Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Tak.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Dobrze dobrze. Chociaż to dzięki
LuciusII pisze:c) po rzuceniu 1:
- czar nie wchodzi niezależnie od rzutu co się stanie po zjedzeniu grzyba i osiągniętego casting value, chyba rzucił czar z IFką to czar wchodzi niezależnie czy dostał ranę i zginął(rzut 1-3 na grzyba) czy nie.
- jeśli podczas czarowania i po rzuceniu 1 na grzybie nie stracił koncentracji (np. rzucał czar na 1 kości, wypadły 2 pały z grzyba i power dice) i: dalej żyje, posiada jeszcze czary których nie rzucał, oraz są kości mocy (min. 1), to może cisnąć kolejne zaklęcie.
Na ostatnim turnieju po 1 na grzybie przestawałem czarować.Na jakiej podstawie mam chłopakom wytłumaczyć,że mag nadal w zaistniałej sytuacji może rzucać czary?
Do tej pory mówiłem,że jak czar nie wychodzi to mag nie może dalej czarować a teraz może bo..?
- Aron_Banalny
- Masakrator
jeśli podczas czarowania i po rzuceniu 1 na grzybie nie stracił koncentracji (np. rzucał czar na 1 kości, wypadły 2 pały z grzyba i power dice) i: dalej żyje, posiada jeszcze czary których nie rzucał, oraz są kości mocy (min. 1), to może cisnąć kolejne zaklęcie.
Q: If a spell fails because of theMagic Mushroom dice, will this
cause the Night Goblin Shaman’s concentration to break and prevent
him from attempting to cast again that phase? (p43)
A: Yes.
przecież teraz nie ma coś takiego jak slot?
- Aron_Banalny
- Masakrator
chyba rauliqowi chodzi o ilość machin na euro?
ale na cholere mu dwie czaki?
- Aron_Banalny
- Masakrator
to temat na oddzielną, ale bardzo krótką rozmowę, która nawet miała miejsce na tym forum
-
- Kretozord
Czy i w jakiej formacji mogę wyjąć oddział z domku za pomocą ręki gorka?
Ostatnio przeczytałem coś takiego (młotkowy):
Jako, że rozegrałem pierwszą bitwę z Lizakami, gdzie było więcej wertowania zasad niż gry to z góry przepraszam jesli pytanie jest noobowe - ale jakoś nie mogę tego policzyć aby tyle wyszło ataków. Mógłby ktoś mi to przybliżyć?Np. 30 Czarnych Orków (+ Grimgor) w hordzie,
używając 2 Chopp, wypłaca w pierwszej turze 39 ataków z S5 z przerzutami na trafienie + 5 ataków Grimgora z S7. Potęga.
Pierwsza kreska 9 (jedno miejsce ma Grimgor) wypłaca 18 ataków (po 1 z bazy a drugi za 2x chopp).
Druga kreska i trzecia (w hordzie wspierające ataki są z drugiego jak i z trzeciego szeregu) wypłaca w sumie 20 ataków.
W sumie 38 ataków,jeśli wsadzimy tam bossa mamy 39.No i oczywiście przeciwnik musi mieć wystarczająco długą jednostkę,żeby się każdy stykał i mógł bić.
Druga kreska i trzecia (w hordzie wspierające ataki są z drugiego jak i z trzeciego szeregu) wypłaca w sumie 20 ataków.
W sumie 38 ataków,jeśli wsadzimy tam bossa mamy 39.No i oczywiście przeciwnik musi mieć wystarczająco długą jednostkę,żeby się każdy stykał i mógł bić.
Wielkie dzięki fanatic - zrozumiałem, a do tego myślałem, że autorowi chodzi o 39+5 (G), czyli 44 Ataki i tu był błąd.
Ok, to jeszcze jedna sprawa - a mianowicie zasada Hordy. Mam dwa armybooki Pl (teraźniejszy z twardą oprawą i wcześniejszy), a do tego zasady z Bitwy o przełęcz czaszki i nie mogę znaleźć tej zasady....
Ok, to jeszcze jedna sprawa - a mianowicie zasada Hordy. Mam dwa armybooki Pl (teraźniejszy z twardą oprawą i wcześniejszy), a do tego zasady z Bitwy o przełęcz czaszki i nie mogę znaleźć tej zasady....