+1Barbarossa pisze:Powiem szczerze, że ta logika mnie przeraża. Zaraz będziemy musieli uściślać, czy magiczne są ataki oddziału pod wpływem brzytwy albo vanhalsa.
jak to było z Dornem i psem Sabą?
"nie idźcie tą drogą"
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
+1Barbarossa pisze:Powiem szczerze, że ta logika mnie przeraża. Zaraz będziemy musieli uściślać, czy magiczne są ataki oddziału pod wpływem brzytwy albo vanhalsa.
Po to jestem. Wprowadzam odrobinę radości do Twojego życia.Jankiel pisze:Nie rozśmieszaj mnieproblem (tak, 11., nie wszystkie), ale po to, abyście się mogli wykazać.
Q: Can spells that pick out individual models, even if they are in a
unit, choose what is hit when targeting a model with multiple
locations? For example The Fate of Bjuna is cast at an Orc
Warboss on a Wyvern, the caster can choose to target the Warboss or
the Wyvern and it will be resolved against the Toughness of the
target. (Reference)
A: Yes.
Hmm... To czy na tej podstawie nie powinno liczyć się punktów za ubicie wyłącznie jezdźca/smoka?Lidder pisze:Tak. Czary, które wybierają cel, mogą wybrać konkretne części modelu.Q: Can spells that pick out individual models, even if they are in a
unit, choose what is hit when targeting a model with multiple
locations? For example The Fate of Bjuna is cast at an Orc
Warboss on a Wyvern, the caster can choose to target the Warboss or
the Wyvern and it will be resolved against the Toughness of the
target. (Reference)
A: Yes.
jako, ze nie ma zasady greenskin, nie mialo wyleciec z uscislen?Dwarfs: Kogo nienawidzą krasnoludy? Zasada hate w armybooku krasnoludów działa tylko na te modele gdzie zielonoskóry jest uwzględniony w profilu jednostki.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Tu jest chyba takie uproszczenie słowne, bo przecież krasnale mają wymienione kogo nienawidzą, a uściślenie mówi o tym, że np na Ironblastera ogrów też masz hate, bo siedzi tam gnoblar (i ma swój profil).Morsereg pisze:mam pytanko, czy:jako, ze nie ma zasady greenskin, nie mialo wyleciec z uscislen?Dwarfs: Kogo nienawidzą krasnoludy? Zasada hate w armybooku krasnoludów działa tylko na te modele gdzie zielonoskóry jest uwzględniony w profilu jednostki.
zasada ancestor grudge ma tez dopisek:Afro pisze:Tu jest chyba takie uproszczenie słowne, bo przecież krasnale mają wymienione kogo nienawidzą,
w takim razie jak to jest z night goblin squig herdsami?a uściślenie mówi o tym, że np na Ironblastera ogrów też masz hate, bo siedzi tam gnoblar (i ma swój profil).
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.