Alternatywne figurki do VC

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Re: Alternatywne figurki do VC

Post autor: Szamot »

coś równie brzydkiego i podobnego z koncepcjii do Varghulfa ;) macie coś może? jakieś takie nietoperzo-wilkołakowe brzydactwo :wink:

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Znacie jakieś alternatywne modele bat swarmów? Może widzieliście jakieś nietoperki u konkurencji naszej ukochanej firmy?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

i to wygląda jak Swarm :)
ale to metalowe prawda? nie kupowałem nic od nich jeszcze
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Tak, metal. Figurki mają bardzo dobrej jakości, mam parę.

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Post autor: kudlaty960 »

Zielony pisze:Macie jakis ciekawy i prosty do skombinowania pomysl na championa do Crypt Horrorow??
Kupilem 3 pudla i mam 9 modeli wiec przydalby sie dziesiaty champion.
Może Demon Prince? Trzeba by go trochę przekonwertować.
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Nie wiem, czy to dobry temat do takich pytań, ale chciałem się was zapytać, czy ktoś może próbował stylizować Wampiry na Nieumarłą Lustrię albo jest dobry w konwersjach i potrafił by doradzić jak przerobić Skinki tak aby jak Zombie wyglądały?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nazroth »

Od jakiegoś już czasu kminię nad szybkim u-zumbianiem na masową skalę. Jeszcze nie testowałem, bo w rezultacie wybrałem Zombi Mantica, ale możesz popryskać rozgrzanym na maksa olejem. To powinno wytopić małe dziurki i szybko wystygnąć. Potem umyjesz figsy płynem do mycia naczyń, żeby odtłuścić i masz 500 zombi-skinków w 15 minut. Do tego każdy inny:) Temperatura będzie wystarczająco wysoka i musi zadziałać... skoro rozgrzana szpilka daje radę...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Hmm, ale to da radę zrobić po sklejeniu już? No i jak to pryskać nie wylewając "z garnka" dużej ilości, tylko spryskać lekko i się nie poparzyć?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

1) Po sklejeniu, albo w wypraskach jeszcze,

2) Pędzlem do smarowania patelni, taki gumowy pędzel... może znasz.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki za pomoc. A masz może inny pomysł, aby dodać Wampirom nieco egzotycznego wyglądu niż poprzez stylizację na Lustrię?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Długo by pisać. Zostań przy Lustrii - fajna kmina.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Boję się, czy ta twoja metoda nie zepsuje modeli. Dopóki tego nie przetestuje to szukam też alternatywy. No i zastanawiam się, czy reszta modeli mogła by być oryginalna do Wampirów, czy poza Skinkami też trzeba tych Lizakowych użyć?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Dude - no chyba lepiej by było wszystko stylizować na Lustrian. Może same wampiry powiedzmy na jakieś Lahmie, czy ki uj... ale reszta jednostek powinna być z Lustrii. No i w zasadzie powinieneś sam podejmować decyzje...odpowiedz sobie na pytanie co ci się podoba i tyle.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

No to już wiem, ze Lustria odpada, bo w sumie więcej modeli Wampirów mi się podoba niż Lizardmenów. A czy mógłbyś przybliżyć mi bardziej sposoby na uegzotycznienie Wampirów, bo z twojej poprzedniej wypowiedzi wynika, że co nie co potrafisz opowiedzieć, to porównam to z tym co planuje i będę wiedział co mam robić? ;)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

do lutrii to mozesz wampiry piratów zrobic, jak kiedys wyszedl dodatek do lustrii wlasnie to zdaje sie ze byly nawet zasady dla tych wlasnie

Marat
Pseudoklimaciarz

Post autor: Marat »

Były i nawet gdzieś je mam.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Jak chcesz coś w klimatach pirackich to świetne są modele z serii undead pirates z black scorpion minatures. Niestety jest ich mało tak naprawdę tylko na jakiś championów szkieli itp. Jest jeszcze Sartosan Vampire od GW ale jakoś szału u mnie nie budzi. Kiedyś się zajawiłem na opcję Sartosan pirates ale mnie zniechęciła przeróbka wszystkich rankowych modeli i podstawek.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

debelial pisze:Tak, metal. Figurki mają bardzo dobrej jakości, mam parę.
gdzie to mozna kupic na polskich sklepacvh?
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Azurix pisze:No to już wiem, ze Lustria odpada, bo w sumie więcej modeli Wampirów mi się podoba niż Lizardmenów. A czy mógłbyś przybliżyć mi bardziej sposoby na uegzotycznienie Wampirów, bo z twojej poprzedniej wypowiedzi wynika, że co nie co potrafisz opowiedzieć, to porównam to z tym co planuje i będę wiedział co mam robić? ;)

Sorki, ale wolne się skończyło, praca się zaczęła i nie mam czasu na rozpisywanie się tu na forum.

Ogólnie jak wampiry podobają Ci się bardziej od Lustrii to nie świruj tylko zrób sobie ładne wampiry, a jak pragniesz czegoś ciekawego to stylizuj je na jeden z czterech głównych rodów, albo np. na nieumarłą armię Imperium. I tyle:) Jak to nadal za mało to podpierdol czyjeś pomysły z galerii tu na forum, albo wejdź na coolminiornot i tam wpisz Vampire Counts i na bank znajdziesz inspiracji po uszy:)

Pozdros.

ODPOWIEDZ