nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
dumny puchacz
Mudżahedin

Re: nowe modele i unity?

Post autor: dumny puchacz »

Mój poprzedni post nie oddawał grozy sytuacji - state troopsi mają być drożsi punktowo... Cenę można by jeszcze przeboleć, ale jak porównam takego clanrata ze spearmenem to raczej bym zmieniał koszt naszego na niższy

Awatar użytkownika
Wujek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Wujek »

Jak też chłopaki na warseer dedukują, możliwe, że wraz ze wzrostem kosztu, piechota dostanie nowe zasady specjalne. Albo namieszają im w statystykach. Jak dla mnie bomba.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Mogli by dać jakieś zasady typu formacja Żółwia albo coś ;]

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Z włóczników pikinierów uczynić, dać im bonus do pierwszego uderzenia w przypadku szarży wroga etc. Aby włócznik Imperialny w końcu był widziany w rozpiskach.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Veto! Pika tileańskim wynalazkiem jest i wara z imperialnymi łapami od niej! A tak poważnie, to żeby dać im piki musieli by zrobić nowe figurki, a tego nie zrobią. Na szczęście ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

To właśnie jest nieszczęście. Za stare, podrzędne, dawno nieaktualizowane wzory wymagają coraz większych kwot. Nie oferując (w kwestii modeli) nic nowego. To boli.
[-o< Nikt nie ogarnie zamysłów Genialnego Wydawcy. Kto wie, jaką zasadę specjalną napisze, aby figurki imperialnej, droższej piechoty, schodziły z półeczek całymi stadkami. [-o<

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Martin von Carstein pisze:
[-o< Nikt nie ogarnie zamysłów Genialnego Wydawcy. Kto wie, jaką zasadę specjalną napisze, aby figurki imperialnej, droższej piechoty, schodziły z półeczek całymi stadkami. [-o<
Przecież nikt nie zmusza do kupowania pacynek made in GW. Na rynku jest sporo alternatywnych modeli. Nie dość, że ładniejszych, to i tańszych.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Jakiś przykład ?

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Oczywiście, że są. Nie neguję tego. Podawałem już tutaj przykłady Pike&Shott, znana jest powszechnie Wojna dwóch róż.
Sęk w tym iż to pierwsze to wiek XVII, połowa tegoż. Epoka wojny 30-letniej, Angielskiej Wojny Domowej. Druga to natomiast późne średniowiecze. Zarówno zestaw "a" jak i "b" to nie lancknechci, z bufiastymi rękawami i całą tą wczesnorenesansową modą. Chociaż ładniejsi to będą odstawać z racji stroju (chyba, że się usiądzie i doda gs elementy).
Co nie zmienia faktu iż z nich będę robił kolejne bloki piechoty. Ale chciałbym też mieć możliwość uzupełnienia tejże co mam modelami oryginalnymi, z GW... może ten jednorazowy wydatek przeżyję, zacisnę zęby i wyciągnę stówę z portfela... bez odgryzania sobie języka.
Niestety, może widzę błędnie, ale GW oferuję chyba najtańszych landsknechtów na rynku. W tej skali 28mm. Jeżeli znasz innych, tańszych to śmiało podawaj przykłady, wszyscy na tym skorzystamy, a ja poniosę dobrą nowinę dalej.

dumny puchacz
Mudżahedin

Artizan designs kupowane w regimentach wychodzą taniej, tylko nie wiem jak z przesyłką:
http://www.artizandesigns.com/list.php? ... 137&page=1

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

No. I to jest jakiś konkret. Dzięki.
Zwłaszcza to:
Za 110 złotych za 20 panów z wielkimi mieczami. Metalowych. 5,50 od człowieczka. Dla mnie super.

dumny puchacz
Mudżahedin

To jeszcze co do konkretów w PL modele artizana sprzedaje wargamer, ale niestety z tego co ostatnio pytałem tylko blistry (wychodzi drożej niż zestawy regimenty), więc trzeba indywidualnie sprowadzać. Muszę zapoznać się bliżej z tzw. pay-pal...

W praktyce figurki artizana wyglądają jak w tym temacie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3&start=80

Awatar użytkownika
Mirage
Mudżahedin

Post autor: Mirage »

ale to chyba nie jest temat do tej dyskusji co ?

p.s. jeśli potrzebujesz płacić paypallem to śmiało wal do mnie ;).

jak stoimy z plotkami na temat tego co dostaniemy a co nie?

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Mirage pisze:

jak stoimy z plotkami na temat tego co dostaniemy a co nie?
Trzeba czekać chyba do 7 kwietnia. Na warseer są ploteczki, że piechota corowa będzie droższa, prieści nie będą generowali DD. Reszta to czyste spekulacje i listy życzeń.

Odnośnie alternatywnych modeli to polecam prócz wyżej wymienionego artizana modele blizniaków Perry http://www.perry-miniatures.com/index.php (świetne plastiki i metale w dobrej cenie) lub http://wargamesfactory.com/webstore/hammer-of-the-gods (zrobię z nich piechotę z Middenheim).

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Powraca Ulryk - gińcie niewierni !! :twisted:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Mirage
Mudżahedin

Post autor: Mirage »

to wszytsko bylo od dluzszego czasu na WS

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Ostatnio nie śledzę WS, czy może pojawiły się jakieś ploty jakie to zasady ma dostać nasza piechota za ten droższy koszt?
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

JA sie modle tylko żeby mi halabard nie ruszali tanka i GC oraz oczywiscie zajebistego Altara.
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Bizim pisze:Ostatnio nie śledzę WS, czy może pojawiły się jakieś ploty jakie to zasady ma dostać nasza piechota za ten droższy koszt?
Nie ma żadnych ploteczek odnośnie zasad dla droższej piechoty. Ludzie jedynie przypuszczaja, że skoro piechota ma być droższa, to musi dostać jakieś specjalne zasady lub wyposażenie.

Zablokowany