Oto moja rozpa na 2000pkt:
Skaven Army
1 Grey Seer @ 495 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Plague
talisman of preservation [25]
Skalm [30.0]
1 Screaming Bell @ [200] Pts
1 Chieftain @ 122.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Storm Banner [50]
1 Warlock Engineer @ 145 Pts
Magic level 2 [85]
Dispel Scroll [25]
Condenser [20]
1 Warlock Engineer @ 45
Doom Rocket [30]
35 Clanrats (spear and shield) @ 187 Pts
Musician[4]
Standard[8]
28 Clanrats (spear and shield) @ 217 Pts
Musician [4]
Standard [8]
Poison Wind Mortar [65]
41 Skavenslaves @ 84 Pts
Slave Musician
30 Skavenslaves @ 62 Pts
Slave Musician
14 Giant Rats @ 58 Pts
2 Packmaster [16]
5 Gutter Runners @ 90 Pts
2ndWeapon; Throwing Stars, Sling, Poison Attack
5 Plague Censer Bearers 80 Pts
1 Hellpit Abomination @ 235 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
Models in Army: 169
Total Army Cost: 2000
Co o tym myślicie? Zastanawiałem się na wsadzeniu Storvermin, ale brak mi punktów. Dzwon idzie do jednoski 35 clanratów. Do Abomination nie brałem Warpstone Spikes bo gram głównie z LIZ., BOC i HE. Censerzy są nastawione tylko i wyłącznie na atak od boku (robią wtedy masakrę u przeciwnika). Monków nie brałem bo jakoś nie mam do nich szczęścia (30 przegrało walkę z 20 gorami - ach te kości). Czekam na pomoc.
Skaven 2000
Skaven 2000
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
o.O?shogun112358 pisze: 14 Giant Rats @ 58 Pts
2 Packmaster [16]
Hmm Ja bym zwiększył klocki do 40, rozbił g raty na 2/3x standard za 23 pkt, wywalił censerów, latarkę, speary z clanratów.
+ Może wtedy jednych braci zamienisz na stormów
Statystyka to dziwka.
Tak od początku:
Na seerze masz jakiś głupi talisman, on już z dzwonu ma warda na 4+ i magic resistance 2, czyli 2+ od magii, wywal to. Nie musisz też na poziomie rozpiski deklarować domeny, seer jest pod tym względem unikalny w skali całego battla.
Inż z 2 lvlem ma dwa przedmioty typu arcane, nie można tak zrobić. Podpowiem, że o ile nie bierzesz nic innego na seerze, to na nim warto mieć scrolla, a inżynier (który znacznie częściej ginie) pozostanie tańszy.
Włócznie na clanratach... Jeśli grasz w domu, to może i ok (o ile przeciwnik nie wystawia czegoś chamskiego), turniejowo nic z tego. I tak szybko stwierdzisz, że chcesz jak najmniej modeli dostawić do wrogiej jednostki w czasie walki (żeby zminimalizować straty). Na pewno na clanratach z dzwonem potrzebujesz championa do brania niewygodnych challengy.
Te giant raty są trochę... dzikie. Ta edycja wymusza niestety albo oddziały minimalne - 5+1 do odginania przeciwnika, albo olbrzymy w stylu 35-45+5 (sam tak parę razy w domu grałem, super oddział na flance).
Censerzy oczywiście tylko od boku, tak jak piszesz. Warp-lightninga się nie pozbywaj, jest dobrym straszakiem i jak już trafi, to mocno pokarze przeciwnika.
Na seerze masz jakiś głupi talisman, on już z dzwonu ma warda na 4+ i magic resistance 2, czyli 2+ od magii, wywal to. Nie musisz też na poziomie rozpiski deklarować domeny, seer jest pod tym względem unikalny w skali całego battla.
Inż z 2 lvlem ma dwa przedmioty typu arcane, nie można tak zrobić. Podpowiem, że o ile nie bierzesz nic innego na seerze, to na nim warto mieć scrolla, a inżynier (który znacznie częściej ginie) pozostanie tańszy.
Włócznie na clanratach... Jeśli grasz w domu, to może i ok (o ile przeciwnik nie wystawia czegoś chamskiego), turniejowo nic z tego. I tak szybko stwierdzisz, że chcesz jak najmniej modeli dostawić do wrogiej jednostki w czasie walki (żeby zminimalizować straty). Na pewno na clanratach z dzwonem potrzebujesz championa do brania niewygodnych challengy.
Te giant raty są trochę... dzikie. Ta edycja wymusza niestety albo oddziały minimalne - 5+1 do odginania przeciwnika, albo olbrzymy w stylu 35-45+5 (sam tak parę razy w domu grałem, super oddział na flance).
Censerzy oczywiście tylko od boku, tak jak piszesz. Warp-lightninga się nie pozbywaj, jest dobrym straszakiem i jak już trafi, to mocno pokarze przeciwnika.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
W Seerze pomyłka. Ten przedmiot to 'różdżka uziemienia' Nikim nie chcę przyjmować challengów, seer chowa się na dzwonie, Co do włóczni to samemu muszę się przekonać, na razie zostawię.
Po poprawkach
Skaven Army
1 Grey Seer @ 495 Pts
General; Magic Level 4;
'różdżka uziemienia' [25]
Skalm [30.0]
1 Chieftain @ 122.0 Pts
Storm Banner [50]
1 Warlock Engineer @ 125 Pts
Magic level 2 [85]
Dispel Scroll [25]
1 Warlock Engineer @ 45
Doom Rocket [30]
Musician[4]
Standard[8]
Musician [4]
Standard [8]
Poison Wind Mortar [65]
41 Skavenslaves @ 84 Pts
Slave Musician
33 Skavenslaves @ 62 Pts
Slave Musician
6 Giant Rats @ 23 Pts
Packmaster [8]
5 Giant Rats @ 23 Pts
Packmaster [8]
5 Giant Rats @ 23 Pts
Packmaster [8]
Models in Army: 178
Po poprawkach
Skaven Army
1 Grey Seer @ 495 Pts
General; Magic Level 4;
'różdżka uziemienia' [25]
Skalm [30.0]
1 Chieftain @ 122.0 Pts
Storm Banner [50]
1 Warlock Engineer @ 125 Pts
Magic level 2 [85]
Dispel Scroll [25]
1 Warlock Engineer @ 45
Doom Rocket [30]
Musician[4]
Standard[8]
Musician [4]
Standard [8]
Poison Wind Mortar [65]
41 Skavenslaves @ 84 Pts
Slave Musician
33 Skavenslaves @ 62 Pts
Slave Musician
6 Giant Rats @ 23 Pts
Packmaster [8]
5 Giant Rats @ 23 Pts
Packmaster [8]
5 Giant Rats @ 23 Pts
Packmaster [8]
Models in Army: 178
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Branie włóczni, to tak naprawdę dopłacenie, żeby stracić parry save.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
@Shogun, bardzo dobrze, że chcesz testować swoje Jedyne co, to doradzę jeszcze w sprawie championa na clanratach z dzwonem: pomyśl, że wpada w to smok/kowboj. Nie krzyczy wyzwania. Jeśli Ty go czymś nie zajmiesz, to tracisz generała najpóźniej w drugiej fazie walki. A jak masz championa, to masz turę na kontrę swoim oddziałem.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
28 clanratów to jednostka do nieuniknionej walki wręcz. Jeśli Masz lepszy pomysł to słucham z uwagą. Championa mógłbym uzyskac przez wywalenie censerów(ale się zastanawiam czy nie zrobiłby się natłok postaci )