Chaos KHORNE'A by dead
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Chaos KHORNE'A by dead
No dobrze będę tutaj pokazywał wszystko to, co mi się uda zmalować z krwistego khorne'a, który to maziam dla swojego przyjaciela.
Na pierwszy ogień idzie moje najnowsze "dzieło":
Jest to konwersja rydwanu (połączenie starego z nowym czyli nowe koniki + konwertowany załogant + stary ładny kosz). Rydwan sam w sobie skończony, ale w planach jest jeszcze drugi załogant w postaci herosa
Kolejnym moim tworem jest Hellenka (w sumie powstała wcześniej jak rydwan):
I załoganci
W sumie przydałoby się załodze trochę oświetlić skórę i ją urozmaicić, ale zajmę się tym jak skończę z resztą.
Teraz na tapecie będą koniki chaosu i jurgen
PS W sumie nie jestem dobry w NMM ale staram się, aby świeciło ...
Na pierwszy ogień idzie moje najnowsze "dzieło":
Jest to konwersja rydwanu (połączenie starego z nowym czyli nowe koniki + konwertowany załogant + stary ładny kosz). Rydwan sam w sobie skończony, ale w planach jest jeszcze drugi załogant w postaci herosa
Kolejnym moim tworem jest Hellenka (w sumie powstała wcześniej jak rydwan):
I załoganci
W sumie przydałoby się załodze trochę oświetlić skórę i ją urozmaicić, ale zajmę się tym jak skończę z resztą.
Teraz na tapecie będą koniki chaosu i jurgen
PS W sumie nie jestem dobry w NMM ale staram się, aby świeciło ...
dead is dead
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Genialne złoto i dobrze skomponowane z czerwienią! Czysto i khorne'owo! Aż się chce na to patrzeć!
To jest ta chwila w której nienawidzę siebie i odkładam pędzel. Zarąbiste malowanie, połączenie NMM z Khornem albo Tzeentchem to jest dla mnie kwintesencja chaośnego klimatu. Szalenie mi się całość podoba.
Koniec słodzenia, teraz zeznania: z czego poczyniłeś podstawę pod Helenę?
Koniec słodzenia, teraz zeznania: z czego poczyniłeś podstawę pod Helenę?
Skaven: W/D/L 2/0/1
2 zwykle traje od GW (te 50x100) sklejone ze soba.Andrut pisze:z czego poczyniłeś podstawę pod Helenę?
Dzis nastapila mala zmiana planow i zabieram sie za herosa do rydwanu - troche pogrzebalem w ProCreate i wyszła mi rączka z toporem oraz tarcza . Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to po weekendzie zarzuce foty.
Co do zlotego NMM to dopiero od krasnali zmienilem troche "recepture" i mam nadzieje ze powoli zacznie to wszystko byc bardziej zlote.
dead is dead
Ladnie ladnie az ja sam sie musze zmotywowac bo za duzo fajnego chaosu tutaj
Czerwienie naprawde ladne i fajny pomysl na rydwan.
Czerwienie naprawde ladne i fajny pomysl na rydwan.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetny NMM . Tylko czy nie za czyste to jest Trochę brudu na chaośniakach by się przydało jednak...
Chciałem wrzucić dziś herosa:
Tak wyglądają mniej więcej właściwe kolorki (głównie chodzi mi o czerwienie) - niestety mam słabe oświetlenie boczne więc nie są te strefy za mocno doświetlane, no ale już niedługo mam nadzieję, że kupie 2 nowe żarówki i to pomoże mi lepiej doświetlać zdjęcia.
No a teraz właściwy wygląd herosa:
A tak wygląda po zamontowaniu go do rydwanu:
W nogach ma 2 magnesy a to pozwala wklejać go do rydwanu (wrzuciłem tam taka blachę - ostatnia fotka). Teraz zobaczymy co będzie następne w kolejce. Ogółem tarcza to odcisk a toporek samoróbka. To chyba wszystko na dziś .
Tak wyglądają mniej więcej właściwe kolorki (głównie chodzi mi o czerwienie) - niestety mam słabe oświetlenie boczne więc nie są te strefy za mocno doświetlane, no ale już niedługo mam nadzieję, że kupie 2 nowe żarówki i to pomoże mi lepiej doświetlać zdjęcia.
No a teraz właściwy wygląd herosa:
A tak wygląda po zamontowaniu go do rydwanu:
W nogach ma 2 magnesy a to pozwala wklejać go do rydwanu (wrzuciłem tam taka blachę - ostatnia fotka). Teraz zobaczymy co będzie następne w kolejce. Ogółem tarcza to odcisk a toporek samoróbka. To chyba wszystko na dziś .
dead is dead
do dzisiaj pamiętam twoją robotę na Sylvanii, którą grałeś oraz na figurkach scimiego ale ten rydwanik w nmm jest niesamowity...
pozdrawiam
pozdrawiam
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nieważne, wygląda znakomicie. Wszystko tu jest takie... masywne! Podoba mi się!
a czemu mialby spasc? Ogolem 2 magnesy dobrze dzialaja! - w podstawce pieszej tez sa magnesy . Wiadomo jak przechylisz za bardzo rydwan to sie prezwali (katy powyzej 30-45stopni jakos) ale wiedzac o tym podczas walki raczej warto zapobiegac takim wydarzeniom i sie po prostu zdejmuje czesci ktore sa "watpliwe" - tak robilem grajac VC .Kefas pisze:Nie spadnie?
Ogółem sam kosz tez jest zdejmowany i luzno spoczywa na koniach oraz 2 bolcach w podstawce przytwierdzonych do kolek.
Armia Brata to byl pokaz speedpaintingu , natomiast moja sylwania/vc to byly moje "wczesne" przygody z pedzlem (niedlugo moze sam zaczne mazac swoje VC ktore sa w domku) - maluje juz z 8 lat a jakos lepiej mi to wychodzi od 6. Zreszta kiedy ja gralem? Chyba ostatnio ze 4 lata temu - choc caly czas ciagnie mnie do posiadania wlasnej armijki trupow na poleczke do gablotki .rob pisze:do dzisiaj pamiętam twoją robotę na Sylvanii, którą grałeś oraz na figurkach scimiego ale ten rydwanik w nmm jest niesamowity...
pozdrawiam
No ale dosc tego - jest chaos do zrobienia - czerwien i "zloto" .
dead is dead