nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: nowe modele i unity?

Post autor: #helion# »

oooo, to coś nowego, jeszcze 1h temu jak lookałem to normalnie 24h wypisywali.... :-k
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Wujek pisze:
#helion# pisze:przy innych jednostkach nie ma takiego zapisu
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod2120006
jak to nie ma jak jest? ;)

Awatar użytkownika
Vlad
Wałkarz

Post autor: Vlad »

Jeśli to prawda to kiedy możemy się spodziewać oficjalnej zapowiedzi? jak było z wampirami, miesiąc przed premierą?

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Kefas pisze:
Wujek pisze:
#helion# pisze:przy innych jednostkach nie ma takiego zapisu
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod2120006
jak to nie ma jak jest? ;)
godzinę wcześniej od tego powyższej rozmowy sprawdzałem pozostałe unity (poza KO), jako pierwszych właśnie chłopków łuczników; wtedy przy nich nie było tego zapisu, więc wniosek prosty, majstrowali akurat przy stronie i ofercie Imperialnej;

z VC-tami było w ten sposób, że ściągali ze strony boxy, które miały być nowe (to akurat widziałem), inne coś tam odpisywali z datami chyba, ale głowy nie dam bo nie śledziłem tego dalej
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Boxy znikały. A te daty wydają się być stare. Nie pamiętam kiedy była premiera łuczników ale możliwe że wtedy dokonali repacka kawalerii.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Jeśli ktoś ma jakieś nowe info i zależy mu na anonimowości to może wysłać prywatną wiadomość do Darnoka, i tak się też chyba stało bo na warseerze możemy przeczytać coś dość interesującego:

sklepy miały zostać poiformowane o nowym kicie czołgu, nie mającym nic wspólnego ze Stankiem, model miałby być wielkości maszyn z 40k.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Markuene pisze:Jeśli ktoś ma jakieś nowe info i zależy mu na anonimowości to może wysłać prywatną wiadomość do Darnoka, i tak się też chyba stało bo na warseerze możemy przeczytać coś dość interesującego:

sklepy miały zostać poiformowane o nowym kicie czołgu, nie mającym nic wspólnego ze Stankiem, model miałby być wielkości maszyn z 40k.
Zaskakujące info. Wcześniej żadna plotka nie wspominała o tym. Czyżby czołg miał wskoczyć na nową większą podstawkę?

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

w sumie możliwe, bo mógłby to być dual kit dla big nuln cannon (który pojawił się w plotkach dawno temu) i nowego tanka właśnie.
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego, zważywszy na tą nową modę "Wielkofigurkową". Skoro są super olbrzymy i super pająki i czart wie co jeszcze to dość logiczne jest iż Imperium musi dostać coś gigantycznego. Obstawiałem osobiście tylko Papamobile, ale cóż...
W każdym razie coś tak wielkiego na miarę Leman Russa lub Baneblade'a byłoby fajne. Na pewno dobrze widoczne na półce. Może nawet udałoby się ST zrobić z modelu Leman Russa... :lol2:
Dziękuję za informację.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Obecny model czołgu jest super, wiec mam nadzieje ze mniejwiecej niezmienione zasady tego czołgu zostaną i bedziemy nadal na nim grali. A moga dodac cos ekstra gigantycznego jakis nowy wynalazek wozu bojowego czy cos takiego. Ołtarz nowy na 100% bedzie ale dla mnie nie powinien trafic na wieksza podstawke. Na tej olbrzymiej powinno być cos do walki :):):):):):)
JA CHCE POTWORA!!!!!

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Obrazek

Osobiście nie miałbym nic przeciwko, gdyby do tego Waraltara dodali taką opcję przebudowy.
Liczę iż tym "czołgiem" nie okaże się ten Okręt Parowo-żaglowy. Model z jednej strony bardzo ciekawy w budowie musi być. Z drugiej dziwnie wyglądałby na polu bitwy. Ale i tak lepiej mym zdaniem niż te potworne demigryfy (mi z Imperialnego zwierzyńca wystarczy stary, dobry cesarski gryf wersja bis, pegazik (mniej-więcej) i oczywiście Smok, którego chyba tak jak i pegazika trzeba "zajumać" z innych armii. Przynajmniej nigdy nie widziałem osobnego do kupienia). Inne potwory nie mieszczą się w mej głowie, osobiście jestem zwolennikiem ludzkich armii bezpotworowych. Dlatego najbardziej się cieszę z rycerstwa i łuczników. Mam nadzieję iż przynajmniej rycerstwo (którego chyba prawie nikt nie wystawia, jak czytam rozpiski) okaże się godne (chociaż mym zdaniem obecni, nie licząc koni, też są ładni). Najchętniej zobaczyłbym nową piechotę liniową... gdyby nie to iż całe regimenty mam używane za połowę ceny lub mniej to bym się mocno poirytował ich jakością. Imperialny hipek za 6,50-7,50 zł, często w jakiejś nędznej posturze, część detali ładna, część w ogóle brak, linii podziału czasami nie widać (bo ich nie ma)... na litość boską, a tego obecnie trzeba mieć na pęczki. Jeszcze mógłbym zrozumieć, gdyby ceny produkcji de facto były tak wysokie, gdyby te rupcie dodatkowe, kilka tarcz, mieczy, ostrz halabard, może główek tyle kosztowały... porównując ceny z Mantikowymi (którzy potrafią zrobić ładne, albo przynajmniej ciekawe figurki), które są (w kategorii fantasy) o połowę tańsze... fakt jest chyba ogółowi znany i każdy to przeklina - GW ma jeszcze silny monopol, umacniany przez zasady turniejów "tylko figurki GW", więc mogą sobie póki co bimbać sprawę (mógłbym dodać jeszcze kwestię często fantastycznego fluffu, o który GW stara się dbać, może nie tyle w sferze samego Battla co z pewnością WFRP, z przyczyn naturalnych).
Przynajmniej część tych nowych figurek prezentuję ciekawy poziom (mam tu głównie na myśli Wampirzy Tron, bardzo ładny, Czarni Rycerze, Isabela von Carstein, może wiwernę z Azhogiem i ten pająk... to te charakterystyczne, często mające być unikatem w armii... a reszta po staremu, za stare ceny, z zasadą "horda" - o ile ta sama zasada mi się podoba w kwestii technicznej, wielki blok piechoty zawsze dobrze wygląda, to jednak koszty (złotówkowe) jak na me możliwości są okropne (całe szczęście iż wyrwałem trochę oryginalnej piechoty na tym allegro to się jakoś rozeszło po kościach, bo inaczej nie zdzierżyłbym).

Ale dość tego czczego narzekania, zobaczymy co tak GW w kwestii Imperium upichcą. Przynajmniej fluffu prawdopodobnie zepsuć nie zepsują (a to kocham ja najbardziej z tego wszystkiego.)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Martin von Carstein pisze: (...)umacniany przez zasady turniejów "tylko figurki GW"(...)
To już w dużej mierze mit. W Polsce ludzie się z tego wyleczyli już dawno temu. Na Zachodzie też.
Martin von Carstein pisze:Przynajmniej fluffu prawdopodobnie zepsuć nie zepsują (a to kocham ja najbardziej z tego wszystkiego.)
Nie byłbym taki pewien. Genialny Wydawca potrafi zaskoczyć każdego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

To już w dużej mierze mit. W Polsce ludzie się z tego wyleczyli już dawno temu. Na Zachodzie też.
W takim razie bardzo dobrze się dzieje. Jedynym sposobem na zachęcenie GW do podniesienia standardu swych oferowanych usług (poprzez zwiększenie jakości do obecnych cen vs. dostosowanie cen do jakości) to właśnie nabywanie cudzych odpowiedników (czyli napychanie kabz konkurencji, która kiedyś - mowa oczywiście o MG - może nawet stworzy ciekawy, mocny fluff swego świata... póki co raczkują) i podkopywanie tym samym monopolu "jedynej słusznej firmy". No naprawdę krew człowieka może zalać gdy widzi takich Imperial Guard, grubo ciosanych na kształt ludzki vs. Korporacyjnych, gdzie nie dość iż szczegółów więcej to i proporcje lepsze (a do tego cena nieco niższa). Byle fluff ciekawy dorobili, to już będzie coś.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, o 18:09 przez Martin von Carstein, łącznie zmieniany 1 raz.

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Nowe booki juz nie maja tyle magicznych itemow. Cieekawe co nam pozabieraja. Mysle ze dawn armor vs aomi. Jedno wypadnie
Armie zaczynaja sie robic zbalansowane i nie zdziwilbym sie jak by 50%itemow polecialo do zyda.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Boksy z rycerzami i łucznikami są ponownie dostępne w ciągu 24h na stronie GW. Zapis o ich powrocie 7 kwietnia 2012 r. został już usunięty. Ciekawe o to oznacza?

dumny puchacz
Mudżahedin

Post autor: dumny puchacz »

Ostudzając czołgowy zapał: Darnok na warseerze wspomniał o nowym "tank boksie", opisał go: "This has nothing to do with the Steamtank, but with the box size of the usual 40K tank." Czyli zamiast czołgopodobnej maszyny spodziewałbym się, że nasz dual kit altar/pojazd dla wizard lorda będzie niebotycznych rozmiarów.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ten dual box jest juz potwierdzony i będzie to duża platforma dla maga lub kapłana. Pytanie jedno. Czt będzie to wysokie i smukłe na rydwanowej podstawce (tak jak to nowe cudo do wampirków) czy też kloc wielkości arachnaroka.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Raczej jak wampirzy tron. Bardzo byłbym zdziwiony, gdyby to coś był na podstawce rydwanowej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Ciekawe, ciekawe... możę będzie więcej niż jeden dual kit? Bo przecież war altar też ma się pojawić i to on będzie zmiksowany z tą platformą dla magusów a nie cannon. Nowego czołgu raczej nei będzie bo przecież ten obecny nie jest taki stary. Jeśli premiera ma być w kwietniu to całkiem możliwe że jakieś informacje wypłyną już niedługo.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Jakos bardzo sceptycznie podchodze do pojazdu dla maga. Mamy altara i jest super, wydac go w nowej formie i tyle. A druga maszynke niech zrobia konkreta do miazdzenia wrogow, zaawansowana technika parowa :):):) Ale nie kolejny tron do czarowania, to nie pasuje w tej armi zdecydowanie bardziej niz jakis fajny potworek.A z innej beczki mamy naprawde fajnie zroznicowane cory. Popatrzcie na lizaki, oni maja 3 jednostki do wypelnienia minimum 25% z czego jedna od drugiej rozni sie tylko zasada harcownikow., my mamy ponad dwa razy wiecej. Jesli by dodali rodzaje zakonow u zmniejszyli minimum Huntsmenow. To dla mnie nic nie musza tu zmieniac. Chyba, że koszty pkt ale tu nie zwala raczej nic.

Zablokowany