Newbie w DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

Newbie w DE

Post autor: Gladius »

Witam.Byćmoże niektórzy już mnie znają z tematów o ChD..też nimi zaczynam grać..Teraz pytanie odnośnie DE. Chcę kupić 2 regimenty.Teraz nasuwa sie pytanie jakie Core na sam początek?? Czy kupic 2 regimenty warriorów i zrobić z nich 3 rg 2 kuszników i jeden (12) z włóczniami czy moze jeden regiment warriorów i jeden corsairs. Jeszcze jedno. Jaka jest Przydatność corsairs podczas walki oprócz ładnego wyglądu :P??

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Nie zrobisz korsarzyków z warriorów ;), pozatym są cieniutcy nikt w zasadzie nimi nie gra ;)
12 warriorów nie ma sensu, zrób albo 2 regi po 20 warriowów (wtedy trzea dokupić paru :)) bądż kuszoli to raczej 10 z shieldami
albo 20 warriorów 10 kszników i 2 figsy luzem zostają :]
to jak skleić figsy zależy tyklo i wyłącznie od tego jak chcesz grać

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

Mhm..myślałem raczej o walce na dystans i w momencie kiedy ostrzelam nadchodzące jednostki wroga wbije w niego włucnzniami..czyli toby wychodziło 2x10 kuszoli i 10 włóczoli...tylko problemem zostaje duże rozdrobnienie armii..

p.s sorry za błędy..jestem dziś jak połamany.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Ja bym ci radził zkombinować Dark Ridersów ja się bez nich nigdzie nie ruszam :D

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

Gladius pisze:Mhm..myślałem raczej o walce na dystans i w momencie kiedy ostrzelam nadchodzące jednostki wroga wbije w niego włucnzniami..czyli toby wychodziło 2x10 kuszoli i 10 włóczoli...tylko problemem zostaje duże rozdrobnienie armii..

p.s sorry za błędy..jestem dziś jak połamany.
kolejny człowiek, który zbyt fluffowo myśli :x

10 hipków z włóczniami nic nie zrobi, a też kosztuje. minimum 20 FCG
najlepiej kup 2 boxy i zrób duży oddział włóczników a z reszty kuszników. potem konicznie DR w liczbie 10 minimum

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

Z tego co czytałem mało osób gra włóczolami...większosć stawia na dystans przy małym wsparciu włóczoli..mhm..w sumie z tego co wiem to boxy u mnie są po 20 warriorów jeden więc będe miał 40 :D...i teraz jeżeli jest ich 40 to może 20 warriorów z włóczniami i 2x10 kuszników??..

aha..nie mówcie narazie skrótami bo w DE to ja niekorzesany jeszcze ..albo skróty wytłamaczcie..ja człowiek ciemny xD (pozostałosć po o&g :/)

p.s co do fluffu..to ja lubię roleplay i dlatego myślę fluffowo..nawet orasami grałem wg wymyslonej przezemnie historii armii ...może dlatego zawsze obrywałem xD..

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

w boxach jest po 16 warriorów z tego co wiem...

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

u nas w mieście (niby chaos warriorów jest po 16) to jest 20 na box..nie wiem skąd sprzedawca potrafi wytrzasnąć takie regi ale skądś potrafi :D..Pytałem się go ( można powiedziec że znam go długo i jest zaufany i obyty we wszystkim co sprzedaje) i powiedział że nie mniej niż 18 będzie miał w pudle...a max 22..skąd on takie bierze 0o?? nie wiem..ważne że takie boxy dostaje.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Proponuje po plastikach shadow/manflayerow, harpie, bolce. Potem rydaniki/knechci. Korsarzy, katow gwardie i inne dziwactwa proponuje sobie podarowac.

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

o no to ktoś wreszcie coś konkretnego przedstawił..a co z DR..mam straszną ochotę kupić ich następnych ( tudzież przerobić konnince od WE na DR).Myślę że się przydadzą co :wink:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

DR na pewno się przydadzą. 2 oddziały najlepiej.
Potem 2 RBT, a później wedle uznania.
Z dwóch boxów piechoty DE najlepiej zrobić 10 kuszników i 20 warriorów.

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

mhm..tak też myślałem..czyli regiment 20 włóczników i 10 kuszników..mhm Czy może 20 włóczników podzielonych na 2x10??

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Nie opłaca się brać włóczników w liczbie mniejszej niż 20

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

15 też jest ok. Ale 2x10 to już bardzo ekstrawagancka inwestycja. Trzeba mieć naprawdę dobry pomysł, jak tego używać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

cuż.. narazie zrobię och 20 i 10 kuszników..jak puźniej rozstawię to dojdę metodą prób i błędów..pogram nimi pare razy i zobaczymy...

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

gram DE już dość długo ... i powiem że 20 Worriorsow i 2x10 kuszników z tarczami daje rade ... zawsze jest gdzie magów pochować oraz gdy coś do ciebie dojdzie to w miarę można powalczyć... no chyba że to Chosowi kolesie .. wtedy modlisz sie by coś z twoich zostało :D

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

mhm..no to teraz skombinować 8 kuszników..wie ktoś gdzie mogę kupić na sztuki xD??dobra wiem głupie pytanie..dzięki all za pomoc..myślę że za około 2-3 miesiace wystawie to co skleciłem do galerii..ok thx 4 all

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Na allegro ;p Tanio :D

Awatar użytkownika
Gladius
Wałkarz
Kontakt:

noo niestety nie ma..szukałem ;]..cuż..poczekamy zobaczymy...może ktoś an sztuki będzie sprzedawał..a nuż będzie potrzebował szybko kasy i będzie sprzedawał tanoi :D:D

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

trzeba miec cierpliwosc i tyle.

ODPOWIEDZ