1. Za Chiny nie rozumiem, o co ci chodzi w tej wypowiedzi - to jakiś bełkot jestDZIK pisze:
hmm Sunderland czy Stoke?
hmm czy to Racing Santander po paru latach gry u nich sprzedał Ville, Mate i Silve? i czy taki Silva albo Mata w lidze angielskiej reprezentują poziom Santanderu?
Kto strzelał gole i robił asysty w meczu rerezentacji Hiszpanii oczka widziały? Nazwiska Soldado i Alba coś mówią? Francji mecz z Niemcami , wynik i kto tam grał?
czy jak ktoś nie jest z Realu albo Barcy to już mózg nawet nie przyswoi któż on?
Tłumaczenie budżetów, długów, podziału pieniędzy za prawa telewizyjne komuś kto rozpoznaje temat na cytowanym wyżej poziomie nie ma sensu.

2. Co chciałeś powiedzieć poprzez ww. zestawienie przychodów:?:
Faktycznie chyba nadajemy na różnych falach, Dziku, bo sens Twojego posta jest dla mnie absolutnie nieczytelny. Zarzucasz mi totalną ignorancję z powodu porównania Sunderlandu do Racingu Santander - porównanie to było reakcją na porównanie Ingena Sunderlandu z Valencią. Uważam, że porównywanie trzeciej obecnie siły w Hiszpanii z -nastą drużyną w Anglii, żeby wykazać, iż poziom gry w piłkę w Anglii jest kiepski, mija się z celem. Stąd moje porównanie Sunderlandu do Racingu. Twierdzę i będę twierdził, że liga angielska jest najmocniejszą i najciekawszą ligą w Europie i tyle. To jest wyłącznie moje zdanie. Twego - Dziku - zdania nie znam, bo po prostu nie mogę skumać Twojej wypowiedzi. Postaraj się pisać tak, żebyśmy my - tępaki i skończone osły, którzy nie znają się kompletnie na piłce - coś z Twoich wywodów zrozumieli