Kultowy Pre-Bazyliszek WARSZAWA - 18.02.2012
Re: Kultowy Pre-Bazyliszek WARSZAWA - 18.02.2012
Ha wiedziałem kiedy uciec z turnieju:D dziwne że tak długo nie było swiatła:/
taaa, najlepszy tekst jaki słyszałem, chyba u Gąsiora przy stole
-no dobra to ja szarżuję tym na to;
-ale nie możesz...nie widzisz

i faktycznie nie widział. pochował się w tym lesie później i nie było możliwości go tam odnaleźć#helion# pisze:taaa, najlepszy tekst jaki słyszałem, chyba u Gąsiora przy stole

dzieki za tur. szczególnie dla rybki za słuszną lekcje gry z lizi.
graty dla topu czyli samych Jeźdźców!!!!!!!!!!

na korytarzu z Królikiem (7 stół a pierwszy na korytarzu), daliśmy radę tylko jedną turę rozegrać, spakowanie pacyn po ciemaku to niezły Hardcore, ale i tak lepsza jazda była z odniesieniem stołu
następnym razem wezmę latarkę tak na wszelki...
co do samych bitew
1 z Barbarossą
niezła lekcja gry; Zbyszek pokarał mnie i lekko przyfarcił z popychaczką na całą armię na ifce na 3 kościach co utrudniło (wampir przeżył wsysanie tylko ze stratą charmed shielda) dość mocno mi grę, w mojej przez 2 tury również fatalnie szła i magia i strzelanie; park maszynowy przez 2 tury nic kompletnie nie ustrzelił, kometa na ifce weszła ale co z tego jak ledwo magica przeżyła wsysanko, jak spadła to z zasięgiem 3" i nic nie zrobiła; Zbyszek zaczął mnie flankować, Terrorgej wyskoczył zza górek i obelisków i zaczął krzyczeć naokoło; jedne halabardy tak spanikowały (zniszczony cannon od vargeistów), że wylądowały w połowie stołu na drugiej flance; próbowałem coś nieporadnie kombinować ale jakoś niemrawo mi to wychodziło; na sam koniec popełniłem błąd z rzucaniem czarów, zamiast Terrorgeja potraktować sygnaturą z lighta na wyższym poziomie, odpuściłem mu, ale trudno; 2:18 i zasłużony łomot, bitewka bardzo sympatyczna i pełna kultura gry u oponenta, dzięki Zbyszku
2 z Przemciem
przemek rozpoczął od kompletnie, fatalnego ustawienia, ustawił bunkier marauderów w klocek idealnie naprzeciwko 2 mortarów z inżynierem; bitwy nie ma co opisywać bo to była zwykła egzekucja i rzeź; w przeciwieństwie do poprzedniej rudny dla odmiany tutaj wchodziło wszystko co chciałem, począwszy od eliminacji jednego shrina z chain lightninga cannona i czołgu, przez co Przemek miał bardzo nikłe szanse rzucenia warda na czołzenów; epickie zakończenie bitwy to dwa wydarzenia, pierwsze, zbrejowanie i zagonienie kawy pegazordem od tyłu i wujkiem od przodu, a drugie uwalenie testu S na siatkę (net of amyntok) przez warriorów, którzy stanęli naprzeciwko całej mojej armii jak owieczki na rzeź; Przemek poddał bo to dopiero 3 tura była a czołzenów zostało 9-10 zaś warriorsi już byli skazani na straty; 20:0
3 z królikiem nie ma co opowiadać bo rozegraliśmy tylko moją pierwszą turę 10:10
dzięki wszystkim za tur i przeciwnikom za bitwy, szkoda tylko było tych ciemności
EDIT:
chłopaki, wystawcie chociaż tabelkę z wynikami

co do samych bitew
1 z Barbarossą
niezła lekcja gry; Zbyszek pokarał mnie i lekko przyfarcił z popychaczką na całą armię na ifce na 3 kościach co utrudniło (wampir przeżył wsysanie tylko ze stratą charmed shielda) dość mocno mi grę, w mojej przez 2 tury również fatalnie szła i magia i strzelanie; park maszynowy przez 2 tury nic kompletnie nie ustrzelił, kometa na ifce weszła ale co z tego jak ledwo magica przeżyła wsysanko, jak spadła to z zasięgiem 3" i nic nie zrobiła; Zbyszek zaczął mnie flankować, Terrorgej wyskoczył zza górek i obelisków i zaczął krzyczeć naokoło; jedne halabardy tak spanikowały (zniszczony cannon od vargeistów), że wylądowały w połowie stołu na drugiej flance; próbowałem coś nieporadnie kombinować ale jakoś niemrawo mi to wychodziło; na sam koniec popełniłem błąd z rzucaniem czarów, zamiast Terrorgeja potraktować sygnaturą z lighta na wyższym poziomie, odpuściłem mu, ale trudno; 2:18 i zasłużony łomot, bitewka bardzo sympatyczna i pełna kultura gry u oponenta, dzięki Zbyszku
2 z Przemciem
przemek rozpoczął od kompletnie, fatalnego ustawienia, ustawił bunkier marauderów w klocek idealnie naprzeciwko 2 mortarów z inżynierem; bitwy nie ma co opisywać bo to była zwykła egzekucja i rzeź; w przeciwieństwie do poprzedniej rudny dla odmiany tutaj wchodziło wszystko co chciałem, począwszy od eliminacji jednego shrina z chain lightninga cannona i czołgu, przez co Przemek miał bardzo nikłe szanse rzucenia warda na czołzenów; epickie zakończenie bitwy to dwa wydarzenia, pierwsze, zbrejowanie i zagonienie kawy pegazordem od tyłu i wujkiem od przodu, a drugie uwalenie testu S na siatkę (net of amyntok) przez warriorów, którzy stanęli naprzeciwko całej mojej armii jak owieczki na rzeź; Przemek poddał bo to dopiero 3 tura była a czołzenów zostało 9-10 zaś warriorsi już byli skazani na straty; 20:0
3 z królikiem nie ma co opowiadać bo rozegraliśmy tylko moją pierwszą turę 10:10
dzięki wszystkim za tur i przeciwnikom za bitwy, szkoda tylko było tych ciemności

EDIT:
chłopaki, wystawcie chociaż tabelkę z wynikami

Wszystkim Serdecznie dziękuję za przyjście na turniej! Gratulację dla zwycięzcy!!!
1. Fisch- 54
2. Św. Barbara- 52
3. Dębek- 52
4. Shino- 51
5. Crus- 50
6. Kalafior- 49
7. Lipek- 47
8. Barbarossa- 42
9. Rocco Manfredi- 40
10. Arbiter- 40
11. Szwentas- 38
12. Helion - 36
13. Gąsior- 36
14. Królik- 36
15. Lohost- 36
16. Kozioł- 34
17. Semi- 33
18. Eliah- 32
19. Rafixator- 32
20. Marian WE- 32
21. Stachu- 32
22. Oko- 29
23. Marian- 28
24. Krzysiek_312- 27
25. Lenart- 25
26. Varden- 25
27. Śmiechu- 25
28. Assasello- 25
29. Lazur- 24
30. Draleba- 24
31. Grichalk- 23
32. Grzeol- 23
33. p17- 23
34. Sill- 20
35. Zielony- 12
36. Przemcio- 11
1. Fisch- 54
2. Św. Barbara- 52
3. Dębek- 52
4. Shino- 51
5. Crus- 50
6. Kalafior- 49
7. Lipek- 47
8. Barbarossa- 42
9. Rocco Manfredi- 40
10. Arbiter- 40
11. Szwentas- 38
12. Helion - 36
13. Gąsior- 36
14. Królik- 36
15. Lohost- 36
16. Kozioł- 34
17. Semi- 33
18. Eliah- 32
19. Rafixator- 32
20. Marian WE- 32
21. Stachu- 32
22. Oko- 29
23. Marian- 28
24. Krzysiek_312- 27
25. Lenart- 25
26. Varden- 25
27. Śmiechu- 25
28. Assasello- 25
29. Lazur- 24
30. Draleba- 24
31. Grichalk- 23
32. Grzeol- 23
33. p17- 23
34. Sill- 20
35. Zielony- 12
36. Przemcio- 11
- swieta_barbara
- habydysz
Brawo Zielony! Nie jestes ostatni!
Spoko turniej - moja rozpa na terrorach jest bardzo sympatyczna i przedewszystkim mega szybka, ale niestety nie jest az tak gięta jak sie wydaje na papierku.
A co do ostatniej bitwy
i to do orgów: Postarajcie sie ogarnąć na takie sytuacje kaski górnicze
acz kolwiek strasznie klimatycznie sie grało w takich warunkach.
A co do ostatniej bitwy

i to do orgów: Postarajcie sie ogarnąć na takie sytuacje kaski górnicze

acz kolwiek strasznie klimatycznie sie grało w takich warunkach.