NieMyzu pisze:Czy bycie w pojedynku "wirtualnie" chroni mnie w tym przypadku przed byciem celem szarz przeciwnika?
TakMyzu pisze: Dostane z impactow nawet jesli kontynuuje pojedynek?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
NieMyzu pisze:Czy bycie w pojedynku "wirtualnie" chroni mnie w tym przypadku przed byciem celem szarz przeciwnika?
TakMyzu pisze: Dostane z impactow nawet jesli kontynuuje pojedynek?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tak mówi Andrzej więc najprawdopodobniej wymyślił to na szybko, żeby nabić kolejnego posta.Irek_Dwarf pisze:Tak mówi Andrzej więc tak jest
Lol. Niby na jakiej podstawie? Hity idą w oddział, a jak jest sam hero idą w niego. Tak samo stompy i wszystkie inne efekty b2b. Nie możne po nim atakować normalnymi atakami, cała reszta wchodzi.X.Maciek pisze:Jeśli pojedynek trwa to impacty od kolejnych szarż na bohatera przepadają. Jeśli to byłaby pierwsza tura walki to owszem najpierw impacty a potem propozycje pojedynków. No chyba, że istnieje jakiś faq albo uściślenie na ten temat.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Skoro takie ataki jakimś cudem nie wychodzą poza challenge, no to może też jakimś cudem nie wchodzą do niego?Q: If a model with a Breath Weapon, Stomp or Thunderstomp is in a challenge, can these attacks hit models not in the challenge?(p102)
A: No
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
andrzej, nie wiem skad wziales ta zasade.Andrzej pisze:Lol. Niby na jakiej podstawie? Hity idą w oddział, a jak jest sam hero idą w niego. Tak samo stompy i wszystkie inne efekty b2b. Nie możne po nim atakować normalnymi atakami, cała reszta wchodzi.X.Maciek pisze:Jeśli pojedynek trwa to impacty od kolejnych szarż na bohatera przepadają. Jeśli to byłaby pierwsza tura walki to owszem najpierw impacty a potem propozycje pojedynków. No chyba, że istnieje jakiś faq albo uściślenie na ten temat.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
przykład masz w RB str 112Bizim pisze:Oto kolejne pytanie ale tym razem nie mojego autorstwa:
Jest oddział marud, 10 kolumn.
Strzela armata od boku, kula zatrzymuje się na 8 kolumnie (dwie są "nietknięte".
Sama kula przeleciała przez 10 modeli (część podstawki, takie tam).
Pytanie brzmi: ile modeli faktycznie może zginąć?
Gracz A twierdzi, że 10, bo tyle mam szeregów (kolumn właściwie)
Gracz B twierdzi, że 8, bo tylko przez tyle szeregów przeleciała kula, a w Rulebooku jest bardzo jasne ograniczenie do 1 model na szereg.
Który gracz ma racje?
Ja sądzę, że A... ale wyżej przytoczony argument gracza A jakoś gracza B nie przekonuje...
Smh pisze:
przykład masz w RB str 112
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Trafione jest 8 szeregów, więc maksymalnie 8 modeli - tu nie ma dyskusji.A maximum of one model per rank struck can be hit.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.