Magic Traders 2600 11.02.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Magic Traders 2600 11.02.2012

Post autor: PiotrB »

Ekhm .... ja się oczywiście nie zgadzam. Jeśli chcecie dopuścić ChD o których wyraźnie piszę ,że są nie DOPUSZCZALNE do formatu ETC. To ja chcę grać OPEN. ZMIENIAM ZDANIE! Mnie jest szkoda czasu na granie z ChD bo na żadnym poważnym turnieju ich nie zobaczę...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Haha wiedziałem :mrgreen:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

PiotrB pisze:Ekhm .... ja się oczywiście nie zgadzam. Jeśli chcecie dopuścić ChD o których wyraźnie piszę ,że są nie DOPUSZCZALNE do formatu ETC. To ja chcę grać OPEN. ZMIENIAM ZDANIE! Mnie jest szkoda czasu na granie z ChD bo na żadnym poważnym turnieju ich nie zobaczę...
widzę, że kolega już zaczyna poważne przygotowania do ETC :) życzę powodzenia.
Obrazek

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Asassello pisze:
PiotrB pisze:Ekhm .... ja się oczywiście nie zgadzam. Jeśli chcecie dopuścić ChD o których wyraźnie piszę ,że są nie DOPUSZCZALNE do formatu ETC. To ja chcę grać OPEN. ZMIENIAM ZDANIE! Mnie jest szkoda czasu na granie z ChD bo na żadnym poważnym turnieju ich nie zobaczę...
widzę, że kolega już zaczyna poważne przygotowania do ETC :) życzę powodzenia.
Udziel im się już na forum DE od Rinca :wink: :D
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Xier pisze:chalice jest nieopłacalne zbyt losowe więc i tak tego nie będę brał :wink:
Myślałem że kminimy ograniczenia dla ogółu, nie tylko dla Ciebie ;)
na 2600pkt
Te ograniczenia byłyby na 2400, pewnie to miałeś na myśli :)
Nie widzę powodu dla którego mielibyśmy nie dopuścić ChD do lokalnego grania, szczególnie jeżeli opracujemy jakieś logiczne ograniczenia. Shino był za dopuszczeniem tej armii :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Sevi bez obrazy ale bredzisz teraz. Chcesz dopuścić armię która wywraca "system" w openie na zasady Euro??? To tak jak byś wpuścił wilka do owczarni. W dodatku jeszcze mówicie o jakiś śmiesznych ograniczeniach w stylu 2pd za chalic gdzie jest to po prostu śmieszny przedmiot i ni jak się nie ma do rzeczywistej siły ChD. Jeśli dopuście ChD do rozgrywek klasy Euro ja się wypisuje z takiego turnieju i zrobię wszystko (tam gdzie mogę) żeby to nie przeszło. Zastanów się więc Sevi...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Kosa pisze:
Xier pisze: Czarować nie można po efekcie czaru, ale dowiedziałem się że jak mag wyjdzie z oddziału to już może...
toś mnie zwałował :evil:
myslałem, że po mortalu nie można czarować, tak jak mi lewki dostały i tam było dwóch magów.
Nie zwalowal a tak to działa, efekt czaru zostaje na oddziale. Wychodzi w tym przypadku wasza obopólna niewiedza.

Co do CHD to nie widzę przeszkód aby je dopuścić z "przycięciami koszykowymi" + to co pisał Kosa. I będzie to baza, ew. później można to zmodyfikować.

@PB
Piotrek przestań marudzić, a zacznij grać. Takie skamlenie jest irytujące, i zapewne nie tylko mnie nuży. Spróbować zawsze można, a co wyjdzie z takiej kombinacji, się okaże, ot co.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2012, o 23:24 przez Gremlin, łącznie zmieniany 1 raz.
xYz

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Jestem za formatem 2,6k. Kiedy ostatecznie będzie wiadomo na jaki format gramy?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

PiotrB pisze:Sevi bez obrazy ale bredzisz teraz. Chcesz dopuścić armię która wywraca "system" w openie na zasady Euro???
to CHD ostatnio zajęły 3 miejsca w top5 jakiegoś mastera, że "wywracają system" ? toż to prawie jak demony są :shock:

A może to po porostu takie samo ględzenie, że OnG "miażdżą system", które swego czasu pojawiło się poście krakowskiego gracza na forum HE ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Gremlin pisze:
Kosa pisze:
Xier pisze: Czarować nie można po efekcie czaru, ale dowiedziałem się że jak mag wyjdzie z oddziału to już może...
toś mnie zwałował :evil:
myslałem, że po mortalu nie można czarować, tak jak mi lewki dostały i tam było dwóch magów.
Głupcze milutki :) MORTAL! nie czar, mortal to ta ich jakaś maszyna, taki dawniejszy eartshaker czy cuś.

@Piotrze
Kurde, ogarnij się! Grałeś RAZ chyba z tymi ChD, norma. Ja dziś z beastiami Diba zremisowałem, uważam, że są przegięte, grałem z nimi pierwszy raz tzn. z bestiami, ale zremisowałem! Jak to do cholery? Nie wygrałem?, nie dopuszczać do Euro!
Czym róznią się ChD od Dwarfów i Imperium? Yhym, mają w pyte drogie maszyny... Armia jak armia. Dlaczego każdy jest za, bo nie widziałem głosu sprzeciwo ale Ty przeciw? Ba, nawet gracze spoza środowiska wyrażają swą opinię i też nie widzą nic zdrożnego w dopuszczeniu do Euro. Zbanujmy, HE, DE i Demony, masz jeszcze jakąś armię? Jesli tak to tez ją zbanujmy i będzie fajnie :)
Xier nie ma jakiejś plasteliny czy śmieci tylko armie Chaos Dwarfów z prawdziwego zdażenia, niech nią gra, przytnijmy ją sami, skoro w Euro nie będzie. Zamiast banować, powiedz co Cię w tej armi zabolało, aby się nad tym zastanowić i ewentualnie przyciąć.

@Lucius
2600 ale na zasady Euro jesteś, dobrze rozumiem? :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Tamurkhan Chaos Dwarfs: Chalice of Blood and Darkness counts as1PD i 2DD; all rare 0-1, z wyjątkiem hobgoblinów na wilkach; Destroyer, Iron Demon, Hellcannon traktowane jako Warmachine

Myślę że to są ograniczenia w miarę ok :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Kosa pisze: 2600 ale na zasady Euro jesteś, dobrze rozumiem? :D
Modyfikujecie euro, czy z zasadami takimi jak do 2400, tylko że na większe punkty? Będą bazyle?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Hmm... znaczy został tydzień do turnieju i nagle się okazje, że nie ma jeszcze ustalonych ograniczeń? #-o

Ja podobnie jak DaBossa podchodzę do tego ze sporą dawką tumiwisizmu - może być na ojro dla tych co chcą już teraz szlifować skilla pod miejsce w reprezentacji (go! Piotrze, go!), może być 2600 na pierwotnie ustalone zasady - ot takie pożegnanie z różnorodnymi formatami zanim ojro a dobre zdominuje scenę turniejową w Polsce.

Chadecja też mi nie przeszkadza, gdyby ktoś pytał. Jeszcze z nimi nie grałem więc póki co nie dyszę rządzą zbanowania Przegiętych Krasnoludów From Hell :mrgreen:

P.S.
Tylko określ się Sevi w miarę szybko z tymi ograniczeniami bo wolałbym wiedzieć wcześniej niż w sobotę na jaki format gramy :wink:
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dziś wieczorem chciałbym ostatecznie ogłosić format.
Sam jestem przeciwny zmienianiu formatu, ale tak jak pisałem, jeżeli większość z zapisanych chce zmian to dokonamy zmiany :P
Ja jestem przeciw ponieważ:
- ktoś z zapisanych może nie zaglądać do tematu/na forum i w sobotę przyjdzie z armią na format open 2600
- Euro będziemy wałkować zapewne przez kolejne pół roku, ostatni raz można zagrać na open i vlos
Taka jest moja opinia :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jak pisałem 3 tygodnie temu nie znając jeszcze Euro -ZMIEŃMY format to usłyszałem nie - bo trzeba być poważnym. Teraz coś widzę się zmieniło...ciekawe czemu. Moim zdaniem to jest za późno na zmianę formatu i tyle... Ja nie mam nic przeciwko ChD w formacie open. Ale na ograniczenia ETC są nie dopuszczone (koniec i kropka). Każde inne ustalenie będzie oznaczać ,że nie gramy Euro tylko jakieś własne wydzibasy. Nad ograniczeniami Euro bardzo długgoooo dyskutowało dość szacowne grono osób z różnych krajów. Niektóre armie (wcale nie topowe) dostały mocne obostrzenia. Wynikało to ze statystyk. ChD nie zostały w Euro uwzględnione z różnych powodów. Pozwalanie grać ChDkom w formacie Euro jest niesprawiedliwe wobec innych armii które zostały mocno poprzycinane. Nikt tak na prawdę nie przetestował jeszcze Chd dlatego nie odważono się ich dopuścić. Euro ma służyć wyrównywaniu szans a dopuszczanie kompletnie nie przetestowanej armii jest mało poważne...
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

PiotrB pisze:Nikt tak na prawdę nie przetestował jeszcze Chd dlatego nie odważono się ich dopuścić.
Turnieje i ligi lokalne właśnie służą do takiego testowania. Nie zabijaj tego! :)
EURO CS był tworzony na trochę poważniejszą imprezę jaką jest ETC, na której już nie powinno się eksperymentować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Na masterach jest niedopuszczona armia chadeków a na lokalach jak najbardziej. Gdzie ma do jasnej piwonii być przetestowana ??? W klimatycznych domowych gierkach przy piwku ? Ogarnijcie się nieco z tą armią i popatrzcie na wyniki tych którzy nią grają tam gdzie orgowie są normalni... #-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

No właśnie takie jest moje zdanie jako organizatora - jestem za dopuszczeniem ChD bo trzeba testować tą armię.
W poprzednim Euro dopuszczaliśmy w Krakowie ChD z tego co pamiętam ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Zmiana na Euro jest odnośnie Bazyliszka. Nie chodzi o szlifowanie skilla aby dostać się do reprezentacji, no ale wypowiadam się tylko za siebie ;) :P :mrgreen:

@Sevi
Co do tego, że ktoś nie zagląda i przyjdzie z rozpą na 2600 to sam wiesz misiu kolorowy, że to kiepski argument. Jak ktoś nie zaglądnie przed turniejem to znaczy, że i tak go nie będzie, nieprawdaż? :D
A póki co za Euro jest większość, kilku osobom to zwisa, jedna jest przeciw :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

póki co ty jesteś za Euro z Butanem - ktoś jeszcze? Michał też jest przeciwny jak i ja..
Obrazek

ODPOWIEDZ