Bazyliszek - Czas Trolla WYNIKI str. 68
Re: Bazyliszek - Czas Trolla (Master, 25-26 lutego Warszawa)
Okaże się w praktyce, jak to działa
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Z drugiej strony - skoro chcesz zgadzać się na stalowanie, nie masz prawa mieć prestensji, że ktoś Ci kluczową turę urwał. System anty stallerski wprowadzaja nie po to by się lepiej czuć, a by można było karać tych, którzy grę psują. Jeżeli chcesz go obchodzić i znajdujesz ludzi z takim samym podejściem - niec was nie powstrzyma. Chyba że w końcu trafisz na nerwowego gracza, który rzuci Ci wiązankę w ryj albo po prostu...dostanie DQ
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
macie rację, co do systemu antystallerskiego, ale co mają zrobić armie liczne o wielu nietypowych zasadach , jak np orki?
Fanole, Manglery, Animozje.
Od, kiedy pamiętam to armie liczebne były zawsze w plecy z turami. Załóżmy, że będzie 10 armii po 200 modeli na turnieju...
Fanole, Manglery, Animozje.
Od, kiedy pamiętam to armie liczebne były zawsze w plecy z turami. Załóżmy, że będzie 10 armii po 200 modeli na turnieju...
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
- Aron_Banalny
- Masakrator
Never, mając dwa manglery w armii nie jestes w stanie wyrobić się w czasie?
nie no, O&G nie maja z reguły problemu ze stalowaniem
nie no, O&G nie maja z reguły problemu ze stalowaniem
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Andrzej pisze:Kurde, od wczoraj napisałem tylko jeden post Ech, co ta sesja robi z ludźmi
Hmm, nie uważacie, że lepiej byłoby ustalić od minimum 3 bitew? Bo trafić 2 razy na stallera nie jest tak trudno...Bazyliszkowy system AntyStallerski
W ramach dążenia do wyeleminowania SoP, postanowiliśmy wprowadzić innowacyjny system, mający na celu zmobilizowanie graczy do szybszego grania, a co najważniejsze dogrywania bitew.
-Gracze, oprócz zgłoszenia standardowego wyniku, zobowiązani są zgłosić również liczbę rozegranych tur.
-Na koniec turnieju, po ostatniej bitwie, sędziowie techniczni zweryfikują tę liczbę u każdego gracza.
-System uruchamia się tylko w przypadku, jeśli gracz nie dogra DWÓCH, lub więcej bitew.
Jeśli gracz rozegrał:
-27 tur, dostaje 1 punkt karny.
-26 tur, 2 punkty karne.
-25 tur, 3 punkty karne.
-24 tury, 5 punktów karnych.
-23 tury, 7 punktów karnych.
-22 tury, 50 punktów karnych.
System antystallerski jest wprowadzony po to, aby jedna strona nie przegrywała lub nie wygrywała zbyt mało ze stroną, której stallowanie czy gra na czas daje konkretny efekt.
Jeżeli wolisz z przeciwnikiem iść na piwo i zagrać sobie 3 tury i obaj jesteście zadowoleni to nic nikomu innemu do tego. Jeżeli jednego z Was to karci to właśnie po to jest ten system.
Posty Liddera i posty o sędziach technicznych liczących Wam tury można włożyć między bajki. Bitwę dogrywa się bardzo szybko.
-Mamy 5 minut, ok moja 4ta tura, nic nie robię
-moja 4ta nic nie robię
-moja piąta nic
itd
6 tur rozegranych, nikt Ci się nie każe ruszać, strzelać i czarować.
Jak obaj jesteście happy to wszyscy są happy. Jak jeden robi to specjalnie to ma dostać po łapach, takie jest założenie.
pozdro
P.S. Większym problem wydaje mi się wałowanie na ilości tur typu.
-To moja piąta
-Nie to twoja czwarta
-No co Ty chodź policzymy
-Nie źle liczysz, jeszcze raz
-Dobra stary, zaraz obaj dostaniemy karniaki
-ok ku..a niech będzie, że piąta
Dobry sposób na stallowanie?
Trzeba mieć kostkę z liczbą tur. Niemcy np mają takie cepcjalne wielkie kostki, gdzie sobie to zaznaczają, polecam
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
mlepkows pisze:Hej,
proszę o jakiś skrócony opis zasad specjalnych trolla. Książki chaosu jakoś tak w domu nie mam...
Maciek
Żuke
Reprezentowany przez model Troll (grrrrrrruby troll)
Monstrous Infantry 40x40
Żuke
M6 WS3 BS3 S5 T4 W3 I3 A3 Ld8
Special Rulz:
Stomp
Fear
Magical Troll Vomit
Mutant Regeneration 4+
Will of the Gods
Favor of the Gods
Nie wierze w twoją japę - Żuka drażnią niespodziewane zwroty akcji, ale nigdy nie daje za wygraną. Żuke posiada zasadę Stubborn
Stomp - stomp z siłą 5.....
Fear masz w RB
Magical Troll Vomit - możesz zamienić swoje ataki na jedno automatyczne trafienie o sile 5 no armour save. Ten atak jest magiczny.
Mutant Regeneration - regenka na 4+, jeśli wyregenerujesz więcej niż 1 ranę w danej fazie rzucasz na tabelkę Eye of the Gods i dostajesz dany effect np. +1T czy 4+ warda
Favour of the Gods - możesz zmienić wynik rzutu o 1. Nie możesz zmieniać wyniku 2.
Nie wierzę w Twoją japę - Stubborn w RB
dodam, że chodzi o ten rzut z zasady "Mutant Regeneration".Favour of the Gods - możesz zmienić wynik rzutu o 1. Nie możesz zmieniać wyniku 2.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dokładnie, wybacz - nie spałem od 26h
Tabelkę mam nadzieję, że każdy ogarnięty gracz sobie jakoś załatwi. Jest w AB, a każdy gracz wochu zna ją na pamięć.
Tabelkę mam nadzieję, że każdy ogarnięty gracz sobie jakoś załatwi. Jest w AB, a każdy gracz wochu zna ją na pamięć.
-
- Falubaz
Pytanie co do Barbie - Czy może strzelać po ruchu? Zakładam że tak skoro jest wzorowana na modelu DE, ale wolę się upewnić
Cauliflower pisze:
Barbie
Reprezentowany przez model Dark Elf Sorceress (moze być jakakolwiek babka tak naprawdę, byle z cycem i z kuszą)
Infantry 20x20
Barbie
M5 WS6 BS6 S4 T3 W2 I7 A3 Ld9
Special Rulz:
Dżaga – Barbie channeluje tak, jakby była magiem, dodatkowo posiada MR 3
Xbarossa – magiczna kusza, z zasadą Sniper, Multiple Shots 3, S4 i zasięgiem 30"
"Robię wynik" – za każdego bohatera zabitego przez Barbie, gracz kontrolujący otrzymuje +25pts
[/b]
Dopóki jej kusza to kusza to nie może (rulebook), co innego gdyby miała Darkelficką kuszę powtarzalną.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Will of the Gods to przerzut niezdanej paniki