Galeria Umarłych

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nazroth
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Re: Galeria Umarłych

Post autor: Nazroth »

Wymęczyłem 70 zombiaków... tak na dobry początek, bo niebawem kolejny zakup i dojdzie kolejna porcja...
Najlepsze jest to, że Devlan Mud skisił mi się z powodu włączonego ogrzewania... Zombie śmierdzą jak prawdziwe. Zamierzam przerażać tym smrodem moich oponentów, w kierunku których ów klocuch zombich będzie się stopniowo przemieszczał...

Obrazek
Obrazek

W sumie zajęły mi 3 wieczory. W jeden oczyściłem z nadlewek, skleiłem, zapiaskowałem. W drugi po szybkim porannym podkładzie - nałożyłem 4 warstwową skórę, oraz 2 warstwowe kolory poboczne i utopiłem w Devlan Mud. Trzeci wieczór (dziś) podrasowałem kolory o dwie warstwy, domalowałem czerwonym washem mięsne elementy, dodałem mocno czerwone flaki, zawerniksowałem na połysk i zrobiłem podstawki... Całkiem dobry wynik - nie spodziewałem się skończyć do końca tygodnia, a do tego w miarę wcześnie udawało mi się kłaść spać (wyłączając dzisiaj).

Pozdrówki.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Human centipede wyszło zajebiście :lol2:.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Jakie kolory bazowe użyłeś na skórę ? Wyglądają świetnie ;) A co do Washy - Devlan Mud i BAdab Black chyba standardowo okropnie śmierdzą :P

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

=D> =D> =D> =D>

Zajeboza - bez dwóch zdań :)

Jak tak sobie pooglądałem Nazroth twoje prace - to mnie taka MOTYWACJA wzięła, że sam warsztat wyjąłem...
Obrobione, posklejane... myślę, że niedługo ja wrzucę fotki moich umarlaków :)

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Dzięki za dobre słowo.

Skóra to (wyjątkowo rozwodniony) tallarn flesh, tallarn + elf flesh, elf flesh i elf flesh + bleached bone. Potem devlan, a mięśnie i wnętrza po prostu baal red washem po wyschnięciu devlana. Flaki już mieszanką czerwonych - trochę ich sporo, ale na żywo nie rzucają się aż tak w oczy, a nadają więcej kolorytu tym modelom.

Awatar użytkownika
Loke
Kontakt:

Post autor: Loke »

Witam. W dziale umarlaków się jeszcze nie udzielałem, ale ostatnio zmalowałem Kemmlera i chciałem go wam pokazać. Zapraszam do oglądania i komentowania!

http://www.bractwo-kosci.pl/index.php?n ... le&sid=152
o.b-one pisze:
Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec... :wink:

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Noooo... w końcu wymalowałem wypychacze do Zombich:

Obrazek
Obrazek

Ogrom pracy, w sumie monotonnej, zważywszy na poprzednie 75 Zombiaków... tu przynajmniej było i h tylko 61, ale i tak - mordęga:)

5 podłużnych podstawek po 5, oraz 3 kwadraty 5/5 (25 zombiaków).

Bastor
Chuck Norris

Byłeś pierwszy :)
Ja swoich jeszcze nie skończyłem... ale koncepcja podobna.

A ocena?
Jedno słowo: Zajeboza!... :twisted:

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Thx.

I tak się guzdrałem. A teraz mocno zastanawiam się nad sprzedaniem starych zombiasów i dobiciem nowymi do 300... ale do tego zużyję już takie coś:
Obrazek

Bastor
Chuck Norris

Fajne...
Skąd to?

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Mantic. Zapowiada się druga fajna rzecz z tej firmy, licząc Zombi jako pierwszą. Swoją drogą kootafony dokładają to TYLKO do jakiegoś bundla pełnego Zombi i Ghouli... nie da się tego nabyć osobno. Proszą się o to, żeby to kupić i kserować.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Czy przyklejenie takich nagrobków do podstawki i używanie jako modelu Zombie przechodzi na turniejach, choćby do tego, aby w ten sposób oznaczać dorabianie ich ponad stan?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Hmm ciężko powiedzieć. Ja gram głównie funnowsko z ziomalami. Mam w pełni zrobioną armię i ani razu nie wybrałem jakiegoś rozwiązania ze względu na oszczędność. Myślę, że jak w 200 zombich 40 będzie z ładnych i ciężko dostępnych nagrobków, z głowami, torsami, czy rękami - wystającymi z ziemi - to tylko doda klimatu jednostkom. Ktoś musiał by być niezłym kootasem, żeby się do tego przyczepić. Jednocześnie jak ktoś ponakleja wypraski prostokątne na podstawki i powie, że to cmentarz to sry...:) To chyba zalezy od wykonania i całościowego efektu końcowego w kontekście armii.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

kupiłem te nagrobki bezpośrednio od renedery, która nota bene zajmuje się odlewaniem manticowych modeli.
proszę bardzo: http://renedra.co.uk/

@nazroth: jeśli byś tanio pościł to kupiłbym trochę starych zombiaków. jestem konserwatystą :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

No to przemyślę sprawę, tyle że te zombi w większości z ziemi wychodzą itd... to nie jest szczyt amerykańskiej technologii jądrowej...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Tak z ciekawości, ile Zombiaków potrzebuję mieć, aby móc grać Wampirami na formaty do 3000pkt wliczając w to wskrzeszanie ponad stan oraz ile fillerujesz?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

300, to jest chyba optimum na każdego przeciwnika, na każdy turniej i na każdą ewentualność.

Filleruję zdecydowaną większość, niemniej jednak nie klasycznymi Follerami. Powiedzmy tak - na swoje 300 mam koło 30 singlowych, oraz fillery. Fillery w większości są pełne, lub prawie pełne. Nie wyobrażam sobie, żeby Zombi walczyły w regimencie - to jest przecież horda krzycząca 'mózg! mózg!,,,' Dlatego mam kilka fillerów bez jednego okupanta. To są 2jki, 3jki, 4rki, 5tki. Czwórki jako jedyne dzielą się na te na szerokość i te kwadratowe (np. ta z Chaos Warriorem i 1 zombiakiem). Reszta w większości pozioma. No i mam te 3 25tki z kryptami. Na każdej jest 14 zombiaków i krypta. Na pewno na tym nie oszczędziłem kasowo, czy czasu wykonania. No i jak bym teraz dodał sobie fillery z nagrobkami i wystającymi częściami ciała to mogły by robić zarówno za te w poziomie, jak i w pionie i ładnie by wyglądały. 3ki i 5tki bym porobił. Czasem układam regiment w dłuuugą linię pojedynczych Zombich. Np. ostatnio na stół z rezerw weszło tak 30 zombich na czele z Nekromantą generałem 4lvl i 1lvl nekrosiem - doprowadzając ich idealnie w środek mojej osaczonej armii, dzięki temu wygrałem bitwę od kopa. Czasem też warto uchować punkty, rozwinąć te Zombi w obawie przed templatami i blastami. Dlatego te nagrobki chodzą mi po głowie - są bezkierunkowe.

300 (jak tytuł filmu) powstrzyma każdego przeciwnika - bez kitu. Gram zazwyczaj od 60 do 200 Zombich na formaty 1200-3600pkt. Na małe pkt. wystawiam 3x20, na duże 2x100, albo 1x200. Prawie nie używam Raise Dead, chociaż wiem, że to super czar - nigdy nie ma na niego wolnego powera, a priorytet stanowi popychaczka, wskrzeszanie i Gaze of Nagash (zawsze jest jakiś łatwy frag dla tego czaru).

No i tak to wygląda.

Swoją drogą niedługo gram na bretę - 200 zombich, nie ma baciucha, żeby się przez to przegryzł, jak z 30 ma już problem.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

W sumie, jak zobaczyłem, że trzeba się zaopatrzyć w Zombiaki w hurtowej ilości, to mi przeszła ochota na Wampiry jak zobaczyłem te modele GW, ale Ghule i Zombie od Mantica są super. A tak właściwie, to czemu topić punkty w tej jednostce akurat, czym ta armia zabijać ma, bo się zastanawiam w jakie modele mam inwestować, bo widzę tutaj w galeriach, że wszystko w sumie jest?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

To jest świetny unit do łapania hittera przeciwnika i dosłownie TOPIENIA go. Jak coś wsiąknie to na amen - takie jest założenie. Zazwyczaj w Core'ach wystawiam Zombi i Dire Wolfy (2x5), a na duże punkty mieszczę jeszcze Szkiele (29-49). Do tego Zombi lepiej się wskrzesza, daj im regenkę z Mortis Engine, oraz ASF z Corpse Cart i już jest nieźle. Daj przerzut TO HIT Vanhelem i są masakratorskie...bo nie tylko trzymają, ale i systematycznie ściągają z siodeł:)

Bastor
Chuck Norris

Nazroth - nagrobki są o tyle fajne, że jeśli się je zrobi "neutralnie" w armii to pasują jako fillery zarówno do zombie'ch jak i do szkieli.
Czasem masz ochotę wystawić coś większego w szkielach i modeli brakuje - wtedy z pomocą przychodzą nagrobki :)

I jeszcze jedno pytanko dotyczące tych kryptowych fillerów (bo na zdjęciach nie widać):
- jak rozwiązałeś kwestię "środka" krypty? Jakoś to aranżowałeś czy zostawiłeś "pusto"?
- widzę, że wycinałeś kraty - wywalałeś je czy jakoś zaaranżowałeś?

Ja akurat opieram się głównie na oryginalnych zombiakach GW (ale miejscami mocno je modyfikuje) - więc po manticowe na razie nie sięgam... ale na te nagrobki to się chyba skuszę.
Ostatnio musiałem konwertować nagrobki firmowo dodawane do zombich - i był "taniec z szablami"... :)
Poszło fajnie - ale mało paluchów nie pociąłem... :)
Jeszcze jakieś 2-3 dni klejenia i zabieram się za malowanie - fotki wrzucę to ocenicie :)

ODPOWIEDZ