IDZIE EURO CIEMNĄ NOCĄ w Paradox Cafe 05.02 (Niedziela) 2400
Re: IDZIE EURO CIEMNĄ NOCĄ w Paradox Cafe 05.02 (Niedziela)
nie gwardie tylko vargaisty.... no ale c*** bylo minelo:]
Przemciu czekam na rewanz. Narazie bielany rulez:P
Przemciu czekam na rewanz. Narazie bielany rulez:P
To tak jak ja... malowałem od roku armie tak całkiem ostro i nagle większość idzie do wymiany także każdy gracz wampizrzy ma ten sam bólAssur pisze:Hejka, dzięki za turniej, miło mi się grało, powoli krystalizuje mi się jak grać tymi nowymi VC, tylko armię muszę domalować.
pozdrawiam

Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Weź, zwal gruche stary, bo ciśnienie Ci uszami wychodziRince pisze:
A Matejowi gratuluje wciskania niezlych walowPodobno ostro nielegalnie leczyles gwardie...

może coś pojebałem, ale:
daje to wyleczenie jednorazowe jednej rany z czaru i jednej z atrybutu. Tak ja to interpretuje, nikt nie protestował. Generalnie Glegut chyba potwierdzi, że nie miało to znaczenia. Mylę się?Lore Attribute:
When a spell from the Lore of Vampires is successfully cast the Wizard (or another friendly model within 12”) instantly recovers a single Wound lost earlier in the battle
Signature Spell
Invocation of Nehek Cast 6+
Is an augment spell that targets all friendly Undead units within 6”. The target units immediately regain a number of Wounds as follows
- infrantry: gain D6 + caster level in wounds (roll for each unit)
- other Troop type: gain 1 + caster level in wounds
However models with Vampiric, Ethereal or Large Targets special rules can never regain more than 1 Wound per successful casting.
Wound gained are distributed as described in Resurrecting Fallen Warriors. The Wizard can choose to target all friendly Undead units within 12” (casting 12+) or units within 18” (casting 18+)
W sumie... tak po turnieju, dlaczego nie. Tylko wpierw sie nieco odswieze, coby tak w kulturalniejszej atmosferze sie to odbylo.Matej pisze:
Weź, zwal gruche stary, bo ciśnienie Ci uszami wychodzi
W ogole, super fajnie, ze na turniej wpadl TRIKK! Fajnie czasem pogadac z kims, jak rowny z rownym

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
chodzi dokladnie o to zdanie: "However models with Vampiric, Ethereal or Large Targets special rules can never regain more than 1 Wound per successful casting."
a wstawały po 1+ poziom czyli 3 rany co ture.... zamiast 6 powinien ostac sie jeden varghaist i mozliwe ze to by wplynelo na rozgrywke moze nie znaczaco aczkolwiek z 1 - 2 punkty na koniec bym urwał (corps na jednej ranie, Mortis na jednej a tez o 2 został wyleczony).
Mi by to wiele nie zmienilo aczkolwiek Rincu byłby drugi...
Tak czy siak gratuluje chlopaki! Dzieki za tura.
Nastepnym razem odzyskam tytuł:)
a wstawały po 1+ poziom czyli 3 rany co ture.... zamiast 6 powinien ostac sie jeden varghaist i mozliwe ze to by wplynelo na rozgrywke moze nie znaczaco aczkolwiek z 1 - 2 punkty na koniec bym urwał (corps na jednej ranie, Mortis na jednej a tez o 2 został wyleczony).
Mi by to wiele nie zmienilo aczkolwiek Rincu byłby drugi...
Tak czy siak gratuluje chlopaki! Dzieki za tura.
Nastepnym razem odzyskam tytuł:)
Co jaką turę? Raz je wyleczyłem i wstawały o jeden, bez żadnych poziomów i jedna rana była leczona z atrybutu. Zgodnie z zapisem zresztą.Glegut pisze:chodzi dokladnie o to zdanie: "However models with Vampiric, Ethereal or Large Targets special rules can never regain more than 1 Wound per successful casting."
przez 4 tury combatu (czelendź z czempionem, dwoma sukami i bsb) waliłeś w nie dwoma guardami, łącznie 14 ataków (w ostatniej turze jednym guardem). Z walki z nimi wyleciały 3 z sześciu, z czego jeden na jednej ranie. Na 14 ataków, mimo regen na 6+ i "leczenia co turę, po 3" miałeś nabite 11 ran.

Człowieku, przegrałes 2500 małych punktów...Mi by to wiele nie zmienilo aczkolwiek Rincu byłby drugi...
Jak sam przyznales "wstawaly o jeden" a mogles je tylko leczyc.Matej pisze: Co jaką turę? Raz je wyleczyłem i wstawały o jeden, bez żadnych poziomów i jedna rana była leczona z atrybutu. Zgodnie z zapisem zresztą.
Vampirze czyt. jwMatej pisze: Człowieku, przegrałes 2500 małych punktów...
Dzięki. I tak ogólnie dzięki wszystkim za grę i fajną atmosferę. Szczególne podziękowania dla Sill'a za wyrżnięcie sobie nawzajem 4.500 punktów w ciągu jakiegoś 1,5h...Rince pisze:Gratulacje dla Wokrze !!! Zaskoczka 100%

PS. Leszek - jeszcze raz mi przekręcisz nazwisko to Ci łeb urwę przy samych jajach...

ogarnij sie! wstawaly o jeden z IoN i byly leczone z atrybutu.Glegut pisze:
Jak sam przyznales "wstawaly o jeden" a mogles je tylko leczyc.
Takie watpliwosci wyjasnia sie nad stolem, zamiast plakac na forum.
sprawdz od ilu byla maska i ile Ci zabraklo do urwania punktu i skonczmy ten zalosny spektakl.
EOT z mojej strony.
Chcialbym nadmienić, że jesli ktoś ma uwagi co do miejsca faktycznego lub co do wpisanych wyników to prosze sie zglaszać. Przez problemy techniczne juz jest jedno zastrzezenie co do malych punktow - może to wpłynąć na miejsca w TOP 10.. Skonfrontuje to z przeciwnikami i ew. będą zmiany.
Glegut - widocznie czegos niezczailes skoro nawet nie potrafisz prawidlowo przeczytac ze zrozumieniem co Matej napisal...
Jeśli faktycznie tak bylo, ze z czaru wstal varg, a potem z atrybutu dodtkowo zostala wyleczona towszystko ok, a za takie pranie brudów z razem z Rincem naleza sie wam klapsy w pupki.
Koniec tego żałosnego wylewania pomyj.
Glegut - widocznie czegos niezczailes skoro nawet nie potrafisz prawidlowo przeczytac ze zrozumieniem co Matej napisal...
Jeśli faktycznie tak bylo, ze z czaru wstal varg, a potem z atrybutu dodtkowo zostala wyleczona towszystko ok, a za takie pranie brudów z razem z Rincem naleza sie wam klapsy w pupki.

Koniec tego żałosnego wylewania pomyj.
Ostatnio zmieniony 6 lut 2012, o 10:37 przez Daw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

jak mapki?

- swieta_barbara
- habydysz
B. fajne. Dzieki dla PX za turniej, przyjazd fura byl strzalem w 10tke!