping polega na tym, że można szybko i łatwo pomalować dużą armię, a do tego nie trzeba mieć za wielkich umiejętności ( poza taką, którą posiada każdy mężczyzna )
A czy ja mówię, że to źle? Mi się bardzo podoba, tylko dipping polega na tym, że można szybko i łatwo pomalować dużą armię, a do tego nie trzeba mieć za wielkich umiejętności ( poza taką, którą posiada każdy mężczyzna )
Kerim: dipping! Od "dip" - maczać, nurzać.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ahoj ekipa,
Zgodnie z przewidywaniami zdazylem dzis fotki strzelic.
Matowym lakierem nie pokrylem z prostej przyczyny - drogi on, zly i w ogole.
Co wiecej, ktos pisal ze bejca po jakims czasie sama matowieje - wiec po co mi on! ;p
Na poczatku dwa ujecia regimentu najt gobelinow w calosci:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/679 ... 35771.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/65f ... 6cb08.html
A teraz fotki dwoch konkretnych modeli (czempion i sztandarowy) w wersji before/after.
BEFORE
AFTER
Pozdrawiam,
Kuba
PS. Kolory uzyte:
skora - scorpion green GW
elementy czerwone (tj kaptury, tarcze, szata czempiona) - blood red firmy valleyo game color
ostrza broni itd - mithril silver GW
drzewce broni, sakiewki - snakebit GW
rogi, paski u spodni - bleached bone GW
zeby, 'ciapki' na kapturach i szacie czempiona - skull white GW
elementy fioletowe tj szaty, kaptur czempiona itd - wymieszany w proporcjach ok 1:1 ze skull whitem fioletowy valleyo (nazwy nie jestem w stanie sie doczytac, wyjsciowo dosc ciemny) - w kazdym razie kolor taki jasno-jagodowy
Czas pracy - w poniedzialek rano dostalem poczta bialy podklad, w piatek rano skonczylem wykanczac podstawki. Lacznie najt goblinow 37 zrobilem full wypas elo, pozatym z 5 poszlo na testowanie rozcienczenia bejcy itd. Wiec naprawde przyzwoicie
Zgodnie z przewidywaniami zdazylem dzis fotki strzelic.
Matowym lakierem nie pokrylem z prostej przyczyny - drogi on, zly i w ogole.
Co wiecej, ktos pisal ze bejca po jakims czasie sama matowieje - wiec po co mi on! ;p
Na poczatku dwa ujecia regimentu najt gobelinow w calosci:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/679 ... 35771.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/65f ... 6cb08.html
A teraz fotki dwoch konkretnych modeli (czempion i sztandarowy) w wersji before/after.
BEFORE
AFTER
Pozdrawiam,
Kuba
PS. Kolory uzyte:
skora - scorpion green GW
elementy czerwone (tj kaptury, tarcze, szata czempiona) - blood red firmy valleyo game color
ostrza broni itd - mithril silver GW
drzewce broni, sakiewki - snakebit GW
rogi, paski u spodni - bleached bone GW
zeby, 'ciapki' na kapturach i szacie czempiona - skull white GW
elementy fioletowe tj szaty, kaptur czempiona itd - wymieszany w proporcjach ok 1:1 ze skull whitem fioletowy valleyo (nazwy nie jestem w stanie sie doczytac, wyjsciowo dosc ciemny) - w kazdym razie kolor taki jasno-jagodowy
Czas pracy - w poniedzialek rano dostalem poczta bialy podklad, w piatek rano skonczylem wykanczac podstawki. Lacznie najt goblinow 37 zrobilem full wypas elo, pozatym z 5 poszlo na testowanie rozcienczenia bejcy itd. Wiec naprawde przyzwoicie
Wypas!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny