Długobrodzi by Krótko brody Gnorst
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Długobrodzi by Krótko brody Gnorst
Witam jako ze mi się nudzi i aktualnie sklejam inna armie niż krasnoludy chciałbym zaprezentować Wam
moje pierwsze pomalowane figurki (krasnali)w życiu.
cały skład warków
i ich przywódca
opinie i madre rady mile widziane
moje pierwsze pomalowane figurki (krasnali)w życiu.
cały skład warków
i ich przywódca
opinie i madre rady mile widziane
Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, o 15:48 przez Gnorst, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak na pierwsze figurki w życiu- bomba Mógłbyś trochę zwashować skórę- zwłaszcza na dłoniach jest to widoczne, na ubrania też by się przydało, albo trochę więcej rozjaśnień, ale generalnie czysto i w miarę schludnie, jak na początek bardzo ładnie Tylko skullpassowe krasnoludy są na tyle koszmarne, że i tak niewiele z nich da się wyciągnąć
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
A ja mam prośbę czy mógłbyś zrobić lepsze zdjęcia podstawek ciekawią mnie (= Malowanie figurek mi się podoba (= pozdrawiam
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak na pierwsze malowane figsy - baardzo fajnie
Uwagi:
- zwashuj bronie, tarcze, skórę itp.
- dziwny odcień skóry na dłoniach np. muzykanta,
- oczy - po namalowaniu obleć je z góry i z dołu fleshem - nie będą wyłupiaste'
- kolorystyka: looknij na jakąś paletę kolorów i staraj się nie zestawiać ze sobą kolorów przeciwstawnych -
zielone dodatki to IMO kiepski pomysł
To są tylko uwagi, nie traktuj tego jako krytykę, jest OK
Uwagi:
- zwashuj bronie, tarcze, skórę itp.
- dziwny odcień skóry na dłoniach np. muzykanta,
- oczy - po namalowaniu obleć je z góry i z dołu fleshem - nie będą wyłupiaste'
- kolorystyka: looknij na jakąś paletę kolorów i staraj się nie zestawiać ze sobą kolorów przeciwstawnych -
zielone dodatki to IMO kiepski pomysł
To są tylko uwagi, nie traktuj tego jako krytykę, jest OK
Dzięki za dobre słowo
Co do samych figurek to :
-Nadel niestety nie mam teraz aparatu zęby zrobić zdjęcia jak chcesz wiedzieć coś konkretnego tom pytaj;)
-Smiejagreg wtedy nie miałem za bardzo washa tylko rozwadniałem sobie farbki i może dla tego tak to wygląda ale to mnie nie usprawiedliwia a co do tych dłoni to miały być rękawice u muzyka i sierżanta
Ogólnie mam problem z oczami ale myślę ze z czasem mi zaczną wychodzić jak trzeba .
A co do kolorystyki to masz racje , porostu sam nie wiedziałem do końca jakie chce krasnale i trochę eksperymentując wyszło jak wyszło.
Jak mi się uda coś namalować nowego to postaram się wrzucić choć nie będą to już krasnale a kosmiczne wilczki
Dzięki za uwagi
Co do samych figurek to :
-Nadel niestety nie mam teraz aparatu zęby zrobić zdjęcia jak chcesz wiedzieć coś konkretnego tom pytaj;)
-Smiejagreg wtedy nie miałem za bardzo washa tylko rozwadniałem sobie farbki i może dla tego tak to wygląda ale to mnie nie usprawiedliwia a co do tych dłoni to miały być rękawice u muzyka i sierżanta
Ogólnie mam problem z oczami ale myślę ze z czasem mi zaczną wychodzić jak trzeba .
A co do kolorystyki to masz racje , porostu sam nie wiedziałem do końca jakie chce krasnale i trochę eksperymentując wyszło jak wyszło.
Jak mi się uda coś namalować nowego to postaram się wrzucić choć nie będą to już krasnale a kosmiczne wilczki
Dzięki za uwagi
Dla mnie jak na pierwsze figurki to wyglądają pięknie. Może nie maluje zbyt długo ale zwashuj wszystkie srebrne i złote elementy czarnym, jak nie wasz washa to rozwodnij dość mocno czarną farbkę i dodaj trochę płynu do naczyń (dosłownie 1 kropelkę). Skórę tak samo zwashuj brązowym jakimś jasnym. Co do rogów spróbuj zrobić takie trójkąciki z jasnego brązowego, a na dole malnij taką obwódkę z powiedzmy bestial browna.
Masz talent i rozwijaj go, a będziesz porządnym malarzem!! Nie tak jak ja
Masz talent i rozwijaj go, a będziesz porządnym malarzem!! Nie tak jak ja
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Przypuszczałem, że miały to być rękawice, ale na tych figsach to się IMO nie sprawdza.
Porównaj z najnowszymi - starymi metalowymi strzelcami - ci mają długie rękawice, jest różnica.
Co do washowania, to uważam, że jednak nic nie zastąpi do końca washy. Próbowałem rozcieńczać farbę + płyn do naczyń, ale efekty były niezadowalające, to jednak coś innego. Jedynie czasem same washe rozcieńczam, ale rzadko.
MALUJ KRASNALE Po pierwsze bardzo dobrze Ci idzie, a po drugie uważam, że są to jedne z trudniejszych do malowania figsów. Pozdrawiam.
Porównaj z najnowszymi - starymi metalowymi strzelcami - ci mają długie rękawice, jest różnica.
Co do washowania, to uważam, że jednak nic nie zastąpi do końca washy. Próbowałem rozcieńczać farbę + płyn do naczyń, ale efekty były niezadowalające, to jednak coś innego. Jedynie czasem same washe rozcieńczam, ale rzadko.
MALUJ KRASNALE Po pierwsze bardzo dobrze Ci idzie, a po drugie uważam, że są to jedne z trudniejszych do malowania figsów. Pozdrawiam.
Witak , po długiej przerwie w malowaniu związanej z remontem domu , przeprowadzką , codziennymi obowiązkami męża i ojca i w końcu brakiem miejsca na hobby , udało mi się zbudować biurko (zdjęcia wkrótce w odpowiednim dziale) i pomalować slayera .
Zaznaczę że w praktyce jestem początkującym malarzem , wiec krytyką i radą jak malować nie pogardzę ;P
Jest to VIP więc zdjęcia nie powalają ,a jeszcze podstawkę muszę zrobić
Zaznaczę że w praktyce jestem początkującym malarzem , wiec krytyką i radą jak malować nie pogardzę ;P
Jest to VIP więc zdjęcia nie powalają ,a jeszcze podstawkę muszę zrobić
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Całkiem spoko ten slayer, podoba mi się kolor czupryny, choć lekkie jeszcze jeodno rozjaśnienie by się jej przydało. Tak samo rozjaśnienia na portkach - mus. I tak Ci będą różni ortodoksi dokuczać, że nie ma pasków na spodniach i tatuaży - ja też ich na swoich nie mam i żyję . Ale rozjaśnienia na portkach zrób. I najważniejsze - zmień kolor butów, bo bardzo się gryzie z turkusem spodni.
Skóra za jasna chyba że to efekt aparatu?
a tak pozatym to to koledzy już powiedzieli co i jak
jak na początek to malowanie nawet przyjemne
a tak pozatym to to koledzy już powiedzieli co i jak
jak na początek to malowanie nawet przyjemne
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906