Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
ruda_maupa
Plankton

Re: Szybkie pytania

Post autor: ruda_maupa »

Witam. Mam takie pytanie, czy aby pomalować w podobny sposób figurkę, chodzi mi konkretnie o tę czerwoną zbroję http://www.dakkadakka.com/gallery/13149 ... 20WIP.html, należy na czerwony kolor nałożyć czarny, czy może w jakiś inny magiczny sposób?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

ruda_maupa pisze: należy na czerwony kolor nałożyć czarny
Zupełnie na odwrót; zaczynasz od czarnego podkładu, na calość nakladasz blood red z dużą domieszką czerni, a później rozjaśniasz w stronę krawędzi dodając do mieszanki coraz więcej czerwieni aż dojdziesz do czystej czerwieni którą to kładziesz na najbardziej wyeksponowane krawędzie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

A wiecie może co się stało ze wszystkimi artykułami o malowaniu i modelarstwie które były na stronie GW? Dzi s chciałem coś znaleźć a tu taka przykra niespodzianka

Awatar użytkownika
4PR
Pseudoklimaciarz

Post autor: 4PR »

Problem: Pomalować Tau w białym schemacie kolorystycznym. Mam nadzieję, że malowanie 40k na tym forum to nie herezja ;)

Zwykle pokrywam farbą + wash/cień + highlight. Próbuje zrobić obecnie Space Wolfs Grey jako baza (na białym podkładzie) + Codex Grey w szczelinach + Skull White highlight, jednak nie jestem przekonany że w dobrym kierunku idę. Ergo, czy ma ktoś metode na białe pancerzyki ? Chce uniknąć klinicznie białych powierzchni oraz drastycznych kontrastów.

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

http://www.ulthuan.net/forum/viewtopic. ... 5&start=60
Tu koleś ma fajne elfy właśnie w białych zbrojach, nie wiem czy nie za sterylne jak dla Ciebie. Jak Ci się podobają to tam poszukaj gdzieś pisał jak to pomalować

Awatar użytkownika
4PR
Pseudoklimaciarz

Post autor: 4PR »

Jeszcze nie wiem jak Tau ale moje High elfy napewno się ucieszyły z tego linka :)

dexterzg

Post autor: dexterzg »

siemacie! czy ktoś z wrocławia ma może kompresor do aerografu i chciałby pożyczyć na pare dni za drobną sumkę?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Poszukiwany sklep z podstawkami (zwykłymi czystymi żadne gotowe :D).

Odpada bitspudlo oraz mroczny raj nie ma tego czego szukam (dokładnie 40x40)

Może być zagraniczny ale ma być przesyłka do kraju :P
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Gokish pisze:Poszukiwany sklep z podstawkami (zwykłymi czystymi żadne gotowe :D).

Odpada bitspudlo oraz mroczny raj nie ma tego czego szukam (dokładnie 40x40)

Może być zagraniczny ale ma być przesyłka do kraju :P
Ebay czasami, zależy ile poszukujesz...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ebay słabym sklepem jest ;P bo nie tylko 40x40 potrzeba :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Neithan

Post autor: Neithan »

Games workshop ma tutaj.
I pewnie mają też wszystkie inne, których trzeba.
Mieli też kiedyś w Bardzie, ale coś w internetowym sklepie nie mogłem znaleźć, pamiętam, że kupowałem od nich podstawki w sklepie kiedyś.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Neithan pisze:Games workshop ma tutaj.
I pewnie mają też wszystkie inne, których trzeba.
Mieli też kiedyś w Bardzie, ale coś w internetowym sklepie nie mogłem znaleźć, pamiętam, że kupowałem od nich podstawki w sklepie kiedyś.
O widzisz. Ceny też nie jakies porażające, można się z braku laku zaopatrzyć :wink: .

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Fajnie fajnie :P przesyłka odstrasza ;P
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Można jeszcze dodatkowo zakupić np. ...Hellcannona :mrgreen: i wtedy przesyłka już mniej waży :wink: .

Awatar użytkownika
wedge

Post autor: wedge »

Czy ktoś zna adres stronki na której możnaby znaleźć porównanie palety citadel colour z vallejo game color?

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

tutaj masz palete vallejo. znajdz sobie palete gw i masz gotowe. chociaz te które tak samo się nazywaja to podobne kolory.
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Haemonculus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Haemonculus »

http://cytadela.pl/modules.php?name=For ... c&start=15
W tym temacie na cytadeli masz wszystkie tabele.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... le&sid=740
proszę bardzo, więcej chyba nie trza

Ja znów mam pytanie. Co zrobić by po wycinaniu dużej ilości modeli i usuwaniu nadlewów mój kciuk nie wyglądał jakby ktoś na nim grał w kółko i krzyżyk... skalpelem. Oczywiście dodam że do wycinania z wypraski używam kleszczy(cążek czy jak się to tam nazywa).

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Rób to ostrożniej. 8)

Haemonculus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Haemonculus »

Może to się przyda :?:

Obrazek

A tak na poważnie to nigdy nie opieraj ciętego/obrabianego/skrobanego elementu o kciuk, najlepszym pomysłem będzie mata do cięcia.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ