8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
A nie chodzi przypadkiem o bonus do casta a nie o kostke ?
Tak FAQ zmieniło ten przedmiocik.Page 68 – Wizard’s Staff
Change to “The Wizard’s Staff allows the bearer to roll up to
seven dice to cast spells”
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Eltharion pisze:To mogę używać 6 kości na euro?
DE mogą rzucać normalnie czary z dowolnej ilości kości, na Euro jednak obowiązuje je ten sam limit co inne armie, czyli 5kości maks.
Raczej będzie to przedmiot o którego użyciu możesz zapomnieć.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
IMO z racji że przedmiot bana nie dostał a pozwala wykraczać ponad limit o 1 PD to powinien działać ale może ktoś z LS sie wypowie?
jeżeli LS będzie na tym grała to nie zbanują. Jak nie to wiadomo ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Nie ma kary. Zasada z 2" zniknęła wraz z 7ed.Marek15 pisze:Czy jeśli oddział strzelców stoi w lesie, ale nie przy jego krawędzi i strzela to nie ma kary do trafienia niezależnie od szerokości lasu? Można strzelać przez dajmy na to 5 cali lasu stojąc w tym lesie bez minusa do trafienia?
Maciek
Mam pytanie co do czaru z magii Light - Net of Amyntok
HEX; target unit must pass a S-test each time it moves or shoots or casts spell. If failed target cannot perform action and suffers D6 S4 hits.
1) Czy bohater, żeby wyjść z oddziału pod wpływem tego czaru, musi zdać test S? Jeśli tak, to czy na swoim czy najwyższym w oddziale?
2) Czy efekt czaru przestaje na niego działać po wyjściu z oddziału? Czy też może utrzymuje się dłużej?
HEX; target unit must pass a S-test each time it moves or shoots or casts spell. If failed target cannot perform action and suffers D6 S4 hits.
1) Czy bohater, żeby wyjść z oddziału pod wpływem tego czaru, musi zdać test S? Jeśli tak, to czy na swoim czy najwyższym w oddziale?
2) Czy efekt czaru przestaje na niego działać po wyjściu z oddziału? Czy też może utrzymuje się dłużej?

1) Musi, errata czy inne FAQ do rulebooka:
2) Uściślenia:
Co do drugiej części pytania to (ale to IMO) jest częścią oddziału w momencie wychodzenia, więc na najwyższym w oddziale (tym bardziej, że jeśli test się nie uda, to nie stawiasz go obok oddziału, tylko w nim pozostaje, choć zbiera na twarz obrażenia).Q: If a character tries to leave a unit that is affected by the Net of
Amyntok (or another similar spell or ability such as a Fulminating
Flame Cage) including if he tries to charge out of it, is he required to
take a Strength test? Also, if the test is failed, will any resulting
damage hit only the character? (Reference)
A: Yes to both question. Though it is worth noting that a test is
not required if he leaves without moving, through the Smoke
and Mirrors lore attribute for example.
2) Uściślenia:
Czyli jak już wyjdzie, to przestaje to na niego działać.Czary Remains in Play a wchodzenie/wychodzenie do oddziałów.
Czary te są „przyklejone” do pierwotnego celu czaru i rozszerzają swój efekt, jeśli cel ten dołącza do innych modeli – jednak przy rozłączaniu zawsze pozostają na pierwotnej ofierze. Jeśli czar został rzucony na oddział złożony z samych bohaterów, którzy następnie opuszczają oddział - czar zostaje na tym spośród bohaterów, który pozostaje jako ostatni w oddziale (nie może się już odłączyć).
Hex/Augument a wchodzenie/wychodzenie do oddziałów.
Jeśli bohater opuszcza oddział, efekty z tego rodzaju czarów traktowane są dokładnie tak, jak czary Remains in Play
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- White Lion
- Kretozord
czy przy szarży na maszynę modele Cavalry liczą się jako 1 w odniesieniu do ilości jaka może bić ?
w podręczniku jest tekst:
Only six models can be chosen per war machine being fought, regardless of the number of units that are fighting. Obviously, some models are bigger than others, so monstrous infantry/cavalry/beasts each count as three models when selected to fight a war machine, while a monster (including any rider) counts as five models
o kawalerii nie ma ani słowa więc liczą się jako 1 ?
w podręczniku jest tekst:
Only six models can be chosen per war machine being fought, regardless of the number of units that are fighting. Obviously, some models are bigger than others, so monstrous infantry/cavalry/beasts each count as three models when selected to fight a war machine, while a monster (including any rider) counts as five models
o kawalerii nie ma ani słowa więc liczą się jako 1 ?
szukałem ale nie znalazłem odp. :
Kto mi powie na jakiej podstawce mam umieścić herosa z wykupionym arabyan carpet ??
Chodzi mi konkretnie o model Lorda Chaos Dwarfów czy ma być to jego podstawka czy podstawka lataczy 40x40 mm
Kto mi powie na jakiej podstawce mam umieścić herosa z wykupionym arabyan carpet ??
Chodzi mi konkretnie o model Lorda Chaos Dwarfów czy ma być to jego podstawka czy podstawka lataczy 40x40 mm
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Zwykła podstawka, czyli 20x20 w przypadku lorda chaos dwarfów.Denis pisze:szukałem ale nie znalazłem odp. :