Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: kubencjusz »

Czcibor pisze:
!Młody! pisze:mainterów.
Man, ogarnij Maneater'ów :!:

Edit: Żeby nie było OffTop'u. Battalion bardzo sie opłaca biorąc pod uwage ,że jest w nim 9 irongut'ów a nie 6 jak podaje GW.
@Młody
Jeśli naprawdę sprawia ci to problem to pisz meniterów, ludożerców lub manów

@rafixator
Owszem w środku znajdziesz wystarczającą ilość części i elementów by stworzyć aż 9 ironsów :)

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

@rafixator
W battalionie jest 16 zwykłych ogrów i cześci do zrobienia z nich 4 leadów i 9 ironów
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Ok dzięki za info, w takim razie faktycznie chyba zacznę od batalionu, sklejać tych 4 leadów czy kombinować z przerabianiem ich na ludożerców ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Witam, brzydka sprawa. Kupiłem na aukcji limitowanego bruisera, dziś przyszedł no i niestety podejrzewam że to odlew. Dla pewności zapytam bywalców, co myślicie? (klik by powiększyć).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcie tego samego bruisera z aukcji:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, o 10:18 przez Malkolm, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Na 95% odlew, widać po słabo odlanej kolczudze pod pistoletami.
Ile dałeś za niego?
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Malkolm

Zrobiłem nieco bogatszy w treść temat w dyskusji ogólnej:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 53#p889253

Cenowo, trochę więcej niż za maneatera. Facet z Lublina, i miał bogatą ofertę fajnych metali, chodliwych raczej. Ale ani słowa że to odlew, opis aukcji:
limitowany , niedostępny w normalnej sprzedaży. nie był malowany , broń ma delikatnie nawiercone lufy , podstawka w komplecie.
Nie jest brzydki ale to jest, kuffa, odlew! :evil:
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

Czcibor pisze:
Man, ogarnij Maneater'ów :!:
OK ogarnę będę pisał po polsku ludożerców. Po prostu tak ich sobie nazywam od początku i tak już mam jak widać.
rafixator pisze:Ok dzięki za info, w takim razie faktycznie chyba zacznę od batalionu, sklejać tych 4 leadów czy kombinować z przerabianiem ich na ludożerców ?
Batalion się bardzo opłaca kup go i Ironblaster także na sam początek. Ja tak zacząłem. A co do batalionu to widać 6 ogrów ale jest jeszcze FCG więc możesz złożyć 9 Irongatów, no ja pozostałe ogry dałem koledze do skonwetowania i mam 5 LUDOŻERCÓW, BSB i maga.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

@Malkolm
I mnie się wydaje, że to nie oryginał, a niestety tylko niezła kopia :?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Patrzę i patrzę na te zdjęcia, moim zdaniem odlew - może nie w całości, ale głowa jest odlana na bank.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Powiem tak, jeżeli facet jest z Lublina to na bank odlew.:P Może to dziwny zbieg okoliczności, ale kiedyś też kupiłem taki odlew od o dziwo faceta z Lublina. Ale szczerze nie żałuję, model może i nie odlany jakoś świetnie, ale jest całkiem spoko i jestem zadowolony. Jakbyś chciał odsprzedać to pisz.;)
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Aż takich niedoróbek nie widziałem nawet na bardzo starych metalach GW, podejrzewam odlew. Spróbuj napisać do gościa, to będziesz miał jasność :).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

wujcio pogodyn
Wałkarz

Post autor: wujcio pogodyn »

Witam
Ponieważ jak widze wywiązała się dyskusja , muszę sie odezwać.
Rzeczywiście sprzedałem koledze Malkolmowi tego ogra. za całe zamieszanie najmocniej przepraszam , na swoje usprawiedliwienie dodam , iż najnormalniej w świecie o takiej możliwości - jak podrobienie modelu nie wiedziałem. Figsa kupiłem pare ładnych lat temu od jakiegoś kolesia w Lublinie , uznajac to za dobra okazję. Był pomalowany , a ja się jakoś szczególnie nie przyglądałem.
Dopiero teraz wyszło szydło z worka.
Sprawa oczywiście jest wyjaśniona na korzyść kolegi Malkolma , kase odesłałem plus koszta wysyłki. Przykro mi że spowodowałem takie zamieszanie. Odnosnie pozostałych modeli to na bank były orginalne , sam je kupowałem w miejscowym sklepie , zostały też skonwertowane troszeczkę bo papuga mi sie nie podobała.
Czekam na figsa i będę próbował odzyskać pieniądze , chociaż minęło już chyba z pięc lat. Kolega który mi go sprzedawał nic nie wspominał o tym że to odlew...
Jeszcze raz przepraszam za problem
pozdrawiam
Tomek.

Awatar użytkownika
Malkolm

Majestic pisze:Aż takich niedoróbek nie widziałem nawet na bardzo starych metalach GW, podejrzewam odlew. Spróbuj napisać do gościa, to będziesz miał jasność :).
Gadałem z nim, zachował się bardzo fair. Sam jest w równym stopniu poszkodowany jak ja.
marcus_cheater pisze:Powiem tak, jeżeli facet jest z Lublina to na bank odlew.:P Może to dziwny zbieg okoliczności, ale kiedyś też kupiłem taki odlew od o dziwo faceta z Lublina. Ale szczerze nie żałuję, model może i nie odlany jakoś świetnie, ale jest całkiem spoko i jestem zadowolony. Jakbyś chciał odsprzedać to pisz.;)
Marcusie Oszukisto, czy masz jakiś namiar na tego gagatka? Bo owy gagatek najwidoczniej wciska nieświadomym ludziom (w tym osobie od której ja kupiłem) odlewy limited bruisera. Nie informując że to odlewy [-X To jest chamstwo porównywalne do niedawnej sytuacji z odlewami rhinoxów. Tylko że nowego rhinoxa każdy może sam sobie kupić w FW, a bruisery to zamknięty obieg. I "producent" to wykorzystuje :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Postaram się przejrzeć historię z allegro, ale myslę, że jestem w stanie go namierzyć. Jak się uda wyślę Ci pw.:P

Edit.: Jednak nie znalazłem.:/
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

zaczynam od czegoś takiego

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Loke
Kontakt:

Post autor: Loke »

Chłopaki, odnośnie tego odlewu. Przyjrzałem się tym zdjęciom dość dobrze i wydaje mi się, że to oryginał. Mam też przed sobą swój egzemplarz tego modelu i jest niestety równie fatalnie wykonany, a nie ma mowy żeby i mój był odlewany, bo zakupiłem go za granicą w sklepie. Pamiętam, że też byłem rozczarowany niedokładnością wykonania tego bruisera. Raczej nie ma co się denerwować. Mimo swojego nie najlepszego wykonania i tak jest bardzo fajny, i do tego rzadki.
o.b-one pisze:
Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec... :wink:

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Myślęl podobnie jak Loke, ja akurat nie mam tego Bruisera, ale mam Tyranta prosto z pudełka i po rozpakowaniu też myślałem że to słaby odlew. Widocznie GW czasem też robi słabsze metale ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Rafix teraz pozostaje życzyć cierpliwości do sklejania. May the great Maw be with u young bully 8)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Mam nubowskie pytanie ;)
Z naszej sygnaturki mamy +1 do casta do końca tury magii, czy to się kumuluje? Tzn czy z każdym kolejnym czarem mamy kolejne +1 itd?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

jeśli rzucasz kolejny czar to otrzymujesz +1, jeśli nie rzucasz to +1 jeśli będziesz dispelować tym magiem.
Moim zdaniem tak to wygląda, czyli nie ma możliwości kumulowania.
Chyba, że jest inaczej, czekam na odpowiedź kogoś jeszcze.
Oya, Oya, Oya !!!

Zablokowany