Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Slayer
Chuck Norris

Re: Warstadt by qc

Post autor: Slayer »

Praca świetna, ale przyczepił bym się do tego kurzu i błota na szmacie trochę za dużo i za wysoko, jak by przechodził przez
pół metrowe kałuże :mrgreen:

No to tylko tobie został mag ognia, dobre tempo =D>

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Pomalowałem ostatniego z magów: Piromanta Kolegium Ognia.

Teraz nadszedł czas na zabezpieczenie modeli matowym lakierem bezbarwnym i zrobienie podstawek i dioramy. Kryształy pomaluję jeszcze lakierem błyszczącym.

Płaszcz: Battlefield Brown, Mechrite Red, Scab Red, Skorne Red (P3), Red Gore, Blood Red, Blazing Orange.
Rękawy: Desert Yellow, Snakebite Leather, Blazing Orange, Heartfire (P3), Vomit Brown, Sunburst Yellow.
Ogień: Cygnar Yellow (P3), Golden Yellow, Blazing Orange, Blood Red, Thamar Black (P3).

Obrazek
Obrazek

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

super, świetnie się razem prezentują =D> :D

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

Brawo =D> =D> =D>
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
KitiTom
Wałkarz

Post autor: KitiTom »

Hej, witam ponownie!
quidamcorvus jesteś świetnym przykładem człowieka który ma "styl".
Twoje prace są świetne. Na przykładzie powyższych fotek widać, że niby
każdy inny zawodnik, kolory inne a wszystkie mają to coś, ten klimat.
Nie lubię kadzić, ale Twoje prace są naprawdę extra =D> =D> =D>
Ten dobór kolorów i te metaliki... (nie cierpię NMM, w większości przypadków)
Podziwiam i gratuluję.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki :)

Skończyłem malowanie imperialnych Magistrów Magii, którzy służyć będą w imperialnych kompaniach w czasie rozgrywek w WFS.
Według kolejności:
Alchemik z Kolegium Złota
Magister Ametystu z Kolegium Śmierci
Astromanta z Kolegium Niebios
Magister Bestii z Kolegium Bursztyny
Magister Jadeitu z Kolegium Życia
Piromanta z Kolegium Ognia
Sztukmistrz z Kolegium Cienia
Hierofanta z Kolegium Światła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I wczesny WiP dioramy:
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super, ale wydaje mi się, że przejścia na ogniu maga Kolegium Ognia są trochę zbyt dramatyczne. Ogólnie jednak bardzo dobra robota!

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Naviedzony pisze:Super, ale wydaje mi się, że przejścia na ogniu maga Kolegium Ognia są trochę zbyt dramatyczne.

Łee tam, są szalone, zresztą jak sami magowie ognia :wink: A sam pomysł b.fajny, malowanie też super, ale już gdzieś(chyba na CMON )widziałem taki motyw.8-miu magów na okrągłej makiecie podzilonej na trójkąty jak do pizzy :mrgreen:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Magistrowie Magii pojawili się na CMoN.
Zapraszam do komentowania i głosowania!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

quidamcorvus pisze:Krell, Lord of Undeath & Isabella Von Carstein to pierwsze modele z serii Finecast, które trafiły do mojej kolekcji.

Isabella Von Carstein w czasie rozgrywek w Warheim Fantasy Skirmish w szeregach Nieumarłego orszaku księżnej Lahmi pełnić będzie rolę pieszego model Wampirzycy.

Natomiast Krell, Lord of Undeath wraz z Heinrichem Kemmlerem, którego zakup planuję w późniejszym terminie pełnić będzie za pewne rolę Osoby Dramatu.

Pomimo kontrowersyjnych opinii na temat modeli z serii Finecast, modele nieumarłych spodobały mi się na tyle, że postanowiłem zaryzykować zakup. Czy było warto?

Obrazek
Więcej na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajne te ostatnie figsy, ale ja jeszcze o magusach. Imho błoto nie do końca mi się podoba - za równa warstwa pozioma jest. Jak tak spojrzałem na te figsy, to nie mogłem zatrybić co jest w nich nie do końca naturalne. I wydaje mi się , że oto właśnie błoto. Za równa pozioma warstwa - powinno być mocno postrzępione, raz wyżej, raz niżej, wtedy nie byłoby takie równe...

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Ja jestem jak zwykle pod wielkim wrażeniem wszystkich twoich prac. Ale podobnie jak poprzednicy, przyczepiłbym się do równej linii "ziemistej". Bo jeśli to błoto, to szaty powinny być nierównomiernie pochlapane (jeśli mokre, to powinieneś jeszcze zaznaczyć ciemniejsze plamy zmoczonego materiału), a jeśli to suchy ziemisty pył, to powinien obejmować prawie całe płaszcze i mieć delikatniejsze przejście do podstawowej barwy płaszcza na górze.

Oczywiście ja się tak strasznie mądrze, jakbym kiedykolwiek zrobił coś lepszego... :wink:
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Vargheists/Crypt Horrors to kolejny zestaw GW, który zakupiłem w ramach rekrutacji modeli do kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.

W czasie rozgrywek model Vargheistsa reprezentował będzie Stregoicę służącą w szeregach Nieumarłego taboru ludu Strigosu. Natomiast Crypt Horrors reprezentował będzie nową jednostkę, która pojawi się w szeregach Nieumarłych w niedalekiej przyszłości.
Obrazek
Więcej przeczytać można TUTAJ.

Ponadto złożyłem nowy model konnej Lahmi oraz korzystając z korpusu i nóg z zestawu Vargheists/Crypt Horrors złożyłem model Pomiotu Chaosu Niepodzielonego (środkowy model na dwóch ostatnich ujęciach). Poniżej znajdują się zdjęcia wszystkich Pomiotów Chaosu jakimi dysponuję.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapso
Mudżahedin

Post autor: Kapso »

Te laski wyglądają jakby im te cycki zaraz miały wyskoczyć :mrgreen: (nie żebym miał coś przeciw)
za to ta na koniu jest świetna! =D>

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dobre. Teraz pomaluj i będziemy Cię chwalić. ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prace nad dioramą pod Magistrów Magii trwają, tymczasem zapraszam do lektury:
Black Knights/Hexwraiths (minirecenzja)
Zakup zestawu Black Knights/Hexwraiths firmy GW to kolejny krok w rekrutacji moich kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.

W czasie potyczek trzy modele Black Knights reprezentować będę właśnie Czarnych Rycerzy. Natomiast dwa pozostałe modele i sporą ilość bitsów wykorzystam w przyszłych projektach.

Obrazek
Więcej TUTAJ.
Vargheists/Crypt Horrors (minirecenzja)
Vargheists/Crypt Horrors to kolejny zestaw GW, który zakupiłem w ramach rekrutacji modeli do kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.

W czasie rozgrywek model Vargheistsa reprezentował będzie Stregoicę służącą w szeregach Nieumarłego taboru ludu Strigosu. Natomiast Crypt Horrors reprezentował będzie nową jednostkę, która pojawi się w szeregach Nieumarłych w niedalekiej przyszłości.

Obrazek
Więcej TUTAJ.

...oraz zapoznania się z 49 odcinkiem Zebranych z tygodnia:
Więcej TUTAJ.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prace nad dioramą dla Magistrów Magii trwają.
Połowa pracy już za mną, teraz czas na wykończenie gwiazdy i skał. Relacja z całego procesu budowy, wraz z szerszym omówieniem i zdjęciami pojawi się jakiś czas po zakończeniu pracy. A tymczasem zapraszam do obejrzenia zdjęć i komentowania:

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wow, toż to dopiero monumentalne jest, zapowiada się syto. Gratuluję wyobraźni =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Zapowiada się równie doskonały krąg dla magów jak ten z którego się inspirowałeś =D>
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

Kurcze zapowiada się wypaśnie :mrgreen: już czekam z niecierpliwością.
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

ODPOWIEDZ