ETC WarmUp Part I - Hannover / Niemcy 11-12.02.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Re: ETC WarmUp Part I - Hannover / Niemcy 11-12.02.2012

Post autor: Szmajson »

bigpasiak pisze:Takie pytanie...
Czy tylko my jesteśmy z poza Niemiec...? :-k
Pewnie tak będzie..

btw.
Wydaje mi się że na takim turnieju będzie napewno taki jeden polak który mieszka w niemczech.
I jeżeli pojawi się ekipa z Monachium to z 2 typów mówi po polsku :)
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Tak.

Tu masz listę zgłoszeń:

http://www.tabletoptournaments.net/t3_t ... p?tid=8379

Zobaczcie flagi - Młody to ukryta opcja niemiecka! :D

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Szmajson pisze:
Cauliflower pisze:Gra z Niemcami jest prosta, jak nie rozumiesz krzyczysz "nien, nein, nein" i walisz ręką w stół. ....

jak problem z niemcami to dzownimy do Cygana Buszmana .. on się dogaduje z nimi jakoś na turach w poksa :P hehe

co do nocleg.. ze tak powiem "strefa rozstawienia" jest.. gorzej z łóżkami..

jedno jest pewne - niemcy są tak dumni w sobie ze angielskiego malo co znaja, wiec jak cos gadamy ogólnym jezeuykiem i mamy wyjebane na nich :)

A co do spania.
ogarnij nam jakis hostelik lub motelik za przywoita kase i bedziemy wszyscy zadowoleni. bo nam bedzie na reke jak bedziemy mieli mniej bagazy gdyz nie zaleznie czy moja uto, czy piotra to w pieciu bedzie ciezko sie spkaowac biorac pod uwage walizki + ubrania + spiwory + karimaty itp.

Bo w raichu mamy spanie na wyrach tak??
wiec zawsze bagaznik bedzie luzniejszy o 2 ostatnie rzeczy.

Qrde - jak tak patrze na nasz team to az nie chce sie prowadzic auta :mrgreen:
fajnie było by sie najebutac tak z soboty na niedziele :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

czekaj, jak się chłopaki napną to nie będzie chlania a tylko cisnienie na wynik:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

W cenach noclegow najlepiej bedzie ogarnial busz, bo juz zalatwia na ETC noclegi. Jutro z nim pogadam, co jest sensowne.

dopiero teraz skumałem.... nazwa drużyny: Schwule Mädchen.. widze że u nich też są dobre klimaty turniejowe
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Tak wprowadzam te rozpy do AB i qrwa wiecie na co sie natykam??

Na konkretne wałki - niby jakieś drobne - tam 2 pkt ponad limit, tam jakieś 5 pkt.

Wbijam je tak jak tłumacze (o ile jestem wstanie, bo translator nie wszystko chce tłumaczyć przyzwoicie) i jak jest wałek to zostawiam.

Jedno jest pewne - na turnieju jak tylko dostaniemy rozpe przeciwnika to dokładnie ją trzeba sprawdzić i najlepiej by robić to z RB i AB, bo qrwa nie po to jadę 900km by jakiś Niemiaszek zaczynał wałowanie od rozpiski.

PS.1
Dla przykładu - coś ciekawego dla Piotra - zastanawiam sie dlaczego tego nie masz w rozpie :)

Erzlektor of Sigmar (General): War Altar, Armor of Dawn
Shield, Sword of Power, Van Horst Mans Speculum, dragon stone curse (dragon Gem), 313 =>POWINNO BYĆ 323

PANOWIE - TAKICH CUKIERKÓW JEST MASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS.2
To tłumaczenie rozpisek zaczyna mnie drażnić - widząc takie wałki aż odechciewa się tej roboty, bo wsumie nie ma co kminić tylko poprostu zgłosić orgowi nielegalne rozpiski.
A może u nich to normalne że ktoś ma 10-15 pkt ponad limit.

PS.3
Ogarniac to dalej czy olać i będziemy kminić na miejscu??

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Śmiechu, zawsze możesz dać prowadzić Piotrowi ;)
Raz, że wszystkim będzie wygodniej. Dwa, że sok za kierownicą można ;)

Wiecie może czy będzie grał ktoś z nimieckiej Repy?
I czy będzie na tym turnieju ten cały nimiec z AR COM???? Z tym to mam do pogadania.... może po turnieju, bo nas zdyskwalifikują :D mochte verfluchten!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Znalazłem skubańca
Dirty_Player, Dämonen

Großer Verpester 450 Punkte, General kostenlos, St.4 120 Pkt., Seuchenschwall 25 Pkt., Lehre d. Nurgle - 595 Pkt.

Herold des Khorne 100 Punkte, Feuersturmklinge 25 Pkt., Rüstung d. Khorne 15 Pkt. - 140 Pkt.
Herold des Slaanesh 90 Punkte, Lähmende Klinge 5 Pkt. - 95 Pkt.
Herold des Tzeentch 115 Punkte, Spruchbrecher 25 Pkt., Meister d. Zauberei 25 Pkt., Ast 25 Pkt., Lehre d. Schatten - 190 Pkt.

26 Dämonetten 312 Pkt., M 6 Pkt., S 12 Pkt., C 12 Pkt., Sirenenstd. 25 Pkt. - 367 Pkt.
26 Zerfleischer 312 Pkt., M 6 Pkt., S 12 Pkt., C 12 Pkt., Ikone d. ewigen Krieges 25 Pkt. - 367 Pkt.
10 Rosa Horrors 120 Pkt., M 6 Pkt., C 12 Pkt., Lehre d. Tzeentch - 138 Pkt.
5 Chaosgargoyle 60 Pkt.
5 Chaosgargoyle 60 Pkt.

6 Slaaneshbestien 330 Pkt.
1 Slaaneshbestien 55 Pkt.

Insgesamt: 2397
Ostatnio zmieniony 8 lut 2012, o 17:10 przez Cauliflower, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Smiechu pisze:Dla przykładu - coś ciekawego dla Piotra - zastanawiam sie dlaczego tego nie masz w rozpie :)

Erzlektor of Sigmar (General): War Altar, Armor of Dawn
Shield, Sword of Power, Van Horst Mans Speculum, dragon stone curse (dragon Gem), 313 =>POWINNO BYĆ 323

PANOWIE - TAKICH CUKIERKÓW JEST MASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepraszam, że się wtrącę, ale mi powyższe daje inną sumę - 338. Oczywiście wszystkie te magiczne przedmioty i tak nie mieszczą się w limicie punktów Arcyelektora (35+40+30+5=110).
Jeśli jednak zamienić sword of power na słomkę to wszystko działa jak należy i wychodzi 313. Błędy w tłumaczeniu?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Raczej tak.
Google to nie jest idealny tłumacz.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Cauliflower pisze:Wiecie może czy będzie grał ktoś z nimieckiej Repy?

ten numer NTR to chyba ich raczej ich pozycja w rankingu ... 9/10 z top 10 będzie.

http://www.tabletoptournaments.net/t3_t ... p?tid=8379

Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Młody ty folksdeutchu :p

Jezeli te numerki to miejsce w lidze to w sumie wiadomo których teamów sie obawiac, poza tym odrazu widac ze zrobili zadnego gietego teamu, tylko teamy są pomieszane i tylko 2-3 mają graczy z czołówki.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Florian "Great_Unclean_One" Biastoch DBochum 1 Dwarfs

Dlatego Niemcy uważają, że najbardziej przegięta armią są Dwarfy!!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
CrazyChris
Wałkarz

Post autor: CrazyChris »

Great Unclean One bedzie grac Lizakami i bedzie prawia cala niemiecka reprezentacia ETC z ostatnich lat.

ps:
niemickimi faworytami sa Team Toughness, Aectobienen, Plopp!
m

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ej, a gdzie moi faworyci ? Badu i Monstagoblin ;), wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi ;D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

A jest może opcja, żeby od nich wyciągnąć ichnie uściślenia po angielsku? Żeby później nie było siupy, że my gramy inaczej oni inaczej i przegrywamy bitwy przez pierdoły.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

CrazyChris pisze:Great Unclean One bedzie grac Lizakami i bedzie prawia cala niemiecka reprezentacia ETC z ostatnich lat.
ps:
niemickimi faworytami sa Team Toughness, Aectobienen, Plopp!
Chris, czy Ty przypadkiem nie jesteś naszym człowiekiem na niemieckim forum?

Awatar użytkownika
CrazyChris
Wałkarz

Post autor: CrazyChris »

No nie wiem - ale jezeli chodzi o profile na t3, Border Princes i Tabletopwelt, to raczej tak - powiem ze moze nim jestem ??? :wink:

Jak ktos z Polski sie wybiera na warhammerskie tereny niemiecki, zawsze ma moje wsparcie i ztwierdzilem, ze moze by wam tak troche poradzic cos tu i doradzic cos tam. Niemcy byli bardzo wkurwieni po ostatnim ETC i dozli do wniosku, ze w tym roku troche wiecej sobie potrenuja i z tego powodu ten turniej w ogole jest pierwszym wiekszym turniejem w Niemczech na zasadach EURO. No ... i jak ja to widze, to raczej wam trzymam kciuki niz niemieckim druzynom.

@Mlody
Bedzie ekipa z Monachium, als niestety Monstagoblina Felixa nie bedzie.
m

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

CrazyChris pisze:...byli bardzo wkurwieni po ostatnim ETC i dozli do wniosku, ze w tym roku troche wiecej sobie potrenuja...
Jak to znajomo brzmi.

Co do samych rozpisek, mam jeden oddział 5 terków zamiast dwóch po 3 i 3 saurusów mniej. Mogę tym zagrać ale jak da radę zmienić to bym zmienił.

Czy mamy pewność że combos hellheart + feedback jest legalny, bo ja bym dla Marysia przygotował drugą rozpę na zapas z konwencjonalnymi ogrami bo może się okazać że mamy kijowego butchera.

Co do logistyki to ja bym się chętnie załadował Szmaji na podłogę, ale jak wszyscy koniecznie chcą hostel to nie będę się narzucał.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Ja z Kalfiorem dojezdzamy do Bydzi - niestety Piotrze, ale musisz wziasc autko w 5 nie wpkujemy sie do Yariski - to moj obecnie najwiekszy środek lokomocji.

Jezeli te teamy są faworytami to ogarne tylko ich rozpy, bo reszty tych bubli nie chce mi sie tłumaczyc.

Co do ich trenowania - moim skromnym zdaniem jak tak bardzo chcieli by trenowac to lepiej by na tym wyszli jakby dali nowy Euro comp, a nie ten poprzedni.

Skoro szpiegujesz tam na zachodzie to moze pomógł bys nam w tych ichnych zasadach, bo pozniej wyjdą bardzo śmieszne opcje.

ODPOWIEDZ