Nasze Rozpiski

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
oak
"Nie jestem powergamerem"

Re: Nasze Rozpiski

Post autor: oak »

prośba o radę.
grałem ostatnio z kumplem na 2k. On szczurkami, ja de.
wystawił abomke, katape, clanraty z dzwonem i seerem, monki z furmanką i priestem i do tego kupę śmiecia clanraty/slavy.

jak na to grać? jak bić taką masę?
czy generalnie ze skavenami mamy pod górę?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Z sk mamy bardzo fajnie, trzeba się tylko ograć. Szczegolnie na smoku daję rade nawet bez shadow da się poszaleć
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

oak

Post autor: oak »

na 2k trochę biedny ten smok wchodzi :)

a tak generalnie nawet na te 2400 to co warto brać?

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Pokochasz Fulminating Flame Cage z Lore of Fire :). Gracz Skavenów pomyśli zanim ruszy taki oddział ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Na euro ze szczurkami nie jest juz tak fajnie :(
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Majestic
Falubaz

Ot, taka rozpiska na 1200 punktów. Gramy na 8 ed z erratami GW.

1: Supreme Sorceress - 300 pkt.
- Shrieking Blade
- Guiding Eye
- Dragonbane gem

2: 21x Repeater Crossbowmen - 251 pkt.
- FCG
- Shields

3: 30x Black Ark Corsairs - 360 pkt.
- FCG
- Add. hand weapon
- Sea Serpent Standard

4: 5x Harpies - 55 pkt.

5: 5x Harpies - 55 pkt.

6: War hydra - 175 pkt.

Trochę mnie boli mała ilość magicznych ataków (gdyby nie broń na magiczce, nie było by ich wcale). Ale wrzucanie boha z magiczną bronią tylko po to żeby mieć jakąś kontrę na ethereale to lekkie przegięcie ;). Znam już opinię jednego z użytkowników, ale chciałbym poddać ją szerszej ocenie.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

AndreFW

Post autor: AndreFW »

Imo korsarze bez kotła to bieda trochę, zamieniłbym na wariorów, dopakował strzelanie, dla dużej czarki moze sztylet jak to nie euro lub dark + familiar i zrezygnowałbym z magicznej broni bo i tak czarka zginie w cc

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jak dasz korsarzom handbowy to powinno działać
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Majestic
Falubaz

Aż tak źle? :(

No cóż, pierwsza rozpiska, nie ma co oczekiwać cudów. A tak z ciekawości, która dopałka z kotła ma największy power? Mi osobiście wszystkie wydają się bardzo okazjonalne (może poza wardem).

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ward jest tak samo dobry jak pozostałe. A jeśli chodzi o blesy agresywne zalezy z czym walczysz, jak z ciezko opancerzonymi to KB jak z słabo to +1A. Tych Korsarzy też bym zamienił na Warriorow. SS zostawił oczko i dał 6+ na maszynki. I na twoim miejscu znalazł bym ptk na BSB nawet na piechote z PoKiem i Soulranerem.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Witam,
Ostatnio zastanawiałem się nad powrotem do DE gdyż brakuje mi tego strzelania i hydry w moich ograch :wink:. Tym samym pojawiła się rozpiska na 1000pkt

1 Sorceress @ 185.0 Pts General; Magic Level 2; Lore of Fire Tome of Furion [15.0] Pendant of Khaeleth [35.0]

22 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 257.0 Pts Light Armour; Shield; Standard; Musician

33 Dark Elf Warriors @ 240.0 Pts Light Armour; Shield; Standard; Musician

5 Harpies @ 55.0 Pts

5 Shades @ 85.0 Pts Light Armour

1 War Hydra @ 175.0 Pts

Total Army Cost: 997.0

Daje rade :?:
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Czarce daj shadow, wywal Pok-a i daj jej ruby ringa.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

Post autor: negro »

A moze oprzec rozpiske o Khainitów ? wszyscy staborn przy kotle - wolno ale do przodu :) i sama magia zamiast poka...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Zaczalem grac ta rozpa, jestem w polowie bitwy, wydaje mi sie ze jest niezla, jednak nabralem troche watpliwosci, inna sprawa ze mialem troche pecha (smok uciekl od pegazow bretonnskich co go zjadly, a hydra spanikowala od zlamanego smoka i wypadla za plansze) jednak pytanie co jeszcze moznaby ulepszyc? 2300 pkt

1 dreadlord na smoku (hotek, slomka, full armour, zbroja z regenka) 544

1 kociol krwi bsb 225

1 mag lvl 2 tom furion shadow 150

30 korsarzy szmata, szef, banner frenzy 2xbron reczna 345

5 dark riders kusze 110

11 kusznicy tarcza 121

5 harpie 55

5 shade 2xbron reczna

18 executorow 216

18 black guards (szmata, AP) 273

1 hydra 175

w sumie 2299 pkt

ogolnie nie wiem czemu ale za nic nie moge sie przekonac do shadowa, pitke mi znosi, nie mam za bardzo czym oslabic na dystans przeciwnika, w walce niby fajnie, ale jakos tak nie czuje tego... Troche mi brakuje ognistych atakow to widze, i co ew jeszcze?

i cos na ten kroj bede chcial wyprobowac na turnieju z drobnymi korektami, zasady euro:

2400 pkt

1 dreadlord na smoku (hotek, gw, full armour, ward4+, dragon helm, pos) 578

1 kociol krwi bsb 225

1 mag lvl 2 tom furion (fire) 150

30 korsarzy fcg banner frenzy 2xbron reczna 350

5 dark riders kusze 110

13 kusznicy tarcza, muzyk 148

5 harpie 55

5 shade 2xbron reczna 85

20 wiedzmy szmata, muzyk, plonace ataki 225

20 black guards (szmata, muzyk AP) 299

1 hydra 175

razem 2400 pkt

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Po głębszym zastanowieniu ostatecznie biorę taką rozpę:

dreadlord (black dragon, armour z regenką, ring of hotek, jajko, lanca, tarcza sdc) 565

magiczka lvl 2 metal 135

kocioł bsb 225

40 korsarze szt muz frenzy 440

15 kusz z tarcza 165

5 harpie 55

30 wiedzmy szt muz flaming banner 315

20 gwardia fcg, banner ap, ward 6+ od maszyn na dowodcy 325

1 hydra 175

Bede jednak wdzieczny jesli cos podpowiecie bo pierwszy raz ide na turniej DE na taka ilosc pkt ;P zastanawiam sie czy nie wrzucic wiecej przeszkadzajek ale nie wiem czyim kosztem :/
Ostatnio zmieniony 2 mar 2012, o 23:08 przez Magnus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Jest to bardzo proste. Z 40stki korsarzy robisz 30che, za te 100 punktow wrzucasz 2gie harpie, 2och kusznikow i banner of murder na gwardie.

A tak generalnie, to zastanow sie, czy te hordy bez shadowa sa faktycznie takie mocne.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Rince pisze: A tak generalnie, to zastanow sie, czy te hordy bez shadowa sa faktycznie takie mocne.

Ja drogi Magnusie ze swojego doswiadczenia powiem Ci że te hordy nawet nie są mocne z pomocą shadowa. A napewno nie w czasach 5 PD...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Rince pisze:Jest to bardzo proste. Z 40stki korsarzy robisz 30che, za te 100 punktow wrzucasz 2gie harpie, 2och kusznikow i banner of murder na gwardie.

A tak generalnie, to zastanow sie, czy te hordy bez shadowa sa faktycznie takie mocne.
na core mam 605 pkt wiec nie moge zrobic jak mowisz ze dam harpy ktore go nie zapychaja. banner ap na gwardii byl policzony zapomnialem go dopisac. poza tym 30 korsarzy wydaje sie byc malo, tym bardziej ze musza lliczyc na steada pozostala piechota ma stubborna. A sadzicie ze tym cos uda sie ugrac? bo chce isc offensywna armia na full defens to mam empire ;)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Musisz miec shadow, jak grasz na 3ech hordach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Chyba tak zostawie juz... wiem ze optymalniej byloby wywalic hydre, dac furiona czarce shadow i dryuga tez shadow, ale za bardzo lubie ta hydre ;P

ODPOWIEDZ