Bazyliszek - Czas Trolla WYNIKI str. 68
Re: Bazyliszek - Czas Trolla (Master, 25-26 lutego Warszawa)
LOL, przestańcie spamować tą pseudo-matmą , bo jeszcze ktoś w to uwierzy, że nieskończoność można określać jako granice :/
Nieskończoność to pojęcie, nie liczba.
Będzie można kimać z piątku na sobotę w szkole?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dla mnie pojęciem na masterze jest zdanie orga i sędziego głównego, więc zamiast dywagować przyjmijcie do wszystkiego prostą zasadę - to co mówi Lidder i ja będzie mieć zastosowanieLidder pisze:Nieskończoność to pojęcie, nie liczba.
Z górki nie widac za górką i tyle
Będzie można kimać z piątku na sobotę. Najlepiej przyjechac do godziny 23, jeżeli ktoś zamierza przyjechać później prosze o kontakt do mnie albo do Kalesonera.
Póki co, jest to opcja pay free, ale potwierdze to na 100% ostatecznie w poniedziałek.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
teoretycznie:
gram Woch-em, postawiłem swojego wypucowanego Hellcanona na górce. Chcę nim strzelić do oddziału wroga, który jest za górką np według pierwszej mapki terenu, którą daliście na Bazyla. Nie mogę tego zrobić, ponieważ go nie widzę pomimo tego, że jestem na górce + jestem potworem?
Żadne true line of sight się nie liczy? Była chyba jeszcze druga opcja określania wysokości, konnica 2, piechota 1 itd.
Pytam się, bo na turnieju nie chcę, aby była taka sytuacja. Wróg czerwony i spieniony, po namyśle przychodzi jedno - Lidder, jesteś potrzebny! Chodź do nas. Więc, aby ulżyć sędziom w cierpieniu;).
Praktyka:
1. Nie krzywdzi to armii strzeleckich, takich jak dwarfy, Chaos Dwarfy, Orki i Gobliny (można), Imperium, Ogry w stosunku do armii pędzących do przodu? VVampiry, Woch, Demony, Bretka?
Tylko się pytam. Jeżeli uważacie, że nie wpłynie to na wyniki rozgrywek, na armie jakie wybiorą gracze okej.
---
Druga sprawa:
Czy hellcannon ma magiczne ataki i bije magicznym pociskiem z racji bycia demonem? Pytanie raczej nie przydatne, ale będzie wielu eteryków...
gram Woch-em, postawiłem swojego wypucowanego Hellcanona na górce. Chcę nim strzelić do oddziału wroga, który jest za górką np według pierwszej mapki terenu, którą daliście na Bazyla. Nie mogę tego zrobić, ponieważ go nie widzę pomimo tego, że jestem na górce + jestem potworem?
Żadne true line of sight się nie liczy? Była chyba jeszcze druga opcja określania wysokości, konnica 2, piechota 1 itd.
Pytam się, bo na turnieju nie chcę, aby była taka sytuacja. Wróg czerwony i spieniony, po namyśle przychodzi jedno - Lidder, jesteś potrzebny! Chodź do nas. Więc, aby ulżyć sędziom w cierpieniu;).
Praktyka:
1. Nie krzywdzi to armii strzeleckich, takich jak dwarfy, Chaos Dwarfy, Orki i Gobliny (można), Imperium, Ogry w stosunku do armii pędzących do przodu? VVampiry, Woch, Demony, Bretka?
Tylko się pytam. Jeżeli uważacie, że nie wpłynie to na wyniki rozgrywek, na armie jakie wybiorą gracze okej.
---
Druga sprawa:
Czy hellcannon ma magiczne ataki i bije magicznym pociskiem z racji bycia demonem? Pytanie raczej nie przydatne, ale będzie wielu eteryków...
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
dokladnie tak. za gorke nie widac wogole. niezaleznie od wszystkiego.gram Woch-em, postawiłem swojego wypucowanego Hellcanona na górce. Chcę nim strzelić do oddziału wroga, który jest za górką np według pierwszej mapki terenu, którą daliście na Bazyla. Nie mogę tego zrobić, ponieważ go nie widzę pomimo tego, że jestem na górce + jestem potworem?
hellcannon nie jest demonem. nie ma magicznych atakow. nie ma warda. nie ma niestabilnosciCzy hellcannon ma magiczne ataki i bije magicznym pociskiem z racji bycia demonem? Pytanie raczej nie przydatne, ale będzie wielu eteryków...
Czy naprawde ciężko jest przeczytac pierwsza strone z zasadami??
Na ETC obowiązuje Slos, a skoro Bazyliszek jest na zasadach ETC to Slos również obowiązuje.
Jeżeli uwazasz że te zasady widocznosci karca armie strzeleckie to sie troche mylisz, bo akurat Krasnoludy i Imperium sie ciesza gdyż mają maszyny za oddziałami i nie musza dbac o ich widocznosc w fazie RM.
Co do Magicznych ataków z Helki - tak czytam i czytam i jakoś nie mogę sie doczytać w jej specialnych zasadach czegoś takiego jak Demonic.
Moze jeszcze byś chciał by miała WS 5+??
Naprawde czasem wystarczy poczytac
Na ETC obowiązuje Slos, a skoro Bazyliszek jest na zasadach ETC to Slos również obowiązuje.
Jeżeli uwazasz że te zasady widocznosci karca armie strzeleckie to sie troche mylisz, bo akurat Krasnoludy i Imperium sie ciesza gdyż mają maszyny za oddziałami i nie musza dbac o ich widocznosc w fazie RM.
Co do Magicznych ataków z Helki - tak czytam i czytam i jakoś nie mogę sie doczytać w jej specialnych zasadach czegoś takiego jak Demonic.
Moze jeszcze byś chciał by miała WS 5+??
Naprawde czasem wystarczy poczytac
Rince pisze:Smiechu, ale nie badz opryskliwy dla nowych graczy.
Never = młody Artur S. nie jest nowym graczem, bo ma stycznasc z WFB od kiedy tata zaczoł grać, z tą różnicą że grają głównie na PURE, a zasady ETC i inne jakie my wprowadzamy na turniejach są im obce i najczesciej kontrowersyjne.
A co do opryskliwosci - przecierz grzeczny byłem i nie przeklinałem
hehe, no tak pełna kulturaSmiechu pisze:A co do opryskliwosci - przecierz grzeczny byłem i nie przeklinałem
Śmiechu ma rację, 1 stronka, to tylko jedno kliknięcie, a potem wystarczy tylko poczytać...
Tak.Przemcio pisze:Pytanko czy drukujecie rozpy czy trza mieć własną
------------------------------------------------------------------------------
Drukujemy, ale i tak dobrze jest wziąć zapasową rozpiskę
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, o 20:44 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.
Prysznice są przy sali w której gramy, wiec niestety rano będzie trzeba przejść ze szkoły do sali (kilkadziesiąt metrów po dworze, więc spacer w samym ręczniku odradzam) i tam dopiero wziąć prysznic.Akadera pisze:W szkole sa prysznice, z ktorych mozna kozystac?
Proponuję od 18-19, wcześniej możemy nie przybyć na salę z terenami.od której w piątek można przybywać co by rzeczy zostawić, itp.?
tak, liczy się.pytanko dotyczące fazy magii. czy jeśli zużyję scrolla albo mag posiadający go zginął/ucieka to nadal liczy się on jako +1DD
Tylko do tych naprawdę dużych
Do piątku
Do piątku
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Shino i As odpowiedzieli poprawnie na Wasze pytania.
faktycznie lepiej zapytać wczesniej niż potem latać po nas na turnieju, SLOS jest nowy i nie każdy musi być na niego ograny.
Wystarczy zapamiętać bardzo proste zasady:
1) wszystko widzi przez wszystko z wyjątkiem:
górek, obelisków, domków
-przez te tereny nie widać nigdy, nawet stojąc na jednej górce czy będąc w jednym domku nie widac nad pozostałymi podobnymi
2) wszystkie oddziały dają hard cover strzelajac przez nie
3) modele z zasadą large target nigdy nie otrzymują hard covera od innych oddziałów
Naprawdę proste - SIMPLE line of sight
Wszelkie pytania odnośnie dopuszczania modeli proszę kierować do Blessa!
Bless ocenia modelarkę i to on decyduje o dopuszczeniu oddziałów do gry.
W kwestii bazyliszków jeżeli jakiegos zaakceptowałem to to Blessowi przekażę, w kwestii zwykłych oddziałów Bless ma wyłączność.
faktycznie lepiej zapytać wczesniej niż potem latać po nas na turnieju, SLOS jest nowy i nie każdy musi być na niego ograny.
Wystarczy zapamiętać bardzo proste zasady:
1) wszystko widzi przez wszystko z wyjątkiem:
górek, obelisków, domków
-przez te tereny nie widać nigdy, nawet stojąc na jednej górce czy będąc w jednym domku nie widac nad pozostałymi podobnymi
2) wszystkie oddziały dają hard cover strzelajac przez nie
3) modele z zasadą large target nigdy nie otrzymują hard covera od innych oddziałów
Naprawdę proste - SIMPLE line of sight
Wszelkie pytania odnośnie dopuszczania modeli proszę kierować do Blessa!
Bless ocenia modelarkę i to on decyduje o dopuszczeniu oddziałów do gry.
W kwestii bazyliszków jeżeli jakiegos zaakceptowałem to to Blessowi przekażę, w kwestii zwykłych oddziałów Bless ma wyłączność.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole