Artukuły na stronie GW - WTF?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Hora
Pseudoklimaciarz

Re: Artukuły na stronie GW - WTF?

Post autor: Hora »

G'N'R pisze:Tak, są wydawane w innych językach.
Czyżby jakaś aluzja w związku z tym?
Asassello pisze:Nie wiem co dokładnie będzie w zakresie tłumaczenia ale podejrzewam, że jakby dobrze szło to polski WD mógłby się pojawić.
Nieee, ja nic nie sugerowałem :) Ale przyznam, że usłyszałem to co chciałem.
Asassello pisze: A mi się wydaje, że GW w końcu zauważyło Polskę na warhammerowej mapie Europy.
W końcu powstaje coś na kształt hobby center w samym centrum Warszawy (sklep nie będzie na pewno na siebie zarabiał, więc jest to pewna forma reklamy).
No właśnie też mnie to zastanawia, i dochodzę do wniosku, ze obraz naszego premiera na tle zielonej wyspy dotarł wreszcie do GW (żartuję naturalnie). W każdym razie dobrze sobie wróżę po tych znakach. Nie dlatego, że na gwałt potrzebuję polskich wydań podręczników, artykułów czy właśnie WD. Mineły bezpowrotnie te czasy gdy się miało 15 lat, chodziło do kafejek i ściągało na dyskietki charakterystyki armii po angielsku, a potem medytowało nad znaczeniem np: zasady Frenzy. Wtedy zdobycie polskiego podręcznika głównego do 5 edycji to było jak zdobycie jakiegoś białego kruka. Pamiętam jak w katowickim Bardzie obsługa załatwiała nam podręcznik parę miesięcy i jak wreszcie był:) Dzisiaj sytuacja się zmieniła. Maturę zdawałem z angielskiego więc naprawdę nie mam problemów z jakimkolwiek artykułem czy army bookiem po angielsku. Mimo to zawsze wybieram polskie, bo dla mnie to jest jak spełnienie marzenia z dzieciństwa, wierzcie albo nie :)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Hoho, polski WD byłby syty, zapewne bym sobie jakaś prenumeratę zamówił nawet jakby była taka opcja ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Syty to jest Młotkowy :mrgreen:
Przecież w tym WD to nic nie ma...

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

UP. Gz za porównywanie kwartalnika z miesięcznikiem

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Tak czy inaczej Młotkowy prezentuje się lepiej pod względem merytorycznym.

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Co racja to racja WD to coś w rodzaju płatnej ulotki reklamowej a Młotkowy pismo fanowskie , więc z naszej perspektywy Młotkowy bije WD na głowę.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Hora
Pseudoklimaciarz

Post autor: Hora »

Co do młotkowego te pełna zgoda. Nawet jeśli wychodzi dojść niespodziewanie i rzadziej niż by się chciało:)

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Przesadzacie, w White Dwarfie też są fajne artykuły. I data wydania jest pewna :P.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Może trochę przesadzamy. Ale niewiele. Młotkowy wychodzi naprzeciw oczekiwaniom czytelników. Z WD różnie bywa.

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Majestic pisze:Przesadzacie, w White Dwarfie też są fajne artykuły. I data wydania jest pewna :P .
Wiesz może i są ale są też przepojone propagandą GW która mówi kup , nie wszystkim taki stan rzeczy odpowiada ,dlatego poszukują czegoś rzetelnego i konkretnego. Takim czymś jest Młotkowy .
Możesz powiedzieć artykuły , porady ale powiedz też około 10-15 stron z samymi reklamami produktów GW i za to się płaci i to boli , nie mówię już o tych pomniejszych na zakończenie artykułu i podobnych dupereleach.
Młotkowy darmowy jest niema co dalej się sprzeczać , Polska darmowa gazetka fanowska bije na głowę profesjonalne zachodnie pismo .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

ODPOWIEDZ