Rozpiski
Re: Rozpiski
Ja na twoim miejscu uciął bym 1 trebusza i paladyna. Za miast tego daj 1x6 grail knights i 1x3 grail knights
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Nie no, w sumie dobrze napisał, szło mu o jeden oddział w liczbie trzech świętych. Matis to w ogóle nasza maskotka na forum bretońskim. Wyrobił się chłopak, nie ma co 

Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
-_-Gniewko pisze:Nie no, w sumie dobrze napisał, szło mu o jeden oddział w liczbie trzech świętych. Matis to w ogóle nasza maskotka na forum bretońskim. Wyrobił się chłopak, nie ma co
Bry 
Jakiś cudów na kiju nowych nie wsadzę ale długo nie gram i póki co mnie tylko takie kminy nachodzą
Format EURO
Możliwe rozkminy wywalenie scrolla i danie chalice (co mnie bardzo korci bo to jednak zawsze duuża szansa na +1 DD). W pierwszej rozpisce wywalenie trójki pegazordów i zrobienie 6 i 5 . W 6 mam LOS na 4+ ale jakoś za duże to imo.
Nie mam pomysłu czy sensownie złożony jest koleś z wyrmlancą w pierwszej rozpisce. Enjoy

Jakiś cudów na kiju nowych nie wsadzę ale długo nie gram i póki co mnie tylko takie kminy nachodzą
Format EURO
Możliwe rozkminy wywalenie scrolla i danie chalice (co mnie bardzo korci bo to jednak zawsze duuża szansa na +1 DD). W pierwszej rozpisce wywalenie trójki pegazordów i zrobienie 6 i 5 . W 6 mam LOS na 4+ ale jakoś za duże to imo.
Nie mam pomysłu czy sensownie złożony jest koleś z wyrmlancą w pierwszej rozpisce. Enjoy

Unnamed2400 Pts - Bretonnia Army
1 Bretonnian Lord @ 263.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield; Knightly Vow;Royal Pegasus
Sword of Swift Slaying [25.0]
Gromril Great Helm [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Virtue of Heroism (1st) [40.0]
1 Prophetess of the Lady @ 300.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Heaven ; Warhorse
Crown of Command [35.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Damsel of the Lady @ 120.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Beasts;
The Silver Mirror [40.0]
1 Paladin @ 147.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Knightly Vow; Royal Pegasus
Wyrmlance [20.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
1 Paladin - Battle Standard Bearer @ 119.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Knightly Vow; Warhorse
Enchanted Shield [10.0]
Dawnstone [25.0]
Biting Blade [10.0]
11 Knights of the Realm @ 313.0 Pts
Gallant; Musician; Standard
Standard of Discipline [15.0]
War Banner [25.0]
4 Pegasus Knights @ 230.0 Pts
Gallant; Musician;
3 Pegasus Knights @ 175.0 Pts
Musican;Gallant
1 Field Trebuchet @ 90.0 Pts
Models in Army: 36
Total Army Cost: 2400.0
Unnamed2400 Pts - Bretonnia Army
1 Bretonnian Lord @ 263.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield; Knightly Vow;Royal Pegasus
Sword of Swift Slaying [25.0]
Gromril Great Helm [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Virtue of Heroism (1st) [40.0]
1 Prophetess of the Lady @ 300.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Heaven ; Warhorse
Crown of Command [35.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Damsel of the Lady @ 120.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Beasts;
The Silver Mirror [40.0]
1 Paladin - Battle Standard Bearer @ 119.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Knightly Vow; Warhorse
Enchanted Shield [10.0]
Dawnstone [25.0]
Biting Blade [10.0]
Standard of Discipline [15.0]
War Banner [25.0]
7 Grail Knights @ 306.0 Pts
Standard; Musician;
Banner of Eternal Flame [10.0]
Models in Army: 41
Total Army Cost: 2399.0
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
-
- Oszukista
IMO (ale to tylko ja, nie ma się co przejmować): crown of command na dużej babie to zły pomysł na papierze wygląda ok, ale profetka z heavenem lubi wysadzać lance, w których siedzi. Na moje albo korona+life albo wcale
4 pegazy w 8/10 przypadków robią to samo co i 3 - znowu - przynajmniej mi.
taktyczne oddziały grali, zależnie od wersji 3/5/8 (ta ostatnia polecana przez Dębka, sam nie testowałem) są tak samo fajne jak kowboje, a w niektórych sytuacjach znacznie lepsze
takie drobne uwagi
4 pegazy w 8/10 przypadków robią to samo co i 3 - znowu - przynajmniej mi.
taktyczne oddziały grali, zależnie od wersji 3/5/8 (ta ostatnia polecana przez Dębka, sam nie testowałem) są tak samo fajne jak kowboje, a w niektórych sytuacjach znacznie lepsze
takie drobne uwagi

Profetka z heavenem nie wysadziła mi lancy nigdy, rzucenie ifki z 3 kości nie jest nie realne, pech sie zdarza, ale ja nie miałem jeszcze tej nie przyjemności.
4 pegazów mnie też średnio sie sprawdzała.
3 grali jest baaardzo OK
W twojej rozpisce Gokish, nie bardzo widzę sens trzymania małej magiczki z lusterkiem, duża baba powinna wystarczyć.
Sa tam również 2 nie pilnowane trebusze, Dębek wspomniał że trebusze w rozpiskach ofensywnych (takich jak te) zawsze oddają punkty, to prawda, jednak mnie to nigdy nie przeszkadzało od początku zakładam ze mają oddać 1-2 strzały na grę i potem zająć śmieci przeciwnika. Ty jednak przemyśl sprawę jakiejś obstawy łuczniczej.
4 pegazów mnie też średnio sie sprawdzała.
3 grali jest baaardzo OK
W twojej rozpisce Gokish, nie bardzo widzę sens trzymania małej magiczki z lusterkiem, duża baba powinna wystarczyć.
Sa tam również 2 nie pilnowane trebusze, Dębek wspomniał że trebusze w rozpiskach ofensywnych (takich jak te) zawsze oddają punkty, to prawda, jednak mnie to nigdy nie przeszkadzało od początku zakładam ze mają oddać 1-2 strzały na grę i potem zająć śmieci przeciwnika. Ty jednak przemyśl sprawę jakiejś obstawy łuczniczej.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Myślałem nad chłopami a raczej grałem cały czas na nich namiętnie (taka 16 z ognistymi). Na euro nie mam za co ich wcisnąć . Jutro test pierwszej rozpiski więc zobaczymy . Może znajdę dla nich ponownie miejsce, najwyżej mały pegazista będzie pilnował aby śmieci nie wjechały w nie
. Co do lusterka na małej to nie chciałem aby duża kosztowała nie wiadomo ile pkt więc dostała scrolla. Chociaż bardzo mnie korci chalice . A malucha oprócz tego trzymam dla sygnaturki z beasta który się przydaje
przynajmniej mi
.
Korona na dużej hmm raz mi się wysadziła z 3 kostek więc nie fart i tyle a stubborn się przyda zawsze na lancy . Póki co czwóreki pegazików bardzo fajnie fruwają u mnie i tak chyba zostaną (no zobaczymy co ta trójka zrobi ;P)
Trójki grali jakoś do mnie nie przemawiają niestety
ale zobaczymy:)
Będzie trzeba jutro zagrać i zobaczyć.
Do testów na przyszłość trójki pegazów (z samym muzykiem?).
Oddział specjalny grali (3/5 bo 7/8 testowałem i fajnie działa).

Korona na dużej hmm raz mi się wysadziła z 3 kostek więc nie fart i tyle a stubborn się przyda zawsze na lancy . Póki co czwóreki pegazików bardzo fajnie fruwają u mnie i tak chyba zostaną (no zobaczymy co ta trójka zrobi ;P)
Trójki grali jakoś do mnie nie przemawiają niestety

Będzie trzeba jutro zagrać i zobaczyć.
Do testów na przyszłość trójki pegazów (z samym muzykiem?).
Oddział specjalny grali (3/5 bo 7/8 testowałem i fajnie działa).
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Moja rozpa pisana na nowe VC:
Bretonnia 2400p
LORDS:
Bretonnian Lord 263p
HKB
smoczy hełm
kamień świtu
miecz szybkiej śmierci
tarcza
royal pegasus
Prophetess 256p
lvl.4
dispel scroll
koń
magia niebios
HEROES:
BSB 124p
GGH
wyrmlance
koń
Paladin 150p
zguba smoków
lance of artois
enchanted shield
royal pegasus
CORE:
11 KotR 288p
muzyk, chorąży
11KotR 288p
muzyk, chorąży
10 Bowman 60p
SPECIAL:
3 Pegasus Knights 175p
muzyk
3 Pegasus Knights 175p
muzyk
3 Pegasus Knights 175p
muzyk
RAR:
trebek 90
8 Grail Knights 344
muzyk, chorąży, chorągiew wiecznego płomienia
Może nic nowego, ale chciałbym to wypróbować. Jak to widzicie na nowych VC? Trochę mnie przerażają tek wielkie klocki zombie. Ogólnie to lord łapie jakieś większe potwory, paladyn te hexwraiths'y. Bsb do jednych kotrów, magiczka do drugich. Grale sami silniejsze oddziały cisną. Pegazy mieszają, wpadają od boków i du** strony. Co o tym myślicie? Jeszcze się zastanawiam nad złożeniem tego paladina, a dokładnie nad jego lancą. Zastanawiam się też nad zwykłą dodatkową lancą dla lorda- czy przy szarży on musi wybrać lancę czy mogę ja wybrać co ma wziąć?
Bretonnia 2400p
LORDS:
Bretonnian Lord 263p
HKB
smoczy hełm
kamień świtu
miecz szybkiej śmierci
tarcza
royal pegasus
Prophetess 256p
lvl.4
dispel scroll
koń
magia niebios
HEROES:
BSB 124p
GGH
wyrmlance
koń
Paladin 150p
zguba smoków
lance of artois
enchanted shield
royal pegasus
CORE:
11 KotR 288p
muzyk, chorąży
11KotR 288p
muzyk, chorąży
10 Bowman 60p
SPECIAL:
3 Pegasus Knights 175p
muzyk
3 Pegasus Knights 175p
muzyk
3 Pegasus Knights 175p
muzyk
RAR:
trebek 90
8 Grail Knights 344
muzyk, chorąży, chorągiew wiecznego płomienia
Może nic nowego, ale chciałbym to wypróbować. Jak to widzicie na nowych VC? Trochę mnie przerażają tek wielkie klocki zombie. Ogólnie to lord łapie jakieś większe potwory, paladyn te hexwraiths'y. Bsb do jednych kotrów, magiczka do drugich. Grale sami silniejsze oddziały cisną. Pegazy mieszają, wpadają od boków i du** strony. Co o tym myślicie? Jeszcze się zastanawiam nad złożeniem tego paladina, a dokładnie nad jego lancą. Zastanawiam się też nad zwykłą dodatkową lancą dla lorda- czy przy szarży on musi wybrać lancę czy mogę ja wybrać co ma wziąć?
-
- Oszukista
ja praktycznie nie rzucam czarów z większej ilości kostek niż 4, i i tak mam średnio 2-3 ifki na bitwę, więc może troszkę przewrażliwiony jestem...
Jeśli idzie o łuki - ja zawsze mam 10, czasami 2 a nawet 3. Po pierwsze - zawsze to dodatkowe wystawienie, a przy grze defensywnej - zawsze dodatkowa odginaczka/bloker kuli armatniej. Dlatego na Euro zazwyczaj mam 2*9 realmów - żeby weszły jeszcze łuki
Jeśli idzie o łuki - ja zawsze mam 10, czasami 2 a nawet 3. Po pierwsze - zawsze to dodatkowe wystawienie, a przy grze defensywnej - zawsze dodatkowa odginaczka/bloker kuli armatniej. Dlatego na Euro zazwyczaj mam 2*9 realmów - żeby weszły jeszcze łuki
W jaki sposób blokujesz chłopstwem kule armatnie?emiel_regis pisze:ja praktycznie nie rzucam czarów z większej ilości kostek niż 4, i i tak mam średnio 2-3 ifki na bitwę, więc może troszkę przewrażliwiony jestem...
Płotek łuczników jest w stanie ją zablokować. Poczytaj erratę i RB
-
- Oszukista
albo lord na pegazie/ jakiś inny kowboj
wiesz jak to jest: o głupi bretoniec wystawił mi pegaza pod działo... A teraz na SLOS to jeszcze lepszy deal: nie muszę przemieszczać chłopów w mojej 1 turze, żeby spokojnie strzelić z trebka

a co myślicie o tym paladynie na pegazie?
Brak przerzutów boli. Mała rada. Grając defensywnie trzymaj jednostki z magicznymi atakami trochę bardziej z tyłu niż te, które ich nie mają. wróg będzie szarżował w te bez magicznych ataków a w tedy robisz kontrę.