Magic Traders 2600 11.02.2012
Re: Magic Traders 2600 11.02.2012
Za Euro:
Butan
Gremlin
Kotson
Dibo
Przeciw:
Michał
Xier
PiotrB
Lucius II
Obojętne:
Dabossa
Danrakh
Wstrzymuje się:
Sevi
Tak jest póki co.
Zaznaczam że jeżeli zagramy Euro to dopuszczam ChD.
Butan
Gremlin
Kotson
Dibo
Przeciw:
Michał
Xier
PiotrB
Lucius II
Obojętne:
Dabossa
Danrakh
Wstrzymuje się:
Sevi
Tak jest póki co.
Zaznaczam że jeżeli zagramy Euro to dopuszczam ChD.
Wisła Kraków.
Nie do końca Sevi
Za:
Kosa
Butan
Kotson
Gremlin
Dibo
Xier oczywiście po przycięciu ChD, mniejwięcej zostało ustalone jak i Xier chyba nie ma większego sprzeciwu, kwestia dyskusyjna jakie te ograniczenia zrobić.
Przeciw:
PiotrB
Michal
Lucius II (ale zadawał pewne pytania, więc stanowisko nie jest do końca znane)
Netralami są:
DaBossa
Danrakh
Więc za jest:
5,a z Xierem 6
Przeciw:
3, chociaż tak do końca nie widaomo co z LuciusemII, a więc może pozstać 2
Za:
Kosa
Butan
Kotson
Gremlin
Dibo
Xier oczywiście po przycięciu ChD, mniejwięcej zostało ustalone jak i Xier chyba nie ma większego sprzeciwu, kwestia dyskusyjna jakie te ograniczenia zrobić.
Przeciw:
PiotrB
Michal
Lucius II (ale zadawał pewne pytania, więc stanowisko nie jest do końca znane)
Netralami są:
DaBossa
Danrakh
Więc za jest:
5,a z Xierem 6
Przeciw:
3, chociaż tak do końca nie widaomo co z LuciusemII, a więc może pozstać 2
wiedziałem, że nas nie zawiedziesz
Chaos Dwarfs: Allowed on Army List from Tamurkhan The Throne of Chaos. Iron Daemon War Engine counts as warmachine. Chalice of Blood and Darkness counts as 1PD and 1 DD.Kosa pisze: oczywiście po przycięciu ChD, mniej więcej zostało ustalone jak i Xier chyba nie ma większego sprzeciwu, kwestia dyskusyjna jakie te ograniczenia zrobić.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Widziałem to i uwierz, jakie było moje zdziwienie, że nikt nie prostestuje. Ja bym je zostawił tak jak Wy macie, bo to dość rozsądne ograniczenia. Jednak zważ, że nie wszyscy mogą na to pójść, dlatego pewnym kompromisem ja proponowałem coś takiego:
Chaos Dwarfs: Allowed on Army List from Tamurkhan The Throne of Chaos. Iron Daemon War Engine and Hellcannon counts as warmachine. Player may take up to 2 of following: Iron Daemon War Engine, Dreadquake Mortar, Hellcannon, Chalice of Blood and Darkness .
Ewentualnie, ale to już za duże cięcia do tego chalice 2pd i każda z tych zabawek 0-1, tylko po co?
Chaos Dwarfs: Allowed on Army List from Tamurkhan The Throne of Chaos. Iron Daemon War Engine and Hellcannon counts as warmachine. Player may take up to 2 of following: Iron Daemon War Engine, Dreadquake Mortar, Hellcannon, Chalice of Blood and Darkness .
Ewentualnie, ale to już za duże cięcia do tego chalice 2pd i każda z tych zabawek 0-1, tylko po co?
Grolshek - skąd masz tą propozycję ograniczeń ChD?
Ja skłaniam się ku temu co napisał Kosa (wkońcu razem to opracowaliśmy ) i takie Euro ograniczenia ChD widzę jako logiczne
Ja skłaniam się ku temu co napisał Kosa (wkońcu razem to opracowaliśmy ) i takie Euro ograniczenia ChD widzę jako logiczne
Wisła Kraków.
Ja bym zostawił Chadecje pociętą tak jak zaproponował Shino, bez żadnych koszyków
I Xier ma się porządnie nauczyć zasad swojej armii Żeby nie było więcej takich kwiatków jak ciastko zadające na całym obszarze d6 woundów (nic dziwnego że przy czymś takim ogry ci wyparowały w 15min. Sevi ) czy to coś z Kosą.
I Xier ma się porządnie nauczyć zasad swojej armii Żeby nie było więcej takich kwiatków jak ciastko zadające na całym obszarze d6 woundów (nic dziwnego że przy czymś takim ogry ci wyparowały w 15min. Sevi ) czy to coś z Kosą.
Za:
Kosa
Butan
Kotson
Gremlin
Dibo
Fluffy
Przeciw:
PiotrB
Michal
Lucius II
Netralami są:
DaBossa
Danrakh
Xier
Sevi
6 do 3, za Euro, 4 to obojętnie.
Jak dla mnie werdykt jest jednoznaczny
Kosa
Butan
Kotson
Gremlin
Dibo
Fluffy
Przeciw:
PiotrB
Michal
Lucius II
Netralami są:
DaBossa
Danrakh
Xier
Sevi
6 do 3, za Euro, 4 to obojętnie.
Jak dla mnie werdykt jest jednoznaczny
aleś Ty leniwy
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 81&start=0
He mają 100
Bestie, TK, WE po 200 i zmiejszone o 10% punkty zwycięstwa na nich
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 81&start=0
He mają 100
Bestie, TK, WE po 200 i zmiejszone o 10% punkty zwycięstwa na nich
tak mi się wydawało, tzn. chodziło o bazyliszka.
Rozumiem drobne zmiany w zasadach, ale wywracanie turnieju do góry nogami? Z tego co pamiętam deadlinem dla organizatorów przy zgłaszaniu turnieju (format, rodzaj zasady) do Ligi jest 7 dni przed turniejem. To samo dotyczy zasad dotyczących graczy - zmiany wprowadzone 7 dni przed turniejem nie obowiązują na turnieju. Było już jedno głosowanie w rozsądnym czasie, ale rozumiem że demokracja to najgorszy system ale nie wymyślono nic lepszego to teraz gramy inaczej bo większość w tej chwili tak chce. Btw a jak ci co zajmą w sobotę gorsze miejsca będą chcieli przeforsować to by odwrócono tabele z wynikami to co, przeprowadzą rewolucje, albo o zgroza napiszą do Ligi że turniej był ustawiony?
Sevi weź to ogarnij, bo stanie na stanowisku że jestem tylko organizatorem z ramienia True Legion, niech vox populi zdecyduje ja umywam ręce, jest trochę niepoważne.
Osobiście nie mam nic przeciwko euro i ściętemu formatowi, po prostu nie wystawię tego co chce przetestować bo mi się po prostu nie zmieści, a co przetestuje pewnie później i być może wrzucę do rozpiski. Wkurza mnie tylko to że nic nie jest jasne i pewne i organizator nad tym nie panuje a wszystko się zmienia w ostatniej chwili. Hmm.... Mam pomysł, tak głosujmy za tym, niech każdy zrobi 6 rozpisek (format: 1,8k 2k, 2,2k, oiro, 2,6k, 2,8k) przed bitwą będzie się rzucało kto jaką rozpiską podczas danej bitwy gra - niepewność na całego. Szydera będzie jak ktoś rozpiską na 1,8k wykręci maskę temu co grał na 2,8k
Sevi weź to ogarnij, bo stanie na stanowisku że jestem tylko organizatorem z ramienia True Legion, niech vox populi zdecyduje ja umywam ręce, jest trochę niepoważne.
Osobiście nie mam nic przeciwko euro i ściętemu formatowi, po prostu nie wystawię tego co chce przetestować bo mi się po prostu nie zmieści, a co przetestuje pewnie później i być może wrzucę do rozpiski. Wkurza mnie tylko to że nic nie jest jasne i pewne i organizator nad tym nie panuje a wszystko się zmienia w ostatniej chwili. Hmm.... Mam pomysł, tak głosujmy za tym, niech każdy zrobi 6 rozpisek (format: 1,8k 2k, 2,2k, oiro, 2,6k, 2,8k) przed bitwą będzie się rzucało kto jaką rozpiską podczas danej bitwy gra - niepewność na całego. Szydera będzie jak ktoś rozpiską na 1,8k wykręci maskę temu co grał na 2,8k
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
jeszcze nic nie jest zmienione. Kto miał się wypowiedzieć to się wypowiedział. Jest tyle głosów za, tyle przeciw. Wszystko jasne. Żyjemy w takim systemie, a ten system promuje ludzi, którzy się przystosowują, stety, bądz nie tak to wygląda. Zdecydowana większość jest za a turniej jest dla ludzi, skoro większośc chce, to czemu nie zmienić?
A co do organizatora, u nas wszyscy nimi są, nie Sevi, Sevi tylko założył pierwszy post i go edytuje.
To trochę moja wina, robiąc tą małą rewolucję, ale cóz, chyba się powiodła
btw. warto przeczytać: "Moje życie" L.Trocki
Więc jeśli wszystko jedno to się przecież nic nie dziejeOsobiście nie mam nic przeciwko euro i ściętemu formatowi, po prostu nie wystawię tego co chce przetestować bo mi się po prostu nie zmieści, a co przetestuje pewnie później i być może wrzucę do rozpiski. Wkurza mnie tylko to że nic nie jest jasne i pewne i organizator nad tym nie panuje a wszystko się zmienia w ostatniej chwili.
A co do organizatora, u nas wszyscy nimi są, nie Sevi, Sevi tylko założył pierwszy post i go edytuje.
To trochę moja wina, robiąc tą małą rewolucję, ale cóz, chyba się powiodła
btw. warto przeczytać: "Moje życie" L.Trocki