Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Na krasnoludy od finalnej transmutacji (zabija na 5+) lepsi są dwellersi z magii life (zdaj test S albo zgon, zwykli warriorzy giną na 4+) albo jakieś pitki (shadow) lub słoneczka (death) gdzie trzeba zdać test I (krasnale zdają go tylko na 1,2 czyli na 3+ zgon) aby przeżyć.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Martin von Carstein
- Kradziej
Dzięki, zapamiętam tą uwagę. Nie ukrywam jednak iż wiele radości sprawiło mi zamienienie stada chciwych krasnoludów w bryły metalu, którego tak pożądają. Efekt dodatkowy, głupota, też dodał dreszczyku emocji podczas rzutów. Ten pierwszy pocisk, co go ma w zestawie na starcie też wyrządził sporo krzywdy, dzięki tym obrażeniom zależnym od jakości pancerza przeciwnik.
- Brushlicker
- Falubaz
- Martin von Carstein
- Kradziej
A mógłby ktoś czym cechują się te zasady patrolu? Jestem zainteresowany przeprowadzeniem kilku takich szybkich "patroli".
Pokazuję i objaśniam.
Gramy 6 tur. Obowiązuje Balancing Patch i Uściślenia Sędziowskie.
- Twoja Armia nie może przekroczyć 600pkt
- Musisz mieć jednego herosa, który zostanie twoim generałem. Żadna armia nie możesz posiadać BSB, bo generał nie może być BSB.
- Twoja armia musi się składać z co najmniej 2 jednostek, ale nie może przekraczać 4 jednostek
- Musisz mieć przynajmniej jedną jednostkę core
- Możesz wykorzystać 1 jednostkę specjal lub 1 jednostkę rare. Ale nie obie.](Gracze HE 2 spece/2rare lub spec i rare.(spec i rare nie mogą się dublować.))
- Musisz mieć co najmniej 1 jednostkę piechoty liczącą co najmniej 10modeli
- Jednostka nie może być większa niż 25 modeli
- Jednostka nie może nosić magicznego sztandaru
- Pojedyńczy model nie może przekroczyć wartości 165 pkt.
- Armia nie może posiadać więcej niż jednego chariota lub maszyny, włączając również zasadę że jednostka w której możesz wybrać więcej niż jeden chariot, czyli dotyczy to na przykład jednostki O&G Wolf Chariots.
- Bretonnia nie ma sztandarowego armii
- TK musi posiadać Liche Priesta jako herosa, który jest również generałem. Jednocześnie nie może wydać na niego więcej niż 173pkt
- Tomb Kings mogą mieć więcej niż jeden rydwan
Gramy 6 tur. Obowiązuje Balancing Patch i Uściślenia Sędziowskie.
- Twoja Armia nie może przekroczyć 600pkt
- Musisz mieć jednego herosa, który zostanie twoim generałem. Żadna armia nie możesz posiadać BSB, bo generał nie może być BSB.
- Twoja armia musi się składać z co najmniej 2 jednostek, ale nie może przekraczać 4 jednostek
- Musisz mieć przynajmniej jedną jednostkę core
- Możesz wykorzystać 1 jednostkę specjal lub 1 jednostkę rare. Ale nie obie.](Gracze HE 2 spece/2rare lub spec i rare.(spec i rare nie mogą się dublować.))
- Musisz mieć co najmniej 1 jednostkę piechoty liczącą co najmniej 10modeli
- Jednostka nie może być większa niż 25 modeli
- Jednostka nie może nosić magicznego sztandaru
- Pojedyńczy model nie może przekroczyć wartości 165 pkt.
- Armia nie może posiadać więcej niż jednego chariota lub maszyny, włączając również zasadę że jednostka w której możesz wybrać więcej niż jeden chariot, czyli dotyczy to na przykład jednostki O&G Wolf Chariots.
- Bretonnia nie ma sztandarowego armii
- TK musi posiadać Liche Priesta jako herosa, który jest również generałem. Jednocześnie nie może wydać na niego więcej niż 173pkt
- Tomb Kings mogą mieć więcej niż jeden rydwan
- Martin von Carstein
- Kradziej
Dzięki Wujek. Wygląda to bardzo przyjemnie i kusząco.
Ja się niezmiernie cieszę jak przeciwnik wali w górę Przeżywalność papy wzrasta o 100%medzik pisze:Mam pytanie czy w postać jadącą na rydwanie, w tym przypadku arch lector na ołtarzu, można bezpośrednio uderzać, czy najpierw należy zniszczyć rydwan?