Imperialny fluff

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Re: Imperialny fluff

Post autor: Martin von Carstein »

Ja tutaj nie widzę nic nadzwyczajnego, tak jak wyżej - czarna farba (chociaż podobają mi się rozjaśnienia czerni, ale jestem amatorem pędzla i podoba mi się większość malunków uniformów), nieco starania przy tarczach (wielgachne, może aż do przesady krzyże z czachą), trochę bretońskich koni, niektóre z łbami Imperialnych.
Tutaj jest wizja GW (Black Guard - Knights of Morr) mym zdaniem brzydka.

http://warhammerfb.wikia.com/wiki/Knigh ... the_Empire

Jak chcesz zobaczyć naprawdę piękną konwersję Imperialnych Rycerzy (też Morra) to wpisz w google Knights Black Rose. i pooglądaj piękne koniki, rzeźbione ręcznie kropierze, stosy czaszek... mniam.

http://warhammer-empire.com/theforum/in ... ic=39732.0 - tutaj są Czarne Róże.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, o 00:58 przez Martin von Carstein, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wujek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Wujek »

Podobają mi się hunters of Sigmar. Miałem właśnie bejcować dla podobnego efektu, zobaczymy jak wyjdzie. Jak skończę, wrzucę foty.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Dzięki za te obrazki ale akurat je znam bo do ToS już zajrzałem. ;)

Pytałem o konwersję bo może była by jakiś kreatywny sposób wykorzystania aktualnych części. Jak nie to trzeba by zmontować parę charakterystycznych elementów i chyba pobawić się w odlewanie...
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Ktoś może kojarzy książkę, z której pochodzi ten skan? Nie mogę bowiem znaleźć...

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

może Empire at War??
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Jeśli się nie mylę z: Uniforms & Heraldry Of The Empire. Wg mnie książka nie warta swojej ceny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Obydwa tytuły znam na pamięć i powiadam wam - nie ma tego tam. W U&H są tylko trzej Sylvańczycy, biało-czerwono-czarni. EaW nie porusza tejże kwestii niestety, chociaż opisuję całą bitwę pod Hel Fenn.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Gdzie znalazłeś to zdjęcie?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Nie wiem czy zauważyłeś, ale "pierwsza część" jest po "niemiecku", a druga po angielsku. :P

Tak czy owak, w życiu wcześniej czegoś takiego nie widziałem... Może jakiś bardzo stary AB do imperium? Albo jakaś funowska robota?

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Zauważyłem. ;) Dlatego tym bardziej mnie to zaciekawiło, skoro są wersje w dwóch językach znaczy to iż może jest to coś większego - więc wątpię że to robota fanów.
Starsze AB też tego nie mają, przynajmniej ja w nich nie widziałem

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

A może to: TAMURKHAN THE THRONE OF CHAOS. Patrząc na styl ilustracji, to ten sam autor. Jest tam coś o Imperium. Trzeba byłoby spytać Karlito, on ponoć ma tą kampanię.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Te obrazki jednoznacznie wskazują na regimenty imperium z Sylvani.

Podczas TAMURKHAN odnosi się do ataku na nuln od południa imperium. Więc to na pewno nie to.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Na 1000% i więcej procent nawet. Te obrazki, które ja dałem reprezentują armię von Draków, największy ród Sylvanii przed von Carsteinami. Z okresu po odzyskaniu niepodległości, wyrwaniu się spod panowania Stirlandzkiego w 1681 KI. Tak umundurowane oddziały (trudno orzec bez znajomości książki, z której obrazki pochodzą, ale załóżmy optymistycznie iż tak) służyły von Drakom, kolejno von Carsteinom i walczyły u boku Hrabiego-Wampira Vlada w jego wojnie... być może nawet za Konrada można było takie formacje spotkać...)\.

TAMURKHAN opisuje oddziały Chaosu, krasnoludów Chaosu i proponuje kilka nowych regimentów Imperium (do których oczywiście wydano nowe oddziały, jak Statek).

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Jak powszechnie wiadomo wśród naszych magicznych przedmiotów jest Runefang, chodzi mi o tego którego od tylu edycji możemy dawać generałom, a teraz wszystkim lordom.

Z jakiej prowincji pochodzi ten runefang? Podejrzewam że z Drakwaldu ale wolę się upewnić. :)

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

A nie było przypadkiem 12 runicznych kłów w imperium?
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

No było, ale przecież każdy elektor ma swój, Reiksmarshal ma Runefanga Sollandu, a imperator Runefanga Reiklandu.
A ten runefang w army booku jest tym bezpańskim, co leży w skarbcu w Altdorfie.
Tak przynajmniej zawsze myślałem...

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Może Franz ,,pożycza" też swój, kiedy bierze Ghal Maraz :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Tofic pisze:Może Franz ,,pożycza" też swój, kiedy bierze Ghal Maraz :P
To też jest możliwość, dlatego jestem ciekaw co się stało z runefangiem z Drakwaldu, jednej z upadłych prowincji.

Edit.

Nie wiem czy ktoś z was zauważył ale w obecnym booku kalendarium kończy się na dacie 2521-present, a w poprzednim booku było to 2521-2522. Także drodzy imperialiści archaon szykuje armię, chaos się rozrasta i musimy oczekiwać na inwazję która już była. :lol2:

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Przecież cały rulebook 8 edycji jest tak osadzony...
Coś tam wspominają o Archaonie, że zbiera siły, zbliżają się mroczne czasy i tyle. Burzy jeszcze nie było ;)

ODPOWIEDZ