![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
World of Tanks - gra ktoś?
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: World of Tanks - gra ktoś?
Teraz dopiero odkrywam tę zmorę, jak próbuję wygrindować drzewko heavies u Francuzów... Rzucało mi tego zrytego arbuza (BDR) na jakieś T IX, teraz któryś raz z kolei ARL-a miota jak szatan na ISy-4 itp. Do tego te niby uber działo odbija od wszystkiego.
Kilka dni temu zajechałem KW z tyłu, z 5 m prościutko w zadek i ... "tym go nie pokonamy". No jak nie rurą 90 mm, to ja nie wiem czym. :]
Mam niejasne przeczucie, że też usłyszę "nawet go nie zarysowaliśmy".
Przy hit ratio 62% mam 17 maszyn zniszczonych w 42 bitwach... Strzały w miarę możliwości mierzone w gąsienice, bok kadłuba itp.- dinguję od wszystkiego, nawet jpzr IV trafiony od boku między gąsienice jest czasem dla mnie nie do przebicia.![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Przy hit ratio 62% mam 17 maszyn zniszczonych w 42 bitwach... Strzały w miarę możliwości mierzone w gąsienice, bok kadłuba itp.- dinguję od wszystkiego, nawet jpzr IV trafiony od boku między gąsienice jest czasem dla mnie nie do przebicia.
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Raz przebija, więcej nie przebija... na niższych tierach fajnie zjada większość przeciwników a i wytrzymały jest, jak rzuci na wyższy to hmm staram się chronić arty, wspierać naszych najtwardszych towarzyszy... trzeba tę maszynę zniszczenia jakoś przeczekać ;PKrzysiekW pisze:Mam niejasne przeczucie, że też usłyszę "nawet go nie zarysowaliśmy".![]()
Przy hit ratio 62% mam 17 maszyn zniszczonych w 42 bitwach... Strzały w miarę możliwości mierzone w gąsienice, bok kadłuba itp.- dinguję od wszystkiego, nawet jpzr IV trafiony od boku między gąsienice jest czasem dla mnie nie do przebicia.
jakis tydzien temu zaczalem strzelac
rzeczywiscie, gry standardowe w wiekszosci maja niezbyt wyszukane taktyki i mi tez nie zalezy tyle na statystykach co na dorobieniu sie czegos lepszego - na teraz jezdze PzKpfw 38 / Luchs, Strumpanzer II i kupie dzisiaj M2 MT lub BT-7/T-46![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
male pytanie:
zaloga wyslana przy sprzedazy do baraku i wsadzona do innego czolgu podswietla mi swoje wyszkolenie na czerowno (np. 57%)
jaki jest ukryty cel tego? w sensie: jesli mi sie na czerowno swieci to co znaczy?
rzeczywiscie, gry standardowe w wiekszosci maja niezbyt wyszukane taktyki i mi tez nie zalezy tyle na statystykach co na dorobieniu sie czegos lepszego - na teraz jezdze PzKpfw 38 / Luchs, Strumpanzer II i kupie dzisiaj M2 MT lub BT-7/T-46
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
male pytanie:
zaloga wyslana przy sprzedazy do baraku i wsadzona do innego czolgu podswietla mi swoje wyszkolenie na czerowno (np. 57%)
jaki jest ukryty cel tego? w sensie: jesli mi sie na czerowno swieci to co znaczy?
Pierwszy czołg w karierze, jakiego nie dałem rady "przeczekać". Po kolejnej porcji dingowania od wszystkiego (Pzr III/IV trafiony niemal z przyłożenia - ding!...), bycia rzucanym do bitew przeciwko wysokim tierom, pękłem i sprzedałem dziada. Za free expa przeskoczyłem francuskie lighty, dobiłem do AMX 40 i był fun, jak w pierwszej bitwie zrobiłem "steel wall". Teraz mam AMX 12t i auto loader bardzo mi się podoba.Avallar pisze:Raz przebija, więcej nie przebija... na niższych tierach fajnie zjada większość przeciwników a i wytrzymały jest, jak rzuci na wyższy to hmm staram się chronić arty, wspierać naszych najtwardszych towarzyszy... trzeba tę maszynę zniszczenia jakoś przeczekać ;P
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Znaczy, ze jest nieprzeszkolona w używaniu tego tanka. Musisz wejść na "kartę ewidencyjną", wybrać zakładkę "szkolenie" i przeszkolić tankistę dla wybranego pojazdu.Szmyt pisze:jaki jest ukryty cel tego? w sensie: jesli mi sie na czerowno swieci to co znaczy?
Z T-46 bada się T-50 i jest wesoło.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Przypominam o kodzie "FREEHUGS" (1 dzień premium, działa do 22 lutego) oraz kodach z gazetki "Komputer Świat" (bodajże 300 gold i 3 dni premium).
Dzieki - sprobuje wieczorem jak to jest z tymi szkoleniami ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
chyba kupię sobie gazetkę!
http://world-of-tanks.eu/aktualnosci/-4 ... 0-zlota-7/
chyba kupię sobie gazetkę!
http://world-of-tanks.eu/aktualnosci/-4 ... 0-zlota-7/
Dlatego warto zbierać kasę na wykupienie szkolenia, aby nie tracić zbyt wiele doświadczenia. Taki KV jest ciężki do zdjęcia, niemniej jest to wykonalne. Wrażliwy jest tył wieży, taki wypustek. Jak jest możliwość należy celować w peryskopy dowódcy, kierowcy.
Ja szybko z lekkich czołgów przesiadłem się na niszczyciele. Takim Marderem II można już co nieco zrobić. Teraz śmigam wypasionym Hertzerem i zbieram doświadczenie na stuga III. Warto także zainwestować kasę w dodatkowy sprzęt. Ja zakupiłem sobie siatkę maskującą.
Ja szybko z lekkich czołgów przesiadłem się na niszczyciele. Takim Marderem II można już co nieco zrobić. Teraz śmigam wypasionym Hertzerem i zbieram doświadczenie na stuga III. Warto także zainwestować kasę w dodatkowy sprzęt. Ja zakupiłem sobie siatkę maskującą.
robotny weekend się szykuje ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Przygotujcie się więc na naszą ofertę, która wystartuje 24 lutego o 6:30 i zakończy się w poniedziałek 27 lutego o 6:00 czasu polskiego.
50% zniżki na premium amunicję
3 dni premium za cenę 1, bądź 7 dni premium za cenę trzech!
50% zniżki na materiały eksploatacyjne dostępne za kredyty
x5 doświadczenia za pierwsze zwycięstwo
Stug to jeden z moich ulubionych wozów (u mnie rammer, wentylacja i wolny slot). Ale jagdpanterą też lubię pograć, a ferdi to w ogóle jakaś inna bajka.Mauler pisze:Ja walczę na Ferdynandzie. Ale IMO najfajniejszy TD niemiecki to wymaksowany Stug z rammerem i lornetką.
Szybki, zwrotny, celny.
pozdr
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Z czołgów to lubię pograć tym Shermanem, co dawali graczom z bety (M4A2E3 bodajże). Doinwestowałem go sobie, w tej chwili załoga zaczęła druga setkę wyszkolenia (zostawiłem sobie u niektórych "plusiki" na te zdolności z patcha 7.2
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
@Szmyt - będzie się kopciło spod knefli.
-
- Chuck Norris
Wszystkie sloty bez względu na to czy pierwszy czy np. jak w moim przypadku 7 kosztują nadal 300 ( chyba, że trafi się na promocję gdzie można dostać za 150)
dopiero zaczynam grać - niecałe 2 tygodnie.
Mamy z kumplami pluton 3 osobowy![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jeden jeździ ciężkimi, drugi niszczycielami, a ja z armat sypię.
Fajna gierka, taka dla wyluzowania się, ale podkurwić też potrafi (obecnie to mam zaledwie 3 tiery armatami - wszystkich państw) i strasznie mnie wkurza jak walę w czołg szczególnie te lepsze (5-6 tier) i sobie moge im co najwyżej tyłek podetrzeć. Wszystko dinguje i tylko człowiek się wkurza...
Miałem też koncepcję grania lekkimi tankami... np. rosyjskim a-20... ta... wiem że scout... wiem że mało życia i tylko szybkość chroni...wiem że marna armata która nic nie robi, .......
żyję średnio parę chwil!
Mamy z kumplami pluton 3 osobowy
Jeden jeździ ciężkimi, drugi niszczycielami, a ja z armat sypię.
Fajna gierka, taka dla wyluzowania się, ale podkurwić też potrafi (obecnie to mam zaledwie 3 tiery armatami - wszystkich państw) i strasznie mnie wkurza jak walę w czołg szczególnie te lepsze (5-6 tier) i sobie moge im co najwyżej tyłek podetrzeć. Wszystko dinguje i tylko człowiek się wkurza...
Miałem też koncepcję grania lekkimi tankami... np. rosyjskim a-20... ta... wiem że scout... wiem że mało życia i tylko szybkość chroni...wiem że marna armata która nic nie robi, .......
żyję średnio parę chwil!
@BOGINS
Tylko pamiętajcie, że artyleria i lekkie czołgi (IV+ tieru) paruje "trochę" inaczej. Przez to grając np IV tierową artylerią/lekkim czołgiem możesz sprawić, że cały pluton będzie walczyć z VIII tierami.
Tylko pamiętajcie, że artyleria i lekkie czołgi (IV+ tieru) paruje "trochę" inaczej. Przez to grając np IV tierową artylerią/lekkim czołgiem możesz sprawić, że cały pluton będzie walczyć z VIII tierami.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Obecnie amerykański m7. Często zmieniam i wracam w zależności od humoru.
Ale tak napalałem się na BDR francuskiego, a potem tylko mega wkurw...
Kupiłem najnowszego cd action bo za 16 zł była gierka no i kod na 1200 golda
. No to sobie blisko 14 tysięcy doświadczenia wolnego wymieniłem i zostawiłem na 7 dni premium gry ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
KSYWA: BOGINSIOR
Ale tak napalałem się na BDR francuskiego, a potem tylko mega wkurw...
Kupiłem najnowszego cd action bo za 16 zł była gierka no i kod na 1200 golda
KSYWA: BOGINSIOR