Witam.
Dopiero zaczynam przygodę z WFB i mam pytanko, czy inżynier może przerzucać Hellblastera. W armybooku jest napisane, że nie, lecz usłyszałem, iż tak można jednak robić. Co jest zatem właściwe?
Inzynier a hellblaster
Moderator: #helion#
Errata zniosła zapisek o helblasterze i helstormie.
Skoro zaczynasz to polecam zapoznać się z erratą do Imperium na stronie Gw
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... reV1_2.pdf
co nieco zmienia w stosunku do bazowego army booka.
Skoro zaczynasz to polecam zapoznać się z erratą do Imperium na stronie Gw
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... reV1_2.pdf
co nieco zmienia w stosunku do bazowego army booka.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Witam.
Chciałbym poruszyć jeszcze temat kombinacji Inżynier + Hellblaster. Mianowicie nie mogę nigdzie doszukać się informacji o tym czy Hellblaster może korzystać z BS od inżyniera? Dla przykładu w Erracie krasnoludów taki zapis jest wyraźny. W imperialnej nie ma wzmianki o tej kwestii. RB na temat inżynierów milczy. Dlatego chciałbym zapytać o wasze zdanie.
Jeśli odpowiedź jest twierdząca chciałbym zapytać czy inżynier może użyczyć swojego BS i jednocześnie dać przerzut (podczas jednej tury).
Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Chciałbym poruszyć jeszcze temat kombinacji Inżynier + Hellblaster. Mianowicie nie mogę nigdzie doszukać się informacji o tym czy Hellblaster może korzystać z BS od inżyniera? Dla przykładu w Erracie krasnoludów taki zapis jest wyraźny. W imperialnej nie ma wzmianki o tej kwestii. RB na temat inżynierów milczy. Dlatego chciałbym zapytać o wasze zdanie.
Jeśli odpowiedź jest twierdząca chciałbym zapytać czy inżynier może użyczyć swojego BS i jednocześnie dać przerzut (podczas jednej tury).
Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, o 17:31 przez Hora, łącznie zmieniany 1 raz.
Wcześniej też nie, bo opis inżyniera wyraźnie zakazywał się przyłączać do eksperymentalnych maszyn, a taką był hellblaster.Okoń pisze:Obecnie hellblaster nie może korzystać z BS inżyniera - zapisek extra crewman został usunięty przez erratę, a dzięki niemu mógł wcześniej dawać swojego BSa po przyłączeniu się do załogi piekielnika.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
inżynier mógł sie dołączać - nie dawał przerzutów ale BSa tak - obecnie daje tylko przerzut