rozumiem że nigdy nie czytałeś AB które był wcześniej... gdzie bestigory były w corach, minotauty jak generał był doombull, i takie tam markowane rarytasybuniek pisze:Bestigory to elita, obstawa wodza bandy, nie wyobrażam sobie wystawiania ich jako corów. Już prędzej doombulla corującego minotaury minotaury sobie wyobrażam...
nie można mieć wszystkiego, szczerze powiedziawszy, brakuje jedynie ugrywalnienie centigorów i rarów
- 75 do każdego rara i można by było je używać
centigorą FA / vangarda / swiftride i można nimi już grać, bo tylko te trzy zasady dadzą im kopa za te pkt., no może heros, ale czy to by dużo zmieniło jak by kosztował 100/120 pkt. ( WS5 BS3 S5 T4 W2 I3 4A LD8 / wzorem walecznego kopytka ) to nie wiem czy by ktoś kusił się na niego, ewentualnie jak by miał tą zasadę że daje +1WS jednostce to można by się nad mim zastanowić ale to na 100% by kosztował 130pkt., i był by opłacalny do wystawienia jakiegokolwiek, bo już można by myśleć o minoskach czy bestigorach z 5WS
Ambush zjebali już tego się nie naprawi, bo to zbyt duża ingerencja w zasady, a zasada " jak minersi ", blokuje wyjście w pierwszej turze co jest turbo słabe już totalnie
koniec, od kiedy gram mocno bestiami, uważam że jest dobrze napisanym AB, choć strasznie boli że nie ma już marków, może minotaury są za drogie o te 5pkt., ale za to jest jedyną jednostką w grze która może mieć miliard A nie można tego lekceważyć a taka zasada kosztuje swoje, jedynie co żal straty 4I, bo do 7LD nawet na herosach już się przyzwyczaiłem, może bestigorą brakuje halabard, choć to olewam bo nigdy tego nie miały, ale mają hate co turę bo nie widzę ich w rozpisce bez beast lorda i shamanów, co ci drudzy dają hex/buffy ma odpowiednie CC, mam do dyspozycji +200 pkt. co daje strasznego kopa + 3DP bez ograniczenia przedmiotów w rozpisce
cory słabe(?), rydwany jedne z lepszych w grze warte swoje pkt., ungory rider's nie ruszam się bez nich z domu, gory... może 3S to mało ale mamy co turę hate, do tego wsparcie albo BSB z +1S albo magii shadow / beast, genialne lory szczególnie beast jest nie doceniany
strasznym absurdem było danie bestią metalu, kiedyś miały fire jeszcze ale nie jest i nigdy nie był mega lor, jedynie co mogło być to haven klimatyczny i dość mocny, pierwsze combo 0 + cygory czy jabbery
nie wiem czemu nie robicie rozpisek na mocnej magii, takie rzeczy można wykombinować że to jest masakra, duży z beastem trzech małych z shadowem, BSB z +1S i Beastlord z hordą bestigorów, hordą gorów z +1S z BSB do tego druga czekająca na brzytwę czy - T, nie mówiąc o miazmach, jestem fanatykiem i nie zmienię podejścia co do tworzenia rozpisek i nie będę grał na magii, po za minimalną ochroną przed nią, ale nie namawiam do moich poglądów, bo w tej ed. strasznie trudno się gra bez " wspomagania ", weźmy na przykład takie demony bez lihgta czy shadowa to mierna armia, a teraz by to mieć trzeba wyjebać 600pkt. na wronę albo 500 na beznadziejnego PD
co do hordy dużych podstawek, manewrowanie nimi to pikuś w porównaniu z 7minosków + 2 herosów i + 2 lordów w linii, tym się hardkorowo cośkolwiek robi po za pędzeniem do przodu
to tyle chyba chciałem przekazać