Babickie Dożynki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
termi
Chuck Norris

Re: Master w Babicach

Post autor: termi »

jesli jestes na polonistce to powinienes wiedziec co to jest dyslekcja

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Dysleksja :mrgreen: Też mam stwierdzoną i sobie radzę :mrgreen:
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

wiem, ale zauważyłem też, że dzisiaj istnieją dwa rodzaje ludzi: ci, którzy piszą/ starają się pisać poprawnie i dyslektycy. Grupa ludzi robiących byki (tak po prostu) wyparowała po tym jak furrorę zrobił problem dysleksji.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

=D>
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Organizator pisze: Format: Drużynówka (4x2400 ETC)
Limit miejsc: 96 - to nie żarty wole byście mieli miejsce miedzy stołami niż czuli się jak sardynki w puszce (obowiązuje kolejność zgłoszeń/przedpłaty)
Skoro i tak już robicie format a'la DMP to po co się bawić w 4 osoby? Parzystą ilość osób się do bani paruje. Zróbcie albo 3 albo 5, mój głos na 3.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Furion pisze:Skoro i tak już robicie format a'la DMP to po co się bawić w 4 osoby? Parzystą ilość osób się do bani paruje. Zróbcie albo 3 albo 5, mój głos na 3.
Popieram
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Sorry, za offtop, ale...

Dysleksja jest autentycznym problemem. Jest to de facto schorzenie utrudniające opanowanie poprawnego pisania i czytania (w cięższych przypadkach nawet nie tyle poprawnego, co jakiegokolwiek). Przez jakieś trzy lata chodziłem na zajęcia i robiłem ćwiczenia, żeby opanować ortografię i mogę spokojnie powiedzieć, że znam ją bardzo dobrze. Problem jest taki, że jak piszę to bezwiednie i tak robię błędy. Dopiero kiedy czytam co napisałem zauważam je i poprawiam. A tekst z idiotą jest trochę słaby. Dysortografia jest mocno związana z dysleksją, a dyslektycy często są naprawdę bardzo inteligentni. Żeby nie było: nie popieram wykręcania się od pisania po polsku. Masz problem z ortografią -> ćwiczysz, aż się nauczysz.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

termi pisze:to nie polonistyka ani filologia polska
Ja jestem na logistyce, a po ekonomii i nie mam nic wspólnego z polonistyką lub filologią ale szczerze...
- również mam stwierdzoną dysleksję i dysgrafię - w teorii bo w praktyce nie wierzę w te bzdury. Po prostu jesteś leniem patentowanym, obibokiem i idziesz na łatwiznę zwalając wszystko na dysleksję. EOT
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

termi
Chuck Norris

Post autor: termi »

no dokładnie jak piszesz jednym ciągiem to wychodzą różne dziwne kwiatki dopiero jak przeczytać jeszcze raz to widać co jest źle. ale pisząc z komórki a tak robiłem wcześniej jest to trudniejsze. W domu zazwyczaj używam sprawdzania pisowni gorzej jak Word sam poprawia i potem nie przeczytam bo nie ma żadnych błędów a tam różne dziwne kwiatki.

U mnie jest to autentyczna dysleksja, dysgrafia i dysortografia. Kij z ortografią można zrozumcie o co chodzi spróbujcie przeczytać notatki jakiegoś ciężkiego przypadku dysgrafa to jest hard core.

I to nie jest czarno białe są jeszcze różne odcienie szarego

Awatar użytkownika
Fumijako
Falubaz

Post autor: Fumijako »

Tak aby miejsca starczyło to zgłaszam chwilowo tylko jeden team z Włocławka i czekamy na dane odnośnie wpłat itp ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Skoro i tak już robicie format a'la DMP to po co się bawić w 4 osoby? Parzystą ilość osób się do bani paruje. Zróbcie albo 3 albo 5, mój głos na 3.
Mój głos na 17
W tym roku zmienil sie system.

Wyglada tak.
obydwie druzyny wystawiaja po jednej armii.
obydwie druzyny dostawiaja do armii po 2 ze swojej.
armia wystawiona gra z tym kogo wybierze
armie dostawione, ale nie dobrane graja ze soba
armie nie dostawioe do przeciwnika wogole graja ze soba
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Testowaliśmy na śląsku 4osobowe druzynowkę z takim parowaniem i uwierzcie, da się to ogarnąć, parowanie nie jest losowe, trzeba tylko dobrac rozważnie armie i nastawić sie na trochę inne myślenie

Wybacz Smiechu że nie ogarnałem pierwszego posta - już się poprawiłem i przepraszm ; ) , ale w takim razie prosiłbym o maila i dane do przelewu i na dniach bym to wysłał Chyba że znowu to przeoczyłem ale przejrzałem te trzy strony już trzy razy w poszukiwaniu tego ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

-Qc- pisze:Testowaliśmy na śląsku 4osobowe druzynowkę z takim parowaniem i uwierzcie, da się to ogarnąć, parowanie nie jest losowe, trzeba tylko dobrac rozważnie armie i nastawić sie na trochę inne myślenie
Jednak jest fajnie :wink:
Też miałem początkowo słabe wrażenie, ale później po rozmowie z Shinem utrzymuje opcje tego parowania.
-Qc- pisze: Wybacz Smiechu że nie ogarnałem pierwszego posta - już się poprawiłem i przepraszm ; ) , ale w takim razie prosiłbym o maila i dane do przelewu i na dniach bym to wysłał Chyba że znowu to przeoczyłem ale przejrzałem te trzy strony już trzy razy w poszukiwaniu tego ; )
Spokojnie z tymi przelewami - Jak tylko zawiśnie ostateczny regulamin to beda dane do przelewów.
Myśle że najpóźniej w połowie marca będzie już gotowy.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Masakra z tymi zgłoszeniami, może dasz jakąś bazowa pule teamow dla każdego klubu, a potem kto pierwszy ten lepszy SS chciałby zgłosić 4 teamy. (co może być dużo jeśli mamy miejsca na 24 ).
pozdro 600 !

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

spodziewajcie sie frekkwencji 100+, dlatego uważam że 96osób to jest ostra jazda po bandzie

2 powody:

1. LOKALIZACJA - środek kraju, kazdy ma w miare dobre połączenia
2. DRUŻYNÓWKA - nie oszukujmy sie lubimy w ten sposób grać
xYz

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Gremlin pisze:spodziewajcie sie frekkwencji 100+, dlatego uważam że 96osób to jest ostra jazda po bandzie
+1

Śmiechu, postaraj się ogarnąć dodatkowe miejsce do gry.
Ostatnie stoły mogą być nawet gdzieś na korytarzu lub nawet innym piętrze - tak na wszelki wypadek. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Asassello pisze:
Gremlin pisze:spodziewajcie sie frekkwencji 100+, dlatego uważam że 96osób to jest ostra jazda po bandzie
+1

Śmiechu, postaraj się ogarnąć dodatkowe miejsce do gry.
Ostatnie stoły mogą być nawet gdzieś na korytarzu lub nawet innym piętrze - tak na wszelki wypadek. :)

Coś pomyślimy - nie stresujcie się przed wcześnie. Do Mastera jeszcze 2 miesiące, a dopiero za 2-3 tygodnie zawiśnie ładny i piękny regulamin.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Smiechu nie chce nic mówic ale my chcieliśmy zapłacic dzisiaj, a głównie przez to sformulowanie:
Dalmar pisze:Co do zgłoszeń to zapisy na forum nie wchodzą w grę bo to jest bujda - tylko wysłanie maila przez kapitana drużyny z 4 poprawnymi rozpisami daje nam poprawne zgłoszenie. Będę też przedpłaty za cały team na konto i będzie decydować kolejność zgłoszeń poprawnych z przedpłatą za cały teram.

Reasumując jeśli ktoś wyśle zgłoszenie wcześniej z 4 rozpiskami i zrobi przelew za cały Team to myślę że miejsce ma pewne. Jak Śmichu pisał zależy nam żeby tym co przyjadą grało się komfortowo a nie jak bywało na kilku Masterach że ciężko się w ogóle przejść miedzy stołami :?

Przedpłata będzie z niższą $$ niż zapłata w dniu turnieju.

Kmińcie :D
mamy juz personalnie dobrane 3 teamy gotowe rozpiski i zebraną kasę na przelew na dziś teraz ; /
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

mamy juz personalnie dobrane 3 teamy gotowe rozpiski i zebraną kasę
Ale żeś się wyrwał... Nawet pierwszy nie jest do końca ustalony, co nie zmienia faktu, że za trzy składy płacimy od kopa :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ