Sezon polowań na mangowców rozpoczęty!!

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

Re: Sezon polowań na mangowców rozpoczęty!!

Post autor: g0trrI »

F*** me....
Aron_Banalny pisze:e, różnica koncepcji. może gówna i animozja vs. maksimum stabilności
paulinka17 pisze:Ja dziękuję. Aron, ale może Ty gówna i animozji?
Mój Blog

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ingen175 pisze:Póki się nie zabiorą za WH FB to ich można olać :twisted:
Już to widzę oczyma wyobraźni:
"Brutalna, polegająca na dokonywaniu masowych mordów gra przyszła do nas z Anglii, ale młodzi ludzie nieświadomi zagrożenia grają w nią na całym świecie. Rozgrywka polega na zabiciu jak największej ilości żołnierzy przeciwnika. Gracze nie są zobowiązani do przestrzegania żadnych reguł, ani zasad zobowiązujących wszystkie armie świata do humanitaryzmu na polu bitwy. Zamiast tego dostajemy pełne okrucieństwa opisy, w których roi się od sformułowań: palić żywcem, rozrywać na strzępy i miażdżyć bez litości. Oczywistym jest, że gra owa nie ma nic wspólnego z chrześcijańskimi ideami piękna, dobra i miłości. Jakby tego było mało wśród dostępnych stron krwawego konfliktu można zauważyć Imperium stworzone jako parodia Najświętszego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego, w którym szerzy się wiarę łudząco podobną do Chrześcijańskiej. Wszystkie dostępne tam rasy (sama koncepcja fantastycznych ras powinna już budzić odruchowy sprzeciw każdego Katolika) używają w dodatku czarnoksięskiej magii i zaklęć. Gracz może wcielić się w każdą stronę konfliktu, nawet satanistyczne Demony Chaosu (brr...), którym patronują ich mroczni bogowie, uosabiający czyste zło! Tendencja do wybierania tej właśnie strony jet coraz większa i stwarza to poważne zagrożenie dla duchowego rozwoju młodych ludzi, którzy przenoszą swoje wyobrażenia o grze do świata rzeczywistego, a to musi kończyć się aktami agresji i odwróceniem się od Kościoła..."

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Boże, ty tak na trzeźwo tworzysz ? =D>

W sumie po co czekać, sam napisz do jakiegoś tygodnika alarmujący news :D

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Ingen175 pisze:Boże, ty tak na trzeźwo tworzysz ? =D>
Przeca sam się określa jako nawiedzony :) A to czytaliście?

"[PAP] Mecz Polska - Portugalia odwołany!
Piłkarze portugalscy dojechali do Warszawy, ale... nie zagrają!

Jak dowiedzieliśmy się od pragnących zachować anonimowość działaczy PZPN, Portugalczycy jeszcze dziś mają opuścić nasz kraj wyczarterowanym samolotem. Powodem nagłego wyjazdu -wedle naszych źródeł- jest zastąpienie w polskich sklepach hobbystycznych metalowych figurek - służących do popularnej gry "Warhammer" - figurkami z tworzywa sztucznego, tzw. "Finecast" ... Jeden z czołowych graczy portugalskich, a zarazem podpora hiszpańskiego klubu Real Madryt, mówił wzburzony " Nie rozumiem, komu to służy! Finecast powoduje rozliczne alergie, spójrzcie, jak wysuszona jest moja skóra! To skandal, Polacy nie powinni do tego dopuścić!"
Według naszych informacji prezes PZPN ma jeszcze dziś podjąć decyzję o przeniesieniu figurek i użyciu ich do załatania pęknięć autostrady A2, o ile osiągnie porozumienie z premierem rządu Rzeczpospolitej, Donaldem Tuskiem. Natomiast na Stadionie Narodowym zamiast środowego meczu odbędzie się koncert popularnego artysty rockowego, Zbigniewa Hołdysa, połączony z prezentacją efektów pirotechnicznych i projekcją filmu promującego nadciągające mistrzostwa Europy, Euro 2012. "

Całość artykułu w "Manga Daily", na stronach sportowych...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Ingen175 pisze:Boże, ty tak na trzeźwo tworzysz ? =D>

W sumie po co czekać, sam napisz do jakiegoś tygodnika alarmujący news :D
To nie takie głupie! Wyobrażacie sobie jaką by to przyniosło popularność młotkowi? ;)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Obrazek
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Ingen175
Kradziej

Heh, widzę że akcja się rozwija. Co dalej ?

BTW. Z podobnego gatunku Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

BTW. Z podobnego gatunku
Hahaha! :D Coś w stylu: "Wysadził mi się Slaan w pierwszej turze, bo miałem w armii salamandry." Podobny poziom abstrakcji. ;)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Oczywiście, korelacja jest tu stuprocentowa :roll: :lol2: .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Szkoda słów, naprawdę. Robię teraz projekt na uczelnię o marketingu Disneya i przy okazji czytam analizę kulturowo-ideologiczną filmów w/w i stwierdzam, że powinienem być zwyrodnialcem - Alladyn propaguje treści rasistowskie, Król Lew dyskryminuje mniejszości narodowe (w wersji oryginalnej Hieny mają latynoskie i czarne akcenty) i gloryfikuje niedemokratyczne formy rządów...
Na poziomie semiotycznym można dojść do dowolnych wniosków, dlatego uważam to za stratę czasu i nerwów, bo denerwuje mnie doszukiwanie się drugiego dna we wszystkim (jak rzekomy homoseksualizm itp w mandze).
Jak w tym dowcipie (nie pamiętam dokładnie, sparafrazuję):
-Jeśli biały człowiek zabija czarnego człowieka, to rasizm, bo dlaczego czarny zawsze ginie pierwszy?
-Jeśli czarny człowiek zabija białego człowieka, to rasizm, bo dlaczego to zawsze czarny jest przestępcą?
-Jeśli biały człowiek zabija białego człowieka, to rasizm, bo dlaczego nie ma żadnego czarnego?
-Jeśli czarny człowiek zabija czarnego człowieka, to rasizm, bo czy przestępczość to tylko domena czarnych?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Ingen175
Kradziej

Proszę cię, wystarczyły mi Teletubisie propagujące homoseksualizm. Bo Tinky Winki (czy jak to się pisało ?) miał torebkę. Fioletową.
#-o

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Jasif pisze:Szkoda słów, naprawdę. Robię teraz projekt na uczelnię o marketingu Disneya i przy okazji czytam analizę kulturowo-ideologiczną filmów w/w i stwierdzam, że powinienem być zwyrodnialcem - Alladyn propaguje treści rasistowskie, Król Lew dyskryminuje mniejszości narodowe (w wersji oryginalnej Hieny mają latynoskie i czarne akcenty) i gloryfikuje niedemokratyczne formy rządów...
Na poziomie semiotycznym można dojść do dowolnych wniosków, dlatego uważam to za stratę czasu i nerwów, bo denerwuje mnie doszukiwanie się drugiego dna we wszystkim (jak rzekomy homoseksualizm itp w mandze).
Jak w tym dowcipie (nie pamiętam dokładnie, sparafrazuję):
-Jeśli biały człowiek zabija czarnego człowieka, to rasizm, bo dlaczego czarny zawsze ginie pierwszy?
-Jeśli czarny człowiek zabija białego człowieka, to rasizm, bo dlaczego to zawsze czarny jest przestępcą?
-Jeśli biały człowiek zabija białego człowieka, to rasizm, bo dlaczego nie ma żadnego czarnego?
-Jeśli czarny człowiek zabija czarnego człowieka, to rasizm, bo czy przestępczość to tylko domena czarnych?
"O dwóch takich.." parało się kradzieżą
"Alicja" ćpała i miała zwidy
"Czarnoksiężnik z krainy Oz" - też ćpali i mieli zwidy
"Kubuś Puchatek": Kubuś egoista z zaniżonym poczuciem wartości, Prosiaczek tchórz, Tygrysek z nieleczonym ADHD, Kłapouchy wieczny malkontent próbujący zwrócić na siebie uwagę, Sowa z monopolem na wiedzę, królik dwulicowy i wprowadzający ferment
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Tak samo można by ścigać kulturę europejską, w mitach greckich i rzymskich pełno było pedalstwa i przemocy i innych dewiacji, w skandynawskich i celtyckich homo nie dostrzegłem, ale jest za to więcej zwykłego seksu i przemocy. Dlatego opierające się na tym fantasy jest takie fajne :D . Zastanawia mnie tylko to, dlaczego rozhisteryzowani "dziennikarze" nie zwracają uwagi na to, dlaczego Japonia ma najmniejszą przestępczość (także na tle seksualnym) na świecie.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Ingen175
Kradziej

Kurde, w niektórych miastach w Grecji antycznej ponoć kult fallusa (no może to za dużo powiedziane), homoseksualizm też nie był obcy a ile osób jara się Grecją antyczną. Uczy się o niej w szkołach i wgl.

Jak ktoś chce to może się przyczepić do wszystkiego.

BTW. Yudokuno w formie =D>

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Ingen175 pisze:Grecji antycznej ponoć kult fallusa (no może to za dużo powiedziane), (...) też nie był obcy
We froncie wschodnim też nie: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=15870 :lol2:
Akurat mi się przypomniało.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Coś jest na rzeczy...

Obrazek
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hmm cóż, sam kilka seriali anime oglądałem i jakby nie patrzeć podobały mi się głównie te hmm brutalne. Z drugiej strony były w nich motywy w stylu walki dla honoru, sprawy, w obronie przyjaciół czy ogólnie pojętego dobra, a wiadomo że zawsze musi być czarny charakter (do szpiku kości, albo ze swoim uzasadnieniem popełniania zbrodni?) - ale tak jest chyba w każdym filmie (sensacyjnym,przygodowym,horrorze...), w skrócie ktos zawsze temu naszemu bohaterowi chce wpier..dolić. Na żadnym konwencie anime nie byłem dłużej niż godzinę więc ciężko mi powiedzieć czy treści pedalsko,brutlano erotyczne są rozpowszechniane, ale sądzę że to zależy od organizatora i przedstawianego przez niego charakteru imprezy oraz treści. Pamiętam że w Zielonej Górze w czasie Polconu był też cykl pokazów poświęconych a&m i były prelekcje na temat kultury, o co chodzi z czymś takim jak gothic lolita (czy jakos tak), zajęcia hmm plastyczne (rysowanie postaci, malowanie koleżanki obok) w końcu oglądanie filmów, czy też kalambury. Kurde nawet coś takiego jak "jaka to melodia" gdzie ludzie naprawdę po kilku sekundach muzy potrafili przyporządkować ją do określonego anime...
Uwierzę również że czasem takie imprezy mogą się wymknąć spod kontroli, gdy młodzież gimnazjalno-licealna zaczyna otwierać puszki piwa, winka.... cóż nasze turnieje to jakby nie patrzeć też w sporej mierze alkoholizacja ?:)

kapodiso
Plankton
Kontakt:

Post autor: kapodiso »

czepiają się byle czego żeby tylko zrobić aferę. Szkoda

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Media żyją z afer.

ODPOWIEDZ