dzięki za błyskawiczną odpowiedźAsassello pisze:tak, kumuluje się.el Victor pisze:jak rzuce 3 czar z metalu co daje skaly skin to WL będą miały razem 3+ save w close i 1+ vs shooting ??
innymi słowy czy to się kumuluje z pozostałymi save ??
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
dzięki za błyskawiczną odpowiedźAsassello pisze:tak, kumuluje się.el Victor pisze:jak rzuce 3 czar z metalu co daje skaly skin to WL będą miały razem 3+ save w close i 1+ vs shooting ??
innymi słowy czy to się kumuluje z pozostałymi save ??
Mistrz Miecza Hoteha pisze:Jetstem nowy i dopiero od paru miesięcy gram elfami posiadam następujące siły: 10 strażników morskich, 10 Mistrzów Miecza Hoteha, 5 elyraniskich jeźdźców, maga 2 poziomu (Domena Życia),
Księcia na gryfie, Caradyna oraz 10 Strażników Feniksa, Lwi rydwan oraz 12 Włóczników i jedną balistę. Rozegrałem 4 bitwy (Format na 1000pkt) i na każdej dostałem mocno po tyłku. Co zrobić aby wygrywać? Gram w sobotę z Leśnymi Elfami (1000pkt) i kompletnie nie wiem jak ułożyć rozpiskę gdyż każda kolejna jaką wymyślam okazuje się jeszcze większym błędem niż poprzednia.
Teraz gram na takiej:
1 mag 2 poziomu -185pkt
10 Strażników Morskich -185pkt
10 Sw-255pkt
1 Lwi rydwan-140pkt
5 elyrańskich jeźdźcy- 85pkt
5 strażników feniksa - 148pkt
Macie jakieś pomysły jak z taką rozpiską to wygrać?
PS: Gramy na zasadach wystawiania z 7edycji
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
bardzo dziwny skrót.Matysz pisze:ksiądz na smoczku
DziękiAzurix pisze:Sword of Might i do tego Dragon Helm lub Enchanted Shield przy Smoku i Armour of Caledor nie potrzebny.
Taka mała prośba, zresztą nie tylko do Ciebie: jak poprawiacia początkującego za błedy w terminologi to podajcie mu właściwą, a nie wytykajcie tylko błędy/dziwcie się polskim nazwom (które tak trudno zrozumieć). Bo wiesz, słowo "ksiądz" nie jest tu skrótem. Ale będę miły i Ci powiem: to parafraza słowa "książę". Od razu lepiej, nie?Kosa pisze:bardzo dziwny skrót.Matysz pisze:ksiądz na smoczkuTen skrót już jest dla czegoś zarezerwowany...to tak jakby sword of battle nazywać słomką
prince to książę, i to nie jest skrót.Kosa pisze: Prince to prince, nie ma tutaj skrótu.